icon

Očkování. Nechala jste se některá proti covidu v těhotenství?

susinekk
12. dub 2021

Zdravím, nechala jste se některá z Vás naočkovat proti covidu během těhotenství? Jsem 7+3tt a v zaměstnání mám možnost očkování. Máte některá zkušenosti?

Strana
z3
hojda
21. dub 2021

tak podle dodávek se bude nejvíc očkovat pfizerem, modernu předpokládám budou dávat obvoďákům, protože by jinak vůbec neočkovali.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prehled-koli...

hanini84
2. kvě 2021

Ano, já jsem naočkovaná Modernou, otěhotněla jsem nejspíše před 2. očkováním, zatím to tedy nemám potvrzené od doktora, objednala jsem se raději až na 18.5., ať už je něco vidět , ale tt testy mám pozitivní a podle propočtů bych měla být 4+5.

farka
5. kvě 2021

Momentálně řeším stejné dilema, první dávku Pfizera mám a našla jsem // na testu. Tak nevím co teď s tou druhou dávkou 🤷🏻‍♀️

klariskaaq
12. kvě 2021

@hanini84 řeším podobnou situaci. Jak to nyní vypadá u vás?

hanini84
12. kvě 2021

@klariskaaq Zatím je vše v pořádku😊

klariskaaq
30. kvě 2021

@farka jak jste se rozhodla?

farka
30. kvě 2021

@klariskaaq bylo vyřešeno za mě, očkovací centrum očkuje až kojící, nikoliv těhotné. Takže někde během příštího roku se mám znovu registrovat.

luciferecka90
27. čer 2021

@hanini84 ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak pokračuje tvé těhotenství? Stalo se mi právě to samé, otěhotněla jsem před druhou dávkou Pfizera, vůbec nevím, jestli to nemůže tomu plodu nějak ublížit ☹

luciferecka90
27. čer 2021

@klariskaaq chtěla bych se zeptat jak pokračuje těhotenství u vás?

hanini84
27. čer 2021

@luciferecka90 Už mám po 1.trimestrálním screeningu a všechno je v naprostém pořádku. Miminko pěkně roste. Cítím se fajn. I můj gynekolog říkal, že je lepší být očkovaná, než dostat Covid v těhotenství. Takže nezbývá, než věřit a doufat. Takže nemyslím na nic zlého a věřím, že to mimi všechno zvládne.

luciferecka90
27. čer 2021

@hanini84 jeee tak to je krásná zpráva. Moc vam gratuluji a přeji hodně štěstí a sil. Snad to tak dopadne i u nás 🙏 moc děkuji za odpověď.

hanini84
28. čer 2021

@luciferecka90 Děkuji moc, věřím, že i u Vás to dopadne dobře. Držím pěsti.

hojda
30. črc 2021

@hanini84 Info z Anglie, ze Delta je pro tehotne rizikovejsi, vice jich konci v nemocnicich😔. Ve VB jsou na rozdil od nas brany tehotne jako rizikova skupina.

klariskaaq
4. říj 2021

@luciferecka90 nyní jsem v 5. měsíci.

zuzaaaaa
Autor odpověď smazal
narmorka89
15. lis 2021

Ahoj. Já jsem 16+4. A ptala jsem se mého gynekologa dnes na poradně na jeho názor na očkování ( je primář v nemocnici) a řekl mi jednoznačně ať to nedělám až 3-4 měsíce po porodu až bude i odkojeno to nejdůležitější pro mimi......že nechat se naočkovat čím koli v těhotenství je hazard se zdravím maminky i dítěte. Navíc řekl že je pár případů kdy po očkování maminky 14 dní po "tečce" potratily a měli do té doby naprosto bezproblémové těhu......řekl že pokud nemusím ať se vyhýbám větším skupinám lidí a dodržuji odstup a hygienu víc nepotřebuji. Že ženské tělo v těhotenství funguje úplně jinak než normálně a s dítětem spolupracuje a navzájem si pomáhají a je to neskutečná zátěž pro celé tělo i chránit mimi a dojebat ho očkováním ( jakýmkoli) je hazard se zdravím obou.

Takže já mám definitivně jasno. Restaurace i služby nepotřebuji k životu a oželím je. Očkovat se dám,ale až po porodu a odkojení.

peobaj
16. lis 2021

Určitě bych se v těhotenství očkovat na Covid nenechala. Sestra měla zamlklý potrat "jen" po očkování na chřipku, dle doktorky to bylo z toho...Tím méně bych řešila očkování na COVID

majdaptak
18. lis 2021

Chtěla jsem přispět do jiné dnešní "očkování v těhotenství" diskuse, ale nemůžu ji najít...
Byla jsem včera dopo na první dávce, FNKV v Praze, Pfizer, jsem 33. tt, Cov prodelany před rokem lehký průběh.
Trochu bolí sval na ruce a jsem asi krapet unavenejsi než obvykle, jinak nic nepozoruju.
Těhule znám 3, co se nechaly - dvě v 1. trimestru (první dávku to ještě netušily) a jedna na přelomu 2/3 trimestru. Všechny stejná reakce jako já.

supermatka
23. lis 2021

Holky včera druhá dávka v 33+5tt a vše ok. Jen jsem víc unavená 😊

klariskaaq
30. lis 2021

Jdu na třetí dávku. 26tt
Hrozne bych se bála, ze když to podcenim, tak kvůli covidu přijdu o malé.

hanka158
1. pro 2021

@klariskaaq nechcete si zajit nejdrive alespon na protilatky? Treba je mate a neni potreba se bat?

marcicek84
1. pro 2021

@hanka158 urcite lepsi volba nejdriv merit protilatky,nez si to automaticky zase pichnout a jeste k tomu v tehotenstvi

klariskaaq
29. pro 2021

Doktor mi řekl řekl ze v těhotenství je těžké Covid udychat. On i obyčejný kašel da zabrat :( takže jsem po očkováni.

farka
29. pro 2021

Vzhledem k tomu, že mám termín po Novém roce a situace se vyhrotila jak je, šla jsem na očkování ve 33tt a 36tt. Gyndařka jen schválila a včera v porodnici na check-in to byla jedna z prvních otázek a také mi to jen lékařka schválila. Co čert nechtěl, chytla jsem od mladší dcery rýmu a mám teď co dělat dýchat a fungovat, s Covidem si to nedokážu představit 😱

klariskaaq
30. pro 2021

@farka no prave. Když se zakuckám z pití, mám co dělat abych to silou vykaslala. A to je s covidem samozřejmě nepředstavitelné.
Ptala jsem se na to i Prof. Caldy u Apolinare a on mi jen začal říkat případy rodiček jak se jim tam dusily, musely brzy porodit a to akutním císařem. Dokonce u toho nemohly ani ležet jak jim miminko tlačilo na plíce a oni nemohly dýchat.
Jasné, zrovna veselým krokem jsem tam nesla ale kdyz uz je pak po, tak si člověk oddechne.

Strana
z3