icon

Nevolnosti 6+5tt. Co pomohlo?

helena1033
23. lis 2020

Ahojky, ještě před týdnem jsem měla minimální,, příznaky,, jen mne pobolivaly prsa. V čtvrtek sem byla na utz a potvrdili těhotenství, se srdíčkem jsem hrozně šťastná. V práci jsem to řekla pátek ale jen vedoucí a zástupci aby věděli co je ve hře ( před tím jsem prodělala dvakrát zamkle těhotenství, začala sem krvácet a pak revize, takže sem to chtěla říct kdyby nastaly komplikace ať vědí že ze dne na den budu mimo.)
Co zažívám poprvé jsou nevolnosti ve čtvrtek jen lehce, v pátek nic ale poslední dva dny..... Když ležím nehybu se je to v pohodě, ale když se snažím něco dělat tak do 5 minut letim na záchod. A mám žaludek na vodě...... Vtipné je že sním třeba guláš s knedlíkem ale vyletí jen knedlik, napiju juice pak si dám tyčinku... A vyletí jen ten juice 🤦‍♀️😂 nechápu.
Tohle je takové nepříjemné nevím co v práci jestli mi ostatní uvěří vyrozu, pokud budu pořád obíhat.
( když pominu ze hodně chodím na záchod ale i hodně piju takže to je v pohodě, víc posedavam ale to svadim na to že mne bolí záda a vystřeluje to do nohy, mám normálně problémy. )
Máte to některá podobně? Co pomohlo, nechci to říkat a nechci aby to poznali.......

lachtanice86
23. lis 2020

@helena1033 zazvorovy lízátka? Cola? Někomu něco pomůže, někomu ne a blije pořád

mamikry
23. lis 2020

@helena1033 Bylo mi zle od 6. az do 15. tydne. Co mi trochu pomohlo byla zmrzlina. Jinak nic moc. Ze zacatku jsem jedla jen suche rohliky a banany. O trochu pozdeji vyvary a brambory s maslem. Ani cola ani zazvor nepomahaly. Jeste trochu zabiralo cucat citron, ale taky jak kdy. Clovek to musi ustat. Ja teda mesic regulerne prolezela.

helena1033
autor
23. lis 2020

No já úplně pořád neuvracim, jen když se hybu 🤦‍♀️ ........ Přemýšlím co v práci snad to nějak ústrojím. Nejvíc pracují v obchodě, teď sme výdejna, jestli v pondělí otevřeme tak to bude fakt masakr....... Nevím jak to ústrojím. Nechci aby to poznali..... Všechno ostatní se dá skrývat ale to zvracení fakt ne bohužel........ Hlavně mne překvapuje že je to tak zničeho nic.... Dobrý, dobrý a pak najednou to letí ven. Zničeho nic....

lentilkah
23. lis 2020

Zkus Antimetil, me celkem zabira. Se synem jsem se nablila az az 🙄

zelenaesmolda
23. lis 2020

@helena1033
Jestli je ti takhle spatne tak jdi na PN.Ja jsem mela v tehotenstvi taky kvuli nevolnostem.

misina321
23. lis 2020

Ahoj. Mně to taky začlo zničeho nic. Zkusila jsem toho hodně a nic moc mi nepomáhalo. Prostě jsem musela pořád zkoušet jaké jídlo mi zrovna ten týden sedí. Byly časy, kdy jsem nemohla jíst ani pít nic. Nemohla jsem se asi 1,5 měsíce vůbec hýbat. Uvidíš sama, pokud to bude k nevydržení, tak se opravdu neboj jít na neschopenku. Práci máš dost náročnou, to já bych nedala ani náhodou. Kolegům jsem říkala, že jsem nemocná a samozřejmě, že většina si myslela své 😂 ale bylo mi to jedno.

jjasmina
23. lis 2020

Já jsem byla ráda, že jsem to těhu přežila jak mi bylo zle, snad tě to pustí po 1. trimestru, mě nepomohlo nic skoro až do porodu.

afitna
23. lis 2020

Ahoj, mě bylo také zle už v 6tt, ale ze mě letelo ven vše a nic nepomohlo, byla jsem celkem 4x na kapackach. Rady z nemocnice-studena cola po lžičkach, lízátka, cucat kostky ledu, mít u postele piškoty a sníst je než vstanes,můžeš zkusit tabletky antimetil, mě občas pomohl hodně studený jablečný džus a v nejhorším si rekni Dr o čípky torecan

helena1033
autor
23. lis 2020

No já musím zaklepal, teď sem snědla pásek čokolády a zabralo to... Najednou je mi dobře žaludek se úplně uklidnil. Tak uvidíme jak dlouho to vydrží.

helena1033
autor
23. lis 2020

Někde sem četla že zvracení v těhotenství značí zdravý vývoj, tak teď mne to přešlo tak zas trnu aby to neode znělo a nebylo něco s nimi 🤦‍♀️ ....

michaelka91
23. lis 2020

Mně pomohly zazvorové bonbóny a často jíst malé porce. Časem jsem vyzjistila, že mi je zle z vitamínů. Přestala jsem je užívat a nevolnost byla pryč úplně.

helena1033
autor
24. lis 2020

@misina321 je to ale divné, dneska třeba sem měla na oběd špenat s bramborem a vajíčkem.... A letělo jen vajíčko, přitom sem to jedla dohromady. Předtím třeba segedyn s knedlíkem a vyletěl po hodině jen knedlík...... Jak to dělá? Jim to dohromady ale vždy vyletí jen nějaká čas jídla 😂🤦‍♀️ . .... Zjistila jsem že pomáhá pak malých doušcich černý čaj s mlékem a nebo čtvereček čokolády, uklidní to žaludek 😂

ellyem
27. lis 2020

Já třeba (zatím) nezvracím, ale strašně mě pálí žáha a celé dny mě žaludek tlačí. Dnes to je snad nejhorší. Jsem 6+4.tt a vůbec to nedávám. Do odpoledne to bylo v pohodě, ale na večeři jsme si dali s přítelem pstruha, zhruba před hoďkou jsem měla pár lžic červené řepy a jen čekám, kdy co ze mě vyletí 😒 Asi zítra skočím do lékárny pro zázvorová lízátka.

mamikry
27. lis 2020

@ellyem Na zahu muzete vzit Rennie, trochu ulevi, i kdyz taky to neni uplna spasa.

ellyem
27. lis 2020

@mamikry To doma nemám, nikdy jsem na pálení žáhy netrpěla, takže jsem nepotřebovala 😒 Ale děkuji za radu!

minnie79
28. lis 2020

@helena1033 mě třeba pomohlo žvýkat větrové žvýkačky, jinak i coca cola po troškách, jo a ještě mi pomáhaly zmrzlé švestky. Ale bylo to všechno jenom tak na chvilku, pak se to zase vrátilo 😄

helena1033
autor
28. lis 2020

A teď jsem nervózní protože to ustalo, včera jsem celý den prolezela, nebylo mi zle ale únava ale hrozná nebyla sem schopna vstát......... Odpoledne jsem se dala trochu dohromady a začala fungovat, to mi bylo blbě jen jednou a vyletělo jen trochu, v noci hrůza v 2rano mi bylo tak na zvracení a že sem myslela že se mi obrátí žaludek naruby, ráno hned jak sem vstala sem letěla..... Pak sem se najedla a celý den něco pozobávám a dobry zle mi není..... Ale zas mám zácpu a svědí mne bradavky to předtím nebylo 🤦‍♀️ ...... Ale už nemám ani žaludek na vodě, nic.......... To je taky normalni?

mamikry
28. lis 2020

@helena1033 Mne bylo kazdy den jinak. Chvili na umreni, chvili dobre, pak zase na umreni. Takhle to bylo az do 2. trimestru.

helena1033
autor
28. lis 2020

@mamikry to se mam teda na co těšit 😂🤦‍♀️ ...... Ale hlavně ať je to zdravé vy trpím cokoli. Ve středu jdu na kontrolu a měla bych dostat těhotenské průkaz. Tak snad bude vše ok. Moc děkuji za podporu trochu mne to uklidnilo 😉

ellyem
28. lis 2020

Tak já od včerejška zjistila, že když mi není dobře, tak mi stačí sklenice vychlazeného mléka. Tím, jak je studené, tak příjemně chladí a pak mi je dobře, takže uff, alespoň něco funguje 😉