Kdy nastoupit na nemocenskou? Jsem v 6tt
Zdravím maminky🙂 Jsem v 6tt a poslední týden je mi tak zle(slabost,vyčerpání,bolest břicha,bolest hlavy,zvracení) že přemýšlím o tom,že si nechám vypsat neschopenku.
V práci mám třísměnný provoz a zrovna tento týden noční a nedá se to. Je mi zle celé dny a postupně se mi zdá,že se to stupňuje.
Nechci být taková,že jsem si minulý týden udělala test a hned půjdu na neschopenku,ale nezvládám to.
V 18 letech jsem prodělala operaci srdce a i Gynekolog by byl rád,kdybych byla doma.
Není to na neschopenku příliš brzo?
Děkuji
Já šla na neschopenku v 7tt a to právě kvuli celodenním nevolnostem. Zvracela jsem několikrát denně, únava příšerná a vůbec si neumím představit, že bych v tom stavu odváděla nějakou jinou činnost než odpočinek. Ted jsem v 10tt a je to lepsí, takže přemýšlím, že se přístí týden do práce vrátím. Pokud se teda necítíš, neřeš jestli je to brzy a jdi na PN, do práce se můžeš vrátit vždycky.
@cipisek2017 jsem v 6tt. Včera už doktor viděl mimčo i na utz. Zůstala jsem tedy doma, začala jsem brát utrogestan. Nevím jestli to je náhoda, ale po první tabletce jsem místo špinění začala krvácet... nejspíš jen shoda okolností. Tabletky beru, krvácím druhý den, s bolestmi v podbřišku - jako silnější menses. S tím rozdílem, že ze mě vycházejí cucky, jednou asi 3x3cm jakoby pouzdro z blanek. Teď už krvávení ustává... ale s těhotenstvím se už pomalu loučím. Asi to nedopadlo. Věřím, že by s tím stejně nikdo nic neudělal. K doktorovi jdu za 10 dní, myslím, že mou domněku potvrdí.
Teď si dám oddych.. a snad se budeme brzy moct snažit znovu. :(
@kokoska321 To že krvácíš nemusí hned znamenat že mimi půjde pryč..pokud bys byla nervozní radši si zajeď na pohotovost...co jsem četla od jiných maminek tak taky krvácely, a někdy že fakt dost ale mimi bylo v pohodě...nebo v pondělí zajdi ke svému dr ať se na tebe podívá...mě taky objednala v 6tt na kontrolu až za 6 týdnů a byla jsem tam do 14 dnů zase se špiněním...samozřejmě pokud by to bylo špatné a mimi mělo jít pryč tak s tím ani dr nic neudělá ale pro klid bych jela na pohotovost..vzít tě musej a ty aspoň budeš vědět na čem jsi a nebudeš se stresovat...
pak mi dej vědět jak jsi se rozhodla...držím pěstičky ať je to všechno v pořádku
@cipisek2017 děkuji, ji zlatá 😉 Možná přeci jen k tomu doktorovi v pondělí zajdu, abych se trochu uklidnila a věděla na čem jsem... člověk se aspoň uklidní 😔
@kokoska321 To mě moc mrzí,ale třeba bude vše O.K. 🙂 Držte se!
@kokoska321 Je to lepší tam zajít víckrát než se doma stresovat, já to vím, vždy když jsem šla na wc a viděla tu šmouhu na toal. tak se mi tak rozbušilo srdce strachem...první těhu a člověk pořádně neví...
@kokoska321 Já to taky bohužel musela v práci říct dřív ale co zdraví miminka mi bylo přednější 🙂 utrogestan mam taky a je super 😎 .... Také ted užívám klidu na té neschopence v práci to bylo někdy občas rušný a hlavně ten stres tam...
Zdravím. Holky a co nemocenská finančně ? Já pořád uvazuju zda vydrzet, nebo oželet penize a zůstat doma. Stavíme, do toho mimino, normální plat by bodl, na druhou stranu delam na poste, nejde jen o fyzickou námahu ale hlavně psychiku, vedoucí me teda pekne štve..
Já celá vyklepaná čekám na první penízky při neschopence,tak jsem zvědavá ..
Ale strašně mi práce chybí a hlavně bezva kolektiv...:-/
Taky čekám na peníze od sociálky...a jsem zvědavá kolik to bude...
Já jsem si to zkoušela vypočítat přes kalkulačku co jsem našla někde na netu a teda nevim no :/
Mamče nevíte kam mi dojdou peníze ze sociálky když jsem na nemocenské?Jestli na učet nebo složenkou?Čekam právě na první penízky ze sociálky tak jsem zvědavá kolik to bude do práce bohužel jít nemůžu ačkoliv bych šla ráda a normální plat by se hodil víc než to co budu mít určítě ted. 😒
@lenicka2323 pokud jsi zamestnana tak na ucet....
Já jsem na neschopence od začátku... S těma penězma je to dost o ničem, ale v práci jsem zůstat nemohla - infekční prostředí plus tam taháme těžký věci.. bývá mi špatně, takže jsem ráda, ale uvažuju, že pokud mi bude líp, tak bych se vrátila, ale musí mě přešoupnout na něco jinýho a toho se děsím, zase se učit něco novýho a to bude stres.. tak nevím. Doma je to dost nuda. Mám teď i blbý vycházky, naštěstí mi je zítra změní a už to bude lepší.
Ahoj holky, nevite někdo jak to je,když dělám v baru a zaměstnavatel mi neni schopny nabidnout jinou praci? Všechny nase podniky jsou směny převážně na noc. Zatim to v praci zvladam,jsem ted v 7tt, ale pro miminko to prostredi dobre neni.
Nechapu vas holky, pokud zamestnavatel vas nema kam preradit,, mate rizikove prostredi/povolani tak proc jdete na neschopenku? Mate narok na prekazky na strane zamestnavatele- tedy bud vas necha doma za 100%plati, anebo vam da jinou praci a pokud by byla hur ohodnocena tak vam to musi doplatit do te stejne vyse.
Kouknete do zakoniku prace. Pisemne pozadejte zamestnavatele o prerazeni (dolozte papiry od Mudr.ze jste tehu), zmenu z nocnich na den....je to na dlouhe vysvetlovani, ale ten cas na precteni par odstavcu v zakoniku prace za to stoji.
@cipisek2017 to neni pravda. Zalezi co uvedla na neschopence-ucet nebo slozenka. Neznamena ze kdyz je zamestnana tak poslou na ucet-pise penize ze socialky.
@lenicka2323 prijdou tam, kam jsi uvedla na meschopence ze zadni strany.
Ahoj holky jsem na neschopence od 17.2 melo by mi tento mesic dojit neco uz ze socialky nebo az v dubnu?jsem na neschopence po prve bohuzel ani ta nepomohla tak 30.3 uz budu uschopnena a pujdu znovu do prace.

@kokoska321
Tak hlavně odpočívej...bolení v podbřišku je normální...jak to všechno uvnitř pracuje..mě tam občas zapíchá..ale dobrý...a už víš v jakém jsi týdnu??