Nízké hCG v 5. týdnu těhotenství

aaamartisek
8. čer 2017

Dobrý den , poprosím o radu .
První den poslední MS bylo 4.5 a 6.6 byly hodnoty HCG 202 , 8.6 byly hodnoty 223 ... není stoupání moc malé ? Popřípadě co by to mohlo znamenat ? Myslíte ,že to může mít souviset s tím že jsem v dubnu dobrala antikoncepci?

lilie16
8. čer 2017

@aaamartisek podle meho nazoru je to v poradku. Preji hodne stesti 🙂

no_title
8. čer 2017

ty hodnoty by se měly zdvojnásobit po 2 dnech. Co ti k tomu řekl doktor?

aaamartisek
autor
8. čer 2017

@no_title právě že já mu to neřekla jdu na první kontrolu až příští týden

no_title
8. čer 2017

@aaamartisek tak mu to zavolej hned, nebo tam skoč zítra ráno jako urgentní případ. Ono správně vyvíjející se těhotenství se má zdvojnásobit co 2 dny. Tyto výsledky mohou znamenat několik různých věcí, u té jedné je dost důležité, aby se to podchytilo včas.

brrbrr
8. čer 2017

Byt tebou,jdu na kontrolu driv.Zvyseni hcg za dva dny jen o 21 muze znamenat i mimodelozni tehotenstvi.Nechci strasit,ale urcite doporucuji doktorovi aspon zavolat.A ty sis nechala delat test jako samoplatce?Nebo jak jsi zjistila hodnotu hcg?

aaamartisek
autor
8. čer 2017

No ja myslím ,že oní musí vědět proč mě objednali , až na příští týden?
přece stejně pokud je HCG pod 800 tak tam nic neuvidí , teplotu nemám a nějaké šílené bolesti v podbřišku taky ne jen klasicky jak bych to měla dostat.

no_title
8. čer 2017

@aaamartisek ono jde o to, že pokud jde o mimoděložní těhotenství, tak včasné řešení tě zachrání od laparoskopie a možného přijítí o vejcovod. Jakože když embryo naroste moc a je na vejcovodu, tak ten vejcovod musí odstranit částečně nebo i celý. Pokud se na to přijde zavčasu (právě podle hodnoty HCG v krvi), tak je možná léčba methotrexátem, která je nejen neinvazivní, ale hlavně ti zachrání vejcovod. Proto bych tam zítra aspoň zavolala, aby tě třeba objednali ještě ten den na krev nebo v pondělí, abyste měli ty výsledky co nejdřív.

bamishop
8. čer 2017

@aaamartisek tohle je strasne brzo, fakt bych to neresila a pockala na pristi tyden, a i tak to bude fuska vubec neco najit, maximalne se zase nabere krev

bamishop
8. čer 2017

@no_title v tomhle stadiu i kdyby to mimodelozni tehotenstvi bylo, tak jeste kazdy den neni treba honit, ten pristi tyden bohate staci

no_title
8. čer 2017

ale abych tě jen nestrašila, ta možnost je tu ještě jedna, může jít o tzv. syndrom mizejícího dvojčete. Tedy, že miminka byly 2 a jedno to vzdalo, takže hodnota hcg pak nestoupne v té době, kdy 2. embryo odešlo. Potom by už mělo HCG další dny už stoupat, jak má, ale nejsem doktor no. Je to celkem vzácné, ale ono i mimoděložní těhotenství je celkem vzácné.

brrbrr
8. čer 2017

No ja to prave myslela rak,aby ti vzali dalsi krev,kdyz je to zas 2dny od posledniho....a tim by se videlo jestli stoupa nebo klesa...

lucie_91
8. čer 2017

Hodnota hCG je u každé ženy individuální a může stoupat ze začátku i velmi pomalu jako u mého syna, který měl nízké hCG v 7tt. Pak to už letělo. V 5tt je na všechny závěry moc brzo.

aaamartisek
autor
8. čer 2017

Holky uvidím , možná si vezmu krev zítra nebo v pondělí. Ani nekrvácím nic. Jen si myslím že bych měla svému lékaři věřit. Když mě pozval až za týden , přece má už nějakou praxi.
Děkuji za moc za názory jste skvělé

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru