Může strava matky ovlivnit mimi na začátku těhotenství?
Holky, mam mozna hloupej dotaz, ale prost nevim. Kamaradka td zjistila, ze je tehotna (takze nejakej 4.tt) a k obdu dnes mela husi jatra. Muze to toho prtouse nejak ohrozit? Zrejme toho bylo vic nez doporucovanych 100g. A pcek uz je podle vseho zavrtanej. Je z toho docela vydesena.
některé holky to zjistí mnohem později a mezitím třeba i pijí alkohol na různých akcích a taky se nic nestane 😉 hlavně klid, stres a nervy uškodí mnohem víc než nějaká játra nebo sklenička vína!
Játra nejím, ale kdybych je jedla, tak bych tohle neřešila. Celé těhotenství do sebe láduju kde co, kromě syrového masa, to mi tak jediný připadá nebezpečný (nákaza toxoplazmosou)
Na toto téma, na stravu již v počátku těhotenství jsem zrovna někde četla včera dost zajímavý článek. Můj názor je,že zdravá strava je důležitá jak na počátku, tak během těhotenství.(pokud je to tedy plánované)
Ty játra by se fakt neměli, ale každá to má jinak. 🙂
Jinak moje kamarádka je ve 4 měsíci a teprve ted zjistila,že by neměla pít kafe. 😀
ne, nic jí nehrozí. A holky příliš to nehroťte, to, co se opravdu nesmí je jen syrové maso a syrová vejce (kvůli případným bakteriím v nich) a samozřejmě nepít, nekouřit 🙂.
Protože toxické může být všechno i cukr 😉 když se sní kilo na posezení. Ale pochybuju, že by někdo snědl tak vysokou dávku vitaminu A, to by se musela fakt nacpat tabletkama s vitaminem A.
Jestli chce něco pro miminko udělat, ať si koupí femibion pro maminky v 1. trimestru a hlavně ať se nenervuje 🙂
Jinak, tady se na totéž někdo ptal lékaře:
http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/jatra-v-te...
@andrejka3741 já piju kafe celé těhu a nepřipadám si kvuli tomu teda špatná, lepší 1-2 slabé kavy, než nízký tlak a někde sebou seknout 😀
Myslím si,že se nic nemůže stát.Byla jsem v těhotná a samozřejmě jsme o tom ještě nevěděli,bylo to v období konce roku,večírky v práci,s kamarády,normálně jsem pila vínka,jedla všechno možné a malá je zdravá jak řípa.Pravda je,že jakmile jsem zjistila,že jsem těhotná,dávala jsem si pozor na jídlo,takže celou dobu jsem neměla svůj oblíbený tatarák.A ten femibion jsem baštila celé těhotenství a i potom při kojení jak píše @no_title. A po celé těhotenství jsem pila kafe,bez toho bych to fakt nedala 🙂
@no_title diky. Femibion bere. J jasny, z vsude muze byt neco..v mase muze byt toxoplasma, v syru lysterie..ake muze a nemusi. U toho vitaminu je to jinak. Kdyz je ho hodne, tak proste je.
@andrejka3741 s tim kafetem taky kazdej rika neco jinyho. Kdyz je prej clovk zvyklej, tak jedno denne neublizi :/))
@akankeo diky ti!
@te_reza Neřekla jsem,že je špatná 🙂 A taky jsem neřekla, jaké kafe pila. Nějaký lehoučký Velvetík s mlíčkem to fakt nebyl 😀
@andrejka3741 Já piju jedno presso a jedno rozpustné. Ono to je taky o tom, že je část lidí kolikrát přímo "posedlá" tím, co se může a nesmí a pak je ta část, do které patřím já, že to až tak neřeší. Musím říct, že znám spoustu těhulí, které čím víc se snažili a dávali na sebe pozor, tím horší celé těhotenství měly.
@klami Teď s tím stejně nic neudělá, i kdyby to vliv mělo... Nemá cenu se stresovat, příroda je rozumná a "počítá se" s tím, že mamka o dítěti do 3.měsíce vůbec nemusí vědět, takže ten vliv potravy zas tak hodně velký není. Myslím, že tím miminku nic způsobit nemohla. A kdyby takto hodně brzo jo, zárodek by mohl odejít sám. Ale nebála bych se, kamarádku určitě uklidni.
@te_reza At si každá jí co chce. Asi tak 🙂
@andrejka3741 Ano, každého věc
@mrshka nevím, jestli to děti něčím odnesly, každopádně ony si celé těhotenství protrpěly.
Kéžby játra... Já se ve 4.tt prolila tchánovou domácí slivovicí. No, pěkně jsem to tam prckovi vydesinfikovala... Lékař mi na to řekl, že v tomhle období se nic neděje, na mimčo to nemá vliv.
Holky, kdyby kazda takova vec (jako husi jatra nebo kafe) miminku ublizila, nenarodilo by se snad jedine zdrave dite... Nase maminky, babicky takove veci neresily a myslim, ze nase generace byly skoro zdravejsi, nez ty "desinfikovane" dnesni deti...
Holky, dekuju moc za zkusenosti, rady.
@klami ted uz s tim nic neudela kdyz uz je ma v sobe. Ten stres co z toho ocividne ma je pro embryo mnohem horsi nez prilezitostne snezeni jater. Urcite nejde o otravu, to vypada jinak. Navic predpokladam ze to bylo tepelne upravene. Za dalsi embryo jeste nedostava nic z placenty. Takze at se kamoska radeji navodi do klidu🙂 vse je urcite ok.
@klami Aha, já v úvodním příspěvku četla "obden" jedla husí játra... tak jsem si myslela, že proto ty obavy, že na tom nějak ujíždí, ale čtu to znova a překlepem je myšleno k "obědu". Tak to opravdu takhle jednorázově nic neudělá, já myslela, že to jí nějak extrémně a proto ty obavy 🙂
Ja jsem si dala jahodovou presnidavku a skončila jsem v nemocnici se silnou alergií. Nikdy jsem tím netrpela. Ale moje mamka říkala, ze máme jist na co máme zrovna chuť.

opravdu myslím, že jí nic nezhrozí mě na gyn. říká doktor jíst to na co je chuť 😉