Názor na víc rodinu se 6 dětmi

maminecka6
23. kvě 2019

Dobrý den chtěla bych slyšet názor na více dětí vrodine doma mám 5deti 18,12,8,6,4 a teď čekám Mimi a nevím zda si ho nechat je neplanovane.Rikam si pro a proti ale nevim Bojim se reakci okolí že mám tolik dětí v této době.Bojim se ze mě odsoudí.I když dceři by uvítali miminko mám tři kluky a dvě holky.prosim onazory jaké koliba děkuji moc.

g_m
23. kvě 2019

Proč řešíte okolí? Tohle se týká pouze Vás a manžela a dětí. Nikomu dalšímu do toho nic není. Pokud to utáhnete finančně a nemáte problém se jim všem věnovat, tak neřešte, co tomu řeknou lidi.

monculais
23. kvě 2019

Okolí je až to poslední, co bych řešila. Řešila bych finanční stránku, velikost bydlení atd. Tohle je jen na tobě a manželovi.

lucifux
23. kvě 2019

Ahoj, jednu takovou holku znám. Je jí asi 28 let má 6 dětí a nejstarší chodí do první třídy. Chlastá a je na tom finančně dost blbě. Co se mého názoru týče, tak tam jde asi hodně o to aby všechny ty děti měli co potřebují a nestrádali. Zaky jde hodně o tebe ono mít doma 5 dětí a ještě mimi nebude asi žádná sranda. I když už je máš odrostlejší, tak by to teoreticky neměl být zase takový problém. Ty starší, pokud jsou k tomu vedené ti mohou i pomoci. Třeba s domácností. Musíš se na to asi cítit a uvědomit si jestli to zvládneš.... Finančně, časově, psychicky... však víš...

Já jsem taky z 6 dětí a rozdíl mezi nejstarším a nejmladším je taky 18 let. Takže jestli si přesvědčená, že to zvládneš, tak doho jdi a vyprdni se na okolí.

treasurka
23. kvě 2019

@maminecka6 Na okoli se vyprdni, chces ho? Mej ho! Deti jsou skvely. Okoli bude porad neco vadit, treba i to, kdyz bys sla na potrat.

maminecka6
autor
23. kvě 2019

Děkuji moc za rady starší deti pomáhají finančně taky manžel jezdí kamionem takže je doma malo ale dělá to pro nás takže finanční stránka netizi spíš to okolí máme pronajat baráček.lucifux::nechápu ženu která má děti a pije já alkohol nemám ráda je to ničitel všeho chudáci děti je mi je líto.

verace81
23. kvě 2019

Dříve bylo taky hodně dětí, já bych si ho nechala zažiješ s ním hodně radosti, když si ho necháš vzít tak Ti pak jednou bude chybet a budeš si říkat jaký by to asi bylo na okolí se vykašli stejně si určitě už dávno rozhodnutá že ho chceš😉

ito
23. kvě 2019

Pokud to zvládnete finančně, bez pomoci dětí-tady je myšleno nejenom bez jejich velké pomoci co se týká finanční (brigáda není na škodu, ale penízky z ní by si měli šetřit do budoucna nebo na to, co si chtějí koupit jako nadstandard), ale i bez abnormálně nepřirozené zátěže o sourozence=krácení dětství. Pokud si dalšího sourozence přeje celá rodina- myšleno manžel a děti, proč ne. Na názoru zbytku nezáleží, pro ty kdo řeší víc dětí je popravdě jedno, jestli jich máš 5 nebo 6.

omobinrin
23. kvě 2019

@maminecka6 Ja jsem presvedcena, ze kazde dite je prevzacny dar. A kdyz uz tady je, nema cenu premyslet, jestli chci, aby tady bylo, nebo ne - uz tady je! - ale prijat ho a radovat se, ze prislo. Taky zrovna cekam dite, a jsem za neho strasne vdecna, a moje dcery se moc tesi na sourozence. Moc se mi libi myslenka, ze laska matky se s poctem deti nedeli, ale nasobi. A nazory okoli je nejlepsi neresit, ja jsem se tim nikdy nezabyvala. Muzou cloveka hodnotit a soudit za tisic veci, kladne nebo zaporne. Kdyz miminko s laskou prijmete, nejvic naucite sve uz narozene deti - ze kazdy clovek je nekonecne vzacny, a potvrdite i svou lasku k nim, uvidi, ze i kdyby se ony narodily jako posledni v poradi, byly by s laskou prijaty (a ne odmitnuty a zprovozeny ze sveta). Myslim na Vas i Vasi rodinu a preji hodne lasky a odvahy! Monika

gruyerre
23. kvě 2019

@maminecka6 Vůbec nechápu, jak můžeš na prvním místě řešit okolí. Okolí bude chtít, abys šla na potrat, tak půjdeš. Až bude okolí chtít, ať dáš svoje děti do děcáku, dáš je tam? Kdyby okolí chtělo, ať skocis pod jedoucí vlak, tak co? Už jsem slyšela hodně ujetých výmluv pro potrat a tahle je popravdě asi ta nejdivnejsi a nejblbejsi. Vykašli se na okolí a udělej, co je dobré pro tvoji rodinu. Jestli je jediný důvod k potratu "co řekne tvé okolí", tak už o potratu vůbec neuvažuj, protože žádný opravdový důvod nemáš. Držím palce, ať je vše dobré.

rajecka
23. kvě 2019

No páni, já teda myslím, že pět nebo šest dětí už není žádný rozdíl 🙂 Pokud jste pro někoho divná, tak jste i s pěti dětma, rozhodně nebudete. protože máte šesté.

inssomnia
23. kvě 2019

Když už je a chcete ho, tak co už. Mně jenom není jasné, jak se neplánovaně po šesté otěhotní. Mně se nepovedlo nechtěně otěhotnět ani jednou a to nejedu na žádných hormonech a otěhotněla jsem hned na první pokus, když to bylo v plánu. Pokud budu mít někdy třetí, vidím to na podvaz vaječníků, ať je klid. Víc jich nechci z čistě ekologických důvodů. Jako druh jsme přemnožený dost.

cuuza
23. kvě 2019

Proberte to s mužem a dětmi. Pokud budou pro, tak hurá do toho. Pět nebo šest už nebude asi rozdíl. Divná jste, ale tak trochu vám to zavidim 🍀

andelka
23. kvě 2019

Okolí bych neřešila. A jestli máte dětí 5 nebo 6 už je přece jedno 😉 My máme dohromady s manželem 4 a přijde mi to akorát. Ještě ukecava na další,😀ale nemám na to věk ( bude mi 36 a nejmladší má 4 měsíce),ani nemáme prostory. Takže miminko si klidně nech, okolí neřeš.

jolal
23. kvě 2019

@maminecka6 mužu se prosim zeptat jak ti děti finančně pomahaji?

gracinka7
23. kvě 2019

5 nebo 6... V tom počtu dětí už se další ztratí.

biedronka10
23. kvě 2019

Dite je dar, ten nejvetsi jaky muzes dostat. A kdyz jich mas tolik, o to vice mas daru. Pokud vis, ze ho chces, resp. Odpovez si takhle...... Pokud vis, ze nedokazes zit s myslenkou, ze jsi ho dala pryc.... Mas odpoved jasnou. Na okoli bych se z vysoka vys...... A vis proc? Oni vam je zivit nebudou! Remci budou vzdycky a s tema se tu setkavame kazda i ta co ma dite jen jedno, nebo naopak zadne. Kdo chce lejt siru, vzdycky si neco najde. Ono totiz pro radu lidi je snazsi zit a obtezovat zivot ostatnich, nez si vyresit vlastni mindraky. Takze tak. Nereste okoli proboha, to je to nejhorsi, co muzete udelat.

julielim
23. kvě 2019

tak jestli víte, že dokážete všechny děti uživit, proč ne? 🙂

bayt
23. kvě 2019

@maminecka6 Bych teda rozhodně víc řešila v první řadě ochranu a pak tedy i to malinké miminko, to za nic nemůže. Okolí vám může být někde. Fakt bych kvůli své "chybě" nešla na potrat...

codal
23. kvě 2019

Myslím, že pokud by vás měl někdo odsoidit za sest dětí, už vás odsoudil i za těch pět.V dnešní době to není obvyklé,ale vám může být úplně jedno, kdo si co myslí. Pokud z toho máte radost a finančně to zvládáte, tak gratuluji a užívejte si šesté miminko. Jste velká rodina a klobouk dolů, že to všechno dáváte, šesté dítě už asi nebude takovy rozdíl 😂.

prejeta_zaba
23. kvě 2019

Co to je za dotaz? Popravdě, jestli 5 nebo 6 už je fakt jedno. Stejně se vždycky najde důvod, proč lidi divně koukaj (na to už snad s 5 dětmi i musíte být zvyklí, ne?). 😝 Tohle jste ovšem měli řešit dřív, snad víte jak se dělají děti, ne? 🙄 Když už ho čekáš, ptát se na diskuzním fóru, jestli si ho máš nechat nebo ne, je absolutně mimo. Nejsem nějakej eko-bio-náboženskej fanatik proti potratům, ale tak snad ty víš, jestli máš na to vychovávat další dítě, ne ostatní v diskuzi, ne? A jako zabíjet už vzniklý dítě, protože se bojíš reakcí? A ony ty reakce bydlí s vám a budou s tebou na tom operačním sále? Není to už teď trochu jedno, co si řeknou ostatní? 😔

kittyy17
23. kvě 2019

@maminecka6 pět dětí nebo šest, to už není moc velký rozdíl. Na okolí se vykašli. Pokud manžel pracuje a nejste nepracující pobiraci dávek, tak si nikdo nedovolí vás soudit. Já vám moc fandím, mně stačí dva pytle blech a už si vybírám blázinec 😂

ah1234
23. kvě 2019

Nehnevaj sa na mňa, ale to tvoje 18 ročné dieťa finančné pomáha rodine, pretože vy si s manželom nedávate pozor? No paráda..

maminecka6
autor
23. kvě 2019

Děkuji za odpovědi ne nejstarší syn nepomáhá finančně je ještě na škole jinak mi pomáhají jako každý jiné dítě v rodině.

trdelnik234
23. kvě 2019

@maminecka6

To je fajn, surodenec je surodenec a nema zastavat ulohu rodica.
Inak ako to mas s pracou?

maminecka6
autor
23. kvě 2019

Mám práci Až do porodu dělám Zemědělském druzstVu

gruyerre
23. kvě 2019

@maminecka6 když ti tak záleží na názoru okolí, tak věz, že lidem hodně vadí lidi, kteří nemakají a jsou živi z přídavků na děti a dalších sociálních výhod. Ty i manžel normálně pracujete, takže i kdybyste měli dětí 15, když se o ně staráte, slušně je vychovávate, uživíte je, nikdo vám do toho nemá co kecat.

iulia
23. kvě 2019

Zkus si napsat na papír pro a proti - podle mě reakce okolí je jeden z faktoru pro tvé rozhodování. Máš 5 dětí a okolí někdy řeší i 3 děti🙂

preiba
23. kvě 2019

Já myslím, že si ZO už myslí teď, jedno dítě už je asi jedno 😂 Je to hlavně vaše věc, Vaše finance, starosti a radosti... 🙂

mrochlova
23. kvě 2019

Pokud mate doma misto na tolik deti, finance a nervy na tolik deti a chcete velkou rodinu tak proc ne?! Nereste okoli ja mam dva krasny zdravi kluky a vzdy jsem chtela velkou rodinu ale bohuzel uz to asi muj zdravotni stav nedovoli- rizikove obe tehotenstvi a hruza porody kdy slo o zivot me i detem.Pokud to dite chcete tak do toho jdete

jandl
23. kvě 2019

Koukni do skupinky Maminky s více dětmi, tam se budeš cítit dobře.
Mám 5 dětí od 8 do 18 let. Na začátku tohoto roku jsem neplánovaně otěhotněla. Takže vím, jak se cítíš. Když jsem se se situací srovnala, tak jsem samovolně potratila a zase se s tím musela srovnat a to bylo nakonec ještě těžší.
Už tak s 5ti dětmi nejsi "normální", tak se neboj a dítě přijmi. Co je na světě větší dar?
Okolí obdivuje mamky s 3 dětmi. Když máš 4, tak už to není v pořádku, mají problém. A když máš dětí 5, zrovna vedle tebe nebydlí, tak si těžko vzpomínají, zda máš dětí 5 nebo 6. To jsou už těžko zapamatovatelné počty.😉
❤❤❤ Nech ho žít. Moc se přimlouvám.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru