Očkování proti covidu v těhotenství. Máte podobnou zkušenost?
Dobrý den dámy,
zase to očkování ....chtěla bych se zeptat jestli je někdo v podobné situaci .... Před očkováním jsem zjistila těhotenství. Nyní jsem tedy bez ochrany. Jsem v úplném začátku. Jste na tom někdo podobně? Zvažujete kladný přístup k očkování? Česká vakcinologická společnost doporučuje kdykoli jít do vakcinace. Můj gynekolog 12tt. Jak jste na tom? Vidím to asi jako nejlepší cestu pro ochranu sebe a miminka, které by mělo protilátky. Pokud se teda nepromořím ještě přirozeně čekala by mě stejně ještě dlouhá cesta do 12 tt.
Vcera jsem poslouchala Berana rikal neockovat tehotne
@drndadrnadova za me bych se v 1.trimestru ockovani opravdu vyhnula,no a pak az to pujde bude uz jaro a leto,termin urcite budes mit v lete,takze pak uz si muzes dovolit pockat a neockovat se v tehotenstvi.Jestli nekdo tvrdi,ze to je v tehotenstvi bezpecne a ma studie,tak nema nic,neurologicke nasledky se daji toriz zjistit az kolem 3 roku zivota ditete a i pozdeji (treba ve skole,ruzne dys poruchy).Co se tyce ockovani pri kojeni,taky nevedi,hlavne se nevi co to udela,kdyz s mimcem jde na hexu a v zapeti do toho jdes na ocko na covid,navic do 4.mesice veku ditete by se nemelo ockovat nic.Opet se neockuje tak dlouho aby se vyloucily u deti neurologicke projevy,ktere prichazeji o dost pozdeji.Ani tetan ti nenaockuji v tehotenstvi,nemuzes zadne leky,kdyz jsi nemocna,ale vakcinu ti daji?Ve me to rozhodne nebudi duveru a nechapu matky,ktere takto na vlastnich detech riskuji...
@marcicek84 uz asi po pate te tu opravuju v tom, ze v tehotenstvi ti naockuji tetan, cerny kasel i chripku. Tak jsi upadla v detstvi na hlavu nebo si neumis zapamatovat informaci aspon na tyden?
@jana_zofie nejhorsi na tom je, ze prave tyhle nenapadne prispevky mohou ty zivoty mit na svedomi.
Pritom co slovo - to blabol
@marge_s Bohuzel mas asi pravdu. Jezi se mi vlasy kdyz v teto dobe porad dokola ctu, jak tehotna nesmi ani paralen a radeji trpi vysokymi horeckami a ohrozuje sebe i dite nebo odmita potencionalni antibiotika aby se ji nerozvinul zapal plic. Cele tehotenstvi mi gyndarka v teto covidoveho dobe prizvukovala abych se nebala paralenu, tlumicich leku, testovala se a v pripade pozitivity vyhledala lekare.
@jelenice_zavodnice je to tak. Mám takovou známou. V těhotenství plicní komplikace- přece nebude brát antibiotika. Teď, před dvěma měsíci covid, jediná z rodiny neočko - protože kojí. Jediná středně těžký průběh, ostatní bezpříznaků nebo rýma, o mimino se skoro nepostarala, ale bála se si vzít kapky do nosu pro dospělé (váhala i s dětským Olynthem), ibuprofen - který ve stejnou chvíli musela dát dceři v čípku, když to od ní chytla . A čteme to tu fakt dnes a denně. Těhotné se zánětem zubu, který budou léčit po šestinedělí, se zánětem dutin léčeným dětským Nasivinem, a to jen výjimečně atd...Přitom racionální důvod to nemá. Jsem se rozmáchla :D sry
@jana_zofie ja myslim,ze by sis mela dat pohov,protoze skutecne kazdy lekar ti toto nenaockuje,moje obvodni by neockovala tehotnou v zadnem pripade...taky jsem ti to psala nekolikrat,asi si sedis na vedeni...a s tebou dalsi velka skupinka provarenych nicku co by ockovali cokoli za jakoukoli cenu (jedna si to nechala pichnout i s brichem,druha jako kojici hned po sestinedeli,treti chce ockovat dite,byt ma prave neurovyvojovou poruchu,ale ze by se mu mohl stav zhorsit to si nepripousti a ja jen kroutim hlavou).A stejne to nepomuze a vis proc,protoze ty vakciny nejsou na deltu a nove vyrabet nechteji dokud se nevyockuji ty stare pritom v zemich tretiho sveta jich je nedostatek,takze co nam pomuze z,ze tu budeme proockovani,kdyz tam lidi nebudou a tam ty mutace pekne budou vznikat neustace viz omnikron v JAR.Z tohoto duvodu mi prijde neeticke vubec uvazovat o ockovani tehotnych,kojicich ci nezletilych deti...hlavne na to nejsou ani hotove studie,ani v jednom zminenem pripadu takze z dlouhodobeho hlediska o bezpecnosti nelze hovorit,nevime to,to je objektivni fakt.
@marcicek84 Marcelko, stara diskuze o covide vysumela do ztracena jelikoz uz asi doslo tleskajici obecenstvo ale ty si zustala porad stejna, stara dobra anticovidacka, dychtive spechat do kazde diskuze o ockovani, sirit svoje moudra a nezapomenout se jizlive otirat o ostatni ve treti osobe 😉
Nezavid mi tu vakcinu, mohla sis taky jednu pichnout a k tomu jednu vcelicku proti vztekline, pomohla bys nejen sebe ale i osazenstvu kobyly.
Jo vlastne nemohla, ty si ted byla devet mesicu schovana pred svetem plnym testovani a ockovani a sbirala si silu na novou vlnu virtualneho vzteku.
V ramci slusnosti vuci ostatnim uzivatelkam by si se mohla ale trochu uklidnit, protoze kobyla zacala do diskuzi, ktere zapleveli nekdo smyslenymi blbostmi pridavat upozorneni, ze se jedna o zavadeni a sireni strachu a diskuze vcetne sabotujuciho profilu smaze.
A jelikoz nahodou nedavno si prispivala do jedne podobne diskuze a ta byla nasledne opatrena podobnou hlaskou, tak ten autorcin dotaz nekdo asi slusne zaplevelil 😀
@jelenice_zavodnice taky si myslim, ze se vratila na home office 😉 (proto predtim byla min aktivni)
@marcicek84 o výrokové logice jsi někdy slyšela? Výrok “skutečně každý lékař” neplatí, pokud najdeš jednoho, který vakcínu na chřipku, černý kašel a tetanus těhotné naočkuje. I vakcínu proti covidu. Na už jsi jednu našla. Pod vlivem evidence based medicíny, která to doporučuje a i pod vlivem vlastních emocí, které ve mně vyvolaly ty tři těhule, co u nás na áru ležely.
@drep Ze ja jsem sem lezla 😄😄😄 Asi budu tu ctvrtou mozkovou komoru stourat taky, akorat pri spojeni "tehotne se nesmi nikdy nicim ockovat".
@somalicats chceš poslat doporučeně nějaký hrudní drény?😂 Máme jich hodně, jak covid zničí plíce, tak mají tenzní pneumotoraxy fakt často…
@drep Jeden staci. Budu ho pouzivat opakovane. 😄😄😄
@marketka_m zrovna Beran co se týká kovidu mele kraviny už víc než rok. Nechápu, proč ho pořád někdo poslouchá a dává mu prostor
@tynka9 rekneme si pozdeji..cas ukaze 🙂
Tohle je opravdu těžké a vždy to je 50/50 jsou lékaři kteří to doporučují a jsou i takoví kteří opravdu ne ... já jsem očko taky nestihla když jsem ho měla v plánu zjistila jsem, že jsem neplánovaně těhotná v ten moment by mě ani nenapadlo do sebe v prvním trimestru cokoliv rvát ten první trimestr je hodně důležitý pro vývoj plodu 🤔 jinak teď jsem ve 21tt a jsem z toho taková nejistá a nejsem rozhodnuta ani tak ani tak vše má své plusy i mínusy a jsou doktoři kteří mi ho doporučili, ale setkala jsem se i s názory, že prostě to není dobré .... covid tu je 2roky a oni tu experimentální léčbu tak to je uvedeno v papírech co každý podepisuje a která je dobrovolná chtěji natlačit do těhotných a vůbec se neví co to udělá pak s miminkem za pár let vemte si, že člověk je omezen i užíváním některých léků mě pomalu lékarnice jednou seřvala, že si chci koupit paralen, že kdyby mohla tak mi ho neprodá a přitom paralen se v těhu může.... v papírech které se podepisují je přímo napsáno, že těhotným a kojícím se tahle očkovací látka NEDOPORUČUJE což jsem pak konzultovala s jedním primářem a on mi potvrdil co jsem si myslela gynekologové dostali příkazem tohle očko doporučit i když v papírech je něco jiného a ono i když se nedej Bože časem najde nějaký problém u miminka nikdo to nebude řešit je to přeci dobrovolné rozhodnutí a já beru tohle na svou zodpovědnost....bavila jsem se na toto téme i s naší dětskou lékařkou (očkovaná je) a ta mi řekla, že kdybych byla její dcera tak mi řekne ať do toho nejdu nikdo nemá dostatečné info. a zkušenosti co to může napáchat později a celé těhu je prostě opravdu pro miminko důležité na celkový vývoj, ale jako lékařka mi ho musí doporučit a pak si má člověk vybrat 🙄 vždy se najdou názory takové i makové a já i když nejsem protiočkovací typ tak toho se opravdu bojím a nevím jak se rozhodnout ke všemu se mi už hnusí ta manipulace ....
Prosím vyhledejte si nejdříve informace. Žádný výrobce vakcíny ji nedoporučuje v těhotenství! Že to doporučuje ministerstvo....no tak to se nebudu vyjadřovat 🙈
@danvitka udelam to za tebe: https://www.zdravotnickydenik.cz/2021/08/tehote...
Komu verit vic? CDC, britskym, ceskym vakcinologum? Sdruzeni americkych gynekologu? Nebo Mařeně z nadrazi? Ne, fakt to neni “vlada si jsmyslela”. A to je clanek ze srpna! Ted je situace jeste jina. Vime vic a riziko nakazy je ohromne.
@marketka_m nevím, co víc by se dalo ještě ukázat. Jeho omyly jsou průkazné už teď.
@jelenice_zavodnice moc dlouhe a hloupe,radsi zalez zpatky do diry,nemam zajem 😉
@drndadrnadova to že jste neměla potvrzený covid neznamená, že jste ho neprodělala. manžel třeba měl uplně jasné příznaky, ale testy taky nic...
@drep a co tim chtel basnik rici,ja psala o tom,ze kazdy lekar nenaockuje vakcinu na covid ci jinou tehotne a to je zkutecnost,takze to nevylucuje to,ze se nejaky najde,ktery to udela...🙈🙉🙊
@marcicek84 Marci mas deficit v cestine, precti si to poradne
@marge_s jsi OT,nechapu tu horlivou snahu nekde zase vyvolat hadku...uz ti zase otrnulo?

@babetak
@laja64 Strasne, uplne mi to rve srdce, kdyz si predstavim, co musi rodina zazivat. Nakopala bych do zadku vsechny dezinformatory a konspiratory, co tady i jinde siri bludy, ze vakcina neco zpusobi. Mohla tady pani byt pro obe svoje deti. 😡