icon

Nevycházím s tchýní v těhotenství. Co mám dělat?

princezna8
15. říj 2019

Ahoj. Potřebuju poradit. Moje tchyně je naprosto hrozná. Kdysi jsme měly spolu hodně velké problémy, pak se to srovnalo, ale teď co jsem těhotná tak se zase předvádí. Nebudu rozepisovat vše, ale co mě štve nejvíc... Ptala se mě s výsměchem jestli už zvracím atd. Já ji řekla, že mi na nevolnosti pomáhá, když si něco malého zkousnu. Třeba suchý rohlík, mandarinku. A ona se začla nechutně šklebit že takhle budu mít malého buřtíka. A že se zblázním až budu rodit pětikilové dítě. Obrečela jsem to, s manželem jsem se pohádala, a život šel dál. Ale tuhle jsme byli za tchyní zas. Ráno před 8.hod. jsem měla suchý rohlík, a tak kolem poledne jsem měla hrozný hlad, že mi bylo blbě a mdlo. A na oběd jsem se mohla dostat až bůhví kdy. Tak jsem si koupila 15 dkg salátu a dva rohlíky. Když to viděla tchyně, začala že nějak moc jím, a zase že budeme mít tlustý dítě. Přitom ani nevěděla jestli jsem ten den snídala. Manžel jí sice řekl že jíst musím a že budeme mít normální dítě, ale ona si mele svoje že prostě porodím buřtíka. A manžel mě pak dodělal když se zeptal kolik
jsem snědla rohlíků. Sice mi řekl že se ptal ze zajímavosti, ale myslím že tchyně do něj hustila. Přitom se nijak nepřejídám, jen jím normálně snídani, oběd, něco malého k večeři, a mezi těmito jídly něco malého, například tu mandarinku, nebo jogurt. Zdá se mi přijatelnější si něco zobnout než aby mi bylo neuvěřitelně zle. A sladké jako sušenky, čokolády nejím vůbec. Jenže teď jsem tak vystresovaná, že se bojím si dát něco k jídlu, aby si manžel nezačal myslet, že moc žeru. Jsem na začátku třetího měsíce, je pro mě těhotenství velmi těžké období, ať už na nevolnosti ale i po psychické stránce, a ta tchyně mě naprosto dodělává. Co mám dělat?

Strana
z4
laka_lacenda
16. říj 2019

@princezna8 Aji kdyby to byl vlasak tak co. 🙂 Holt některý ženský snedly všechnu moudrost světa a když ony měly těhotenství taková a taková tak to znamená, že ostatní to musí mít stejně. Tečka.

Já měla první trimestr extrémní chuť na kečup, avokado a zeleninový polívky. 🙂 A začala jsem snídat pecivo - předtím jsem snidala skoro výhradně musli s jogurtem/kefirem. 🙂 A nemohla jsem pít čistou vodu, jen redenej džus. 😀 I kdybys měla být jen na rohlikach s vlasakama ž duvodu, že nic jinýho nesneses, tak se nic nestane. Není to na furt. 🙂 Ono se to spravi, neboj...Jen málokdo má nechutenství furt....

Jinak já hlásam zdravou stravu, ale hlavně rozumnou. Žádný extrémy ala "rohlík je jed, sušenky tě zabije" a tak. 🙂

zelenoockaa
16. říj 2019

Já s dcerou zpucla co jsem potkala :D. Přibrala jsem 7 kilo a malá měla 3... :D Řekni tchýni ať si dá taky a nezávidí :D

jahuro
16. říj 2019

Já přibrala během těhotenství 30 kilo, jsem se ladovala a to mi nebylo vůbec blbě. Přítel říkal že si mám jíst jak chci. Malej měl 3,5 kilo, takže naprostej normal 😉 a ty kila sem dala dolů.

mourovatakocka
16. říj 2019

@klea81 A ono je každé těhu stejné? A každá žena stejná? Zaplať Bůh není. Anebo jsi taková ta matka "mám tři děti, vím všechno na světě a teď to musím všem nacpat, ať chtějí, nebo ne"???

prejeta_zaba
16. říj 2019

A co to bylo za salát? 😛 😂

svntvt
16. říj 2019

@princezna8 me ten vlasak taky nejde z hlavy 😂😂😂

svntvt
16. říj 2019

@prejeta_zaba rybi salat, pařížský, mexický, raholecky, dabelsky, pochoutkovy... at to bylo, co to bylo, tchyni je do toho prd 😂 leda, ze by ji nabidla misto toho caesar salat, zeleninovy, recky nebo vlastne cokoliv, kdyz je u ni tehotna manzelka jejiho syna 😁 ma ji podstrojovat a ne vysirat 😂

lotosek
16. říj 2019

@svntvt Fakt dík, dostala jsem teď o půlnoci hlad. 😅 Těhotná nejsem, ale kojím a manžel si mě dobírá, že si dávám porce jako pro dřevorubce. 🐘

prejeta_zaba
16. říj 2019

@svntvt To já jen tak rejpu, je mi to celkem jedno, tady těm "salátům" jsem nikdy na chuť nepřišla. 🤷 Každopádně nedat mi někdo celej den najíst, tak bliju i jako netěhotná. Zmiňovaná tchýně je teda výhra v loterii. 🙄

svntvt
17. říj 2019

@prejeta_zaba ja jim taky neholduju, ale tyjo ted ho v obchode potkat, asi skonci v kosiku 😅😂

evaamy
17. říj 2019

divaly jste se na vcerejsi vymenu manzelek? nahradni maminka byla skvele asertivni a tchyni poslala nekam ( obrazne).

princezna8
autor
17. říj 2019

@svntvt Byl to rumcajs 😱😂

princezna8
autor
17. říj 2019

@svntvt Ale dekuju za tip na rybi, ten si koupim az tam pojedem priste 😆

svntvt
17. říj 2019

@princezna8 na rybi mam taky zalusk 😂

mourovatakocka
17. říj 2019

@princezna8
@svntvt
Ženský, dejte pokoj, nebo budu muset do krámu pro nějaký salát! Tohle se nedá vydržet 😂

princezna8
autor
17. říj 2019

@mourovatakocka Tak utíkej, já si běžela pro ten rybí abych měla k večeři 😄

sobist
17. říj 2019

Příště bych jí hezky poslala do.. s úsměvem a k tomu se otočila na patě a odešla - i kdyby jen na záchod! 🙂 Takoví lidi, jaká si myslím, že je, docela čumí když se najednou někdo ozve a těžko to zkousávají, ale to už musíš odhadnout ty. Každopádně sama víš, že nechat se takhle zbytečně deptat je k ničemu.

Co se tvého jezení týče, jez a pij na co máš chuť, to je moje rada. Jasně, že s mírou, ať se jako já necpeš zákusečkama a tak.. :D ale prostě důležité je, abys byla spokojená ty. Mě třeba bylo půlku těhotenství zle a snesla jsem jen něco, pak se to urovnalo a poslední měsíc a půl jsem zase jedla jen to, na co jsem měla chuť, protože jinak bych byla hlady. Do toho jsem si teda hlídala i to, abych jedla něco výživného, ale normálně jsem si dala chipsy, čokoládu i colu (dokud mi po ní bylo líp, než bez ní). Moje rada rozhodně není o zdravém životním stylu, ale vystresovaná maminka pro miminko taky není nic dobrého. 🙂

Takže si to co nejvíc zpříjemni a jí buď co nejvíc ignoruj, nebo se braň a to klidně tvrdě a zle. 🙂 Na hormony se dá svést spousta věcí.. 🙂

Hodně štěstí!

ah1234
17. říj 2019

moja tchyne yase naopak kazdy druhy den volala, ze sa mi narodi male dieta a urcite bude postihnute, lebo som vegan.. je pravda ze som v tehotenstvo moc nepribrala, ale jedla som teda o dost lepsie jak vacsina tehotnych (vylozene som mala od výživovej poradkyne jedálniček aby som nič nezanedbala) a malý sa síce narodil trochu menší (tuším 2.5 kila), ale bol zdravý. Potom mi furt ukazovala po pôrode, aký bol jej syn "kus chlapa" - fotky 8 mesačného dieťaťa ktoré malo asi 12 kíl pretože mu cpala rohlíku už v polroku a sunar aj 3 násobné dávky jak mala (sama sa tým chválila). Náš malý je prcek a nejedlík, takže je to večný boj doteraz 🙂 proste svokry keď chcú, tak si niečo vždy nájdu, skús to brať skutočne tak, že jedným uchom dnu a druhým von... podľa mojej svokry je zle úplne všetko, aj keď urobím presne toto čo ona chce :D

princezna8
autor
17. říj 2019

@sobist Já sladký nemůžu ani vidět, ale slaný, to jo 😊 a cola by byla fajn ale je mi po ní blbě taky. Ani ochucenou vodu nemůžu fuj. Ale džusy piju ve velkým 😇 jako člověku je furt blbě, tak je pravda co bych si nedopřála to, po čem mi je fajn... Tchýni budu muset odpálkovat po zlým, po dobrým to s ní nejde, ale za ten klid to stojí.

princezna8
autor
17. říj 2019

@ah1234 No jo, jenze pro me ze zacatku bylo tehotenstvi ponekud "sok", hormony se ve me mlely ve velkym,dalo mi praci se tesit na mimi, a kdyz me tchyne srazi tim ze budu mit burtika (a jeste uslintanyho), tak nejen ze me to urazi, ale jeste snad zkousi mi to dite zosklivit.

sobist
18. říj 2019

@princezna8 Mě bylo zle po sladkém i po kyselém, takže docela těžký výběr, co si dát. :D Ale od sladkého mě to kolikrát neodradilo, i když jsem potom litovala.

Strana
z4