Nevycházím s tchýní v těhotenství. Co mám dělat?
Ahoj. Potřebuju poradit. Moje tchyně je naprosto hrozná. Kdysi jsme měly spolu hodně velké problémy, pak se to srovnalo, ale teď co jsem těhotná tak se zase předvádí. Nebudu rozepisovat vše, ale co mě štve nejvíc... Ptala se mě s výsměchem jestli už zvracím atd. Já ji řekla, že mi na nevolnosti pomáhá, když si něco malého zkousnu. Třeba suchý rohlík, mandarinku. A ona se začla nechutně šklebit že takhle budu mít malého buřtíka. A že se zblázním až budu rodit pětikilové dítě. Obrečela jsem to, s manželem jsem se pohádala, a život šel dál. Ale tuhle jsme byli za tchyní zas. Ráno před 8.hod. jsem měla suchý rohlík, a tak kolem poledne jsem měla hrozný hlad, že mi bylo blbě a mdlo. A na oběd jsem se mohla dostat až bůhví kdy. Tak jsem si koupila 15 dkg salátu a dva rohlíky. Když to viděla tchyně, začala že nějak moc jím, a zase že budeme mít tlustý dítě. Přitom ani nevěděla jestli jsem ten den snídala. Manžel jí sice řekl že jíst musím a že budeme mít normální dítě, ale ona si mele svoje že prostě porodím buřtíka. A manžel mě pak dodělal když se zeptal kolik
jsem snědla rohlíků. Sice mi řekl že se ptal ze zajímavosti, ale myslím že tchyně do něj hustila. Přitom se nijak nepřejídám, jen jím normálně snídani, oběd, něco malého k večeři, a mezi těmito jídly něco malého, například tu mandarinku, nebo jogurt. Zdá se mi přijatelnější si něco zobnout než aby mi bylo neuvěřitelně zle. A sladké jako sušenky, čokolády nejím vůbec. Jenže teď jsem tak vystresovaná, že se bojím si dát něco k jídlu, aby si manžel nezačal myslet, že moc žeru. Jsem na začátku třetího měsíce, je pro mě těhotenství velmi těžké období, ať už na nevolnosti ale i po psychické stránce, a ta tchyně mě naprosto dodělává. Co mám dělat?
Jinak jako holky, co tu diskuzi ctu, mam silenou chut na rohlik s vlasakem (i kdyz to co zakladatelka jedla vlasak nebyl) 😀😁 kde bydlí tchyne? Ze bych se k ni stavila se najest 😂😅😂
No to je hruza,je mi te uplne lito... Predstavila jsem si jak by bylo me kdyby mi tohle nekdo vycital. Jsi tehotna a jist musis,musis ten plod vyzivovat pestrou stravou . To jako nemas jist vubec nebo co?? To by me teda zajimalo jak jedla v tehotenstvi ona. Me suchy rohlik a jogurt nebo dva rohliky a salat prijdou jako uplny prd a kort kdyz jis pomalu a pravidelne to delas spravne. Vubec se neboj jist a vykasli se na ni... Manzel by ti mel byt oporou a rict ji at si trhne ze to je vase dite a ze jako tehotna asi jist musis ne. Boze to snad neni pravda😈
to si děláš srandu? mně to přijde tak extrém, že ti moc nevěřim a myslim si, že je to provokace, resp., že trollíš....
pokud ne, tvoje tchýně je neuvěřitelná kráva - to dítě má asi vyrůst ze vduchu? a tvůj manžel vůl, pokud ji vůbec je ochotnej poslouchat a rovnou ji neposlat doprdele....no to svět neviděl tohle.
na problémy s tchýní lze radit především to, že si musíš srovnat chlapa, aby si on srovnal svou mámu. ta pozice snachovská je prostě úplně na pendrek, nemáš-li podporu muže. a muž u tebe pěkně rychle klesne, pokud za tebou nestojí.
To jako jste tam byli v poledne a jeste dlouho bylo do obeda (to obedvaji ve dve, ve tri?), ze sis musela sama neco koupit,abys nemela hlad? To ti tchyne ani nic nenabidne na jidlo sama od sebe? Jako ja i ted kdybych se najedla v 8,tak ve 12 uz mam tak priserny hlad, ze hlady silham, a to nejsem tehotna. Jsem jen proste zvykla jist pravidelne prubezne po 2-3 hodinách a naprosto ti rozumim v tom, ze ackoliv bily rohliky nejsou zadna hitparada, co se výživy týká, tak tehotna s nevolnostma je kolikrat radma, ze s ni aspon neco, po cem ji nebude blbe. Ja se treba u dcery mohla umlatit po sladkym hruskovym dzusu a tvarohovym Misovi, fakt nejlepe kazdej den od unora do toho rijna, kdy jsem porodila, jsem musela aspon jednoho mit. Pribrala jsem 9 kg a dcera mela 2630g,tolik k obrikum😂 Jak uz tu bylo zmineno, strava matky, pokud fakt do sebe netlacis sladky a tucny ve velkym, ma jen pramaly vliv na to, jak bude dite nakonec velke, nejvetsi vliv ma genetika
Tchyni bych ve slusnosti odsekla, ze to neni jeji vec a ze holt kdyz nedostanes k jidlu nic jineho, ze si musis teda sama koupit ty rohliky se salatem. Je to i jeji vizitka, ze neni schopna pohostit normalne hosty a ti si museji kupovat vlastni jidlo, aby nechcipli hlady(kor u tehotne fakt lacny zaludek je peklo). Manzela, kor jestli ma stravovaci navyky, jaky pises(poradny jidlo 1x denne) bych srovnala, at si hledi svyho, mel by te podporit jako svoji zenu anebo radsi mlcet.Nekdy fakt mlceti zlato!
To je snadná pomoc. Stačí jí říct, ať si hledí svého, že si budeš jíst, co budeš chtít, co Ti chutná a prospívá a ať se stará o svůj jídelníček. A bojíš se, aby si manžel nemyslel, že moc jíš? To jako fakt? Já jedla v začátku těhotenství snad jen ovocné zmrzliny a manžel mi pro ně chodil s půllitrem. 🙂
A co bys jako podle tchýči měla jíst, aby byla spokojená?
@ivca_ch Asi by se mela zivit pranou 🙂
Hehe, tak ted jsem se zasmala. Promin. No ja v prvni tehptenstvi nezrala do 4 mrsice temer nic, zvracela js vodu a zhubla jeste 4 kg ze uz mi doktor vyhrozoval. Pak jsem lehce jedla....no porodila jsem 4 kilove dite a uzila si 13 hodinove peklo, plne komplilaci a potizi a vysileni. U druheho jsem zrala normalne, nezvracela, dokonce si tlaskala nezdravy veci..... A druha holka 3, 5 kg, co z je pro me male kote oproti prvni a porod 6 hodin vcelku dobry, bez komplilaci. Obe tehptenstvi komecne skore 8 kg navic. Asi bych ji na tvem miste vyfakovala, nebo mozna narvala rohlik do huby, at to nemusim poslouchat.
Nedavno jsem četla moc pravdive moudro.... Nikdy neber kritiku od nekoho, za kym by sis nešel pro radu... Zkus se nad to povznest. Dej si na co mas chut, bohuzel se chute v tehotenstvi spatne ovladaji, takze bych ani momentalne nebrala radu, ze rohlik nema zadnou kalorickou hodnotu. Dulezity je, aby Ti nebylo spatne. A to se tyka i tchyne. Treba ji zkus priste taky rohlik nabidnout. 😀 Jestli si neda s Tebou. 😀 Treba ji to rikej pokazdy, kdyz zase bude mit kecy....
Bože...:D to je hroznáá ženská. Pro klid - s dcerou jsem zajídala nevolnosti, přibrala 17kg a malá se narodila s 2,6kg, teď jsem těhotná podruhé, už mám nahoře 15kg - ještě 10 týdnů do porodu, bylo mi od žaludku zle 20 týdnů a celé mi to pomohlo překonat jen zajídání. A odhad váhy zase nižší. Jediný, kdo se kilama potom musí poprat jsi ty sama...dva rohlíky se salátem jako nouzovka mi připadá směšná...ať si dá tchýně dortíka a nechá si svoje zcestný názory pro kolemjdoucí
@normalnimatka Muzu ti odprisahnout ze to neni vymysl ale fakt pravda. Kdyz jsem to rikala nasim tak zirali jako jestli vazne....
@ninive211 Tchyne nikdy nic neda k jidlu, pokud teda nejsme zvany vyslovne na obed. I o piti si musim rikat. U nich je zvykem obedvat buhvi kdy, no asi si to dokazes predstavit, kdyz muj manzel obedva nejdriv v 17 hod. Nejlepe az ve 20. Je tak zvykly od detstvi.
@ivca_ch Asi nic 😀
@princezna8 tyjo tak tchyni bych potom vubec neresila, je uplne mimo a blba. Spis bych se zamerila na reseni vztahu s manželem, aby si uvedomil kde ta pravda je a stal za tebou a naucil se obedvat ve 12 😂 na ni fakt prď...
Bych se jo zeptala jestli chce taky když závidí... Že se s ní rozdelim 😀 podobně jako když jsem já neplodná otěhotněla s mým v podstatě neplodnym přítelem 😀 tchán se zeptal kdo je tatínek... Přítel zůstal s otevřenou hubou zírat a já se usmála a řekla že pokud vím tak on ( tchán) to není určitě, tchýně se málem utopila kávou a tchán už si nedovolil pípnout 😀😀😀 takže až se baba protivná začne starat do toho co jis tak ji nabídni taky, třeba má hlad a boji se říct 😀
Co máš dělat? Asertivně proti ní vystupovat, protože za pár měsíců bude opět všechno, co budeš dělat, špatně, ale to už bude kritizovat tvoje mateřské dovednosti. Takže stanov nějaké hranice, co si může dovolit, ještě zavčasu. Tchýně bude podle všeho spíš tchíča. A k tomu jídlu - já první čtyři měsíce zvracela, přežívala na totálních ohavnostech a Pepsi Cole. Po zbytek těhu jsem žrala jako nezavřená. A dcera neměla ani tři kila. Tak nějak tak 😉
@baruniceslepice To je krásné moudro!!!
Vyprdni se na ni u druhého těhotenství jsem jedla sladký na kila a malej měl 3190g jez když ti je dobře a co je komu po tom jestli snis tohle nebo tamto
@klea81 Koukám, ty budeš tak asi pěkné pako. Nemyslím, že by zakladatelka chtěla přednášku o tom, co jíst. Je jí blbě a jí, co její žaludek snese. To je v začátcích těhu asi normální, nebo ne?
@fouskovi Já bych třeba jídlo hodně omezila, ale když jsem déle bez jídla, tak mi je zle a mdlo. Tak si říkám lepší se najíst, než pak být celý dny nad záchodem a blinkat.
@mourovatakocka jakože žaludek snese jen vlasak a rohlík? Aha, to jsem jaksi u 3 těhotenství nezaregistrovala 🤔
@klea81 Co to pořád meleš o vlašáku? Jediný salát na světě je vlašák? A opravdu nemám potřebu debatovat o tom co je zdravé. Na samém začátku těhotenství jsem se mohla umlátit po zelenině, ale teď se na ni jen podívám a zvedá se mi žaludek. Tak proč bych to do sebe cpala? Nebo nějakou blbou kaši... To mám jíst jen proto, že je to zdravé, a pak hned letět blinkat? To by mi bylo na nic.
@princezna8 tělo si samo řekne co potřebuje u prvního jsem jedla furt rajčata hlavně se neomezuj a kort když víš že to potřebuješ aby ti nebylo špatne a jak píšou holky tak tchyni příště taky ze srandy nabídni jestli si dá
@klea81 tak to, zes zazila 3 tehotenstvi stale ocividne neznamena, ze vis, jak je v tehotenstvi jinym zenam, kazde tehotenstvi a chute a potreby jsou jine. Hlavne ona tu fakt netvrdi, ze do sebe nonstop vali rohliky s vlasakem tyjo 😂 proste ja nevim, proc maji lidi furt potrebu nekoho poucovat o sve pravde, tak se k tomu nevyjadruj, mysli si sve a mas klid.
Je to kra*a. Dite ji nedavej bez dozoru, s timhle jejim uvazovanim by se jeste neco hroznyho mohlo stat. Vyhybej se ji obloukem a chlap at si tam jezdi pokecat sam
@svntvt A mozna ze prave ty zeny, co nejvic poucuji, se cpaly nejvic a mozna prave vlasakem... ze ji nejde z hlavy zrovna tenhle druh... 😀

@klea81 Blahozelam. Jak to souvisi s tematem diskuse?