Očkování proti covidu v těhotenství. Máte podobnou zkušenost?
Dobrý den dámy,
zase to očkování ....chtěla bych se zeptat jestli je někdo v podobné situaci .... Před očkováním jsem zjistila těhotenství. Nyní jsem tedy bez ochrany. Jsem v úplném začátku. Jste na tom někdo podobně? Zvažujete kladný přístup k očkování? Česká vakcinologická společnost doporučuje kdykoli jít do vakcinace. Můj gynekolog 12tt. Jak jste na tom? Vidím to asi jako nejlepší cestu pro ochranu sebe a miminka, které by mělo protilátky. Pokud se teda nepromořím ještě přirozeně čekala by mě stejně ještě dlouhá cesta do 12 tt.
@marge_s s porozumenim psaneho textu ti bohuzel nepomuzu...
@marcicek84 aha
@marcicek84 A furt dookola jako mlynek, zajem mit nemusis, stejne vsechno ctes, jen si ty hloupe kecy sdilej na vlastni zdi a nesabotuj prispevky ostatnim. Kdyz te pak kobyla upozorni nebo ti smazne prispevek nebo nedejboze profil, tak tady nefnukej jak byva u tebe zvykem uz dobry rok a pul.
@jelenice_zavodnice Je cas udelat detem pápá 🙈🙉🙊
@marcicek84 Chapu, to bude jeste nasledek narkozy 😉 Brzke uzdraveni.
@drndadrnadova na ockovani jsem byla v dubnu, mam dve dávky. Otehotnela jsem v lete. Nyní jsem konec 4 mesice. Kdyz jsem sla na kontrolu ke gynekologovi (jinak nikam nechodim), chytla jsem covid. Nejdrive jsem prisla o cich,pak chut.Bolela me strasne hlava,noci se mi spatne spalo..Prosla jsem to s mírnými příznaky. Třetí dávku si nechám píchnout až porodim. Nechci do sebe nic rvat..Ikdyz mi sestra s gynekologem rekli, ze ve druhem trimestru kdy je miminko vyvinute uz se ockovat může, nechám to až později. Rekli mi, ze byli na seminarich o studiích v Americe kdy se tam testuji tehotne zeny a ze si mysli, ze americani by nervali neco špatného do tehotnych..obzvláště kdyz se v Americe lide soudi o kde co. Jinak jsem covid chytla i kdyz jsem mela 4,7 protilatky. Mela jsem strach o miminko jak to ponese..ale vse dobre. Takze je to na tobě... Drzim palce
Vidim že tady v diskuzích fakt převažují ty co jsou PRO očkování a jakékoliv názory proti jsou hned napadány. Mrzí mě to protože když jsem na koně přišla před nekolika lety, líbilo se mi, že se tu každý vyjádří a nikdo nikoho nenapadá. To se ale změnilo a očividně fakt stačí málo aby se lidi rozhádali a navzájem napadali. Každému co jeho jest. Když se chcete očkovat, očkujte. Když nechcete, tak ne. Ale třeba já vím osobně o holčinách, co se naočkovat nechaly, do pár týdnů jim vymizely měsíčky a verdikt - neplodné.....
@krisatko ja nenapadam jeji nazor. Pouze faktickou lez o tom, ze se v tehotenstvi neockuje proti zadnym nemocem, ( je na to i doporuceni) a ze se nesmi zadne leky. Jako kdyz nekdo lze a je to opravdu fakty vyvratitelna lez, nekolikrat po sobe, to to ma clovek nechat tak? At si ma nazor jaky chce, ja ji ho neberu. Ale at nelze a neprezentuje ho jako obecnou podlozenou pravdu.
@jana_zofie jojo jasny to chápu.... a taky mě tu zaskočilo to že někdo nedoporučil paralen, přitom to byl jediny prášek který mi doktorka povolila...
@krisatko Presne, jak to pise @jana_zofie. Ja treba respektuji nazor, chapu obavu z ockovani a snazim se o tom s lidmi bavit a diskutovat, ale kdyz nekdo uz tvrdi po padesate tu stejnou blbost, jeste lehce vyvratitelnou, a na rozumny argument tasi dalsi blbost, ktera si jeste kolikrat protireci s tou predchozi, tak uz proste neni moc cesta, jak se s takovym clovekem domluvit. Tyhle diskuze jsou strasne choulostive, rada maminek vazne nevi, co si vybrat a ma o dite strach, kdyz se pak objevi nekdo, kdo jen strasi, a nema k tomu zjisteno nic, nez jedna pani povidala, tak me to osobne proste stve.
@krisatko tady je stale stejne vakcinacni stadecko a kdyz na ne narazis a mas jiny nazor,dockas se jen dehonestace. Marne...
@mamikry dobre a tak mi tedy prosim te ukaz,kde mas tu dlouhodobou studii bezpecnosti pouziti vakciny u tehotnych,kojicich,deti a i dospele populace, fakt jsem zadnou nevidela a tento fakt je jasne nevyvratitelny...A o to jde predevsim,jinak se nemas na zaklade ceho rozhodovat...to ostatni se chytani za slovicek vsak nezmeni tu skutecnost,ze se opravdu nevi co v case muze zpusobit,100 procentni bezpecnost se neda slibit...
@jana_zofie viz to co jsem psala vyse mamikry
@marketka_m souhlasím jen aby pak Ti co je nebrali vážně neměli pusu dokořán když se za pár let začne sypat pravda já nějak nejsem ani na jedné straně, ale na každém šprochu je pravdy trochu a upřímně to co zavedla vláda za opatření stojí za velké h...o
@mamikry 🤦♀️
@krisatko Bohuzel, nektere prispevky nejsou nazory, nybrz snuzka lzi a vymyslu o neplodnosti, o smrti po vakcinaci nebo promeny novorozencu na jednorozce. A modry kun zacal diskuze s takovymi “nazory” oznacovat hlaskou o “sireni strachu a paniky” a nasledne je maze. Tim padem autorky nemaji moznost precist si nazory obou taboru, kdyz antivax uzivatelky tyto prispevky cilene sabotuji, cilene vyhledavaji kazdou ockovaci diskuzi, porad si jedou to sve a viz nahore screen. A posledni dobou je to uz nekolikata diskuze, kterou urcite uzivatelky schvalne zazdily. Takze porad je to podle tebe napadani ze strany ockovanych? Ja to vidim presne naopak.
@marcicek84 prosím tě, co je v medicíně 100% 🙄 zrovna u vakcín není moc co by mohlo po x letech vybublat. U nových klasických léků bych takové obavy za liché nepovažovala, ale zrovna u vakcín ano
@marcicek84 Ty jsem fakt uplnej mimon. Ne, nevi se, co udela vakcina za deset let, za to se vi, jak ti muze behem deseti dni covid a cytokinova boure zasnezit plice. Vi se, ze umiraji tehotne, vi se, ze umiraji lidi od triceti let, umiraji deti, konci s PIMS na JIP, lidi maji dlouhodobe nasledky. To vse se vi uz ted. Vi se, ze neproockovana populace s sebou nese riziko dalsich mutaci, ze zahlceni nemocnic povede k dalsim umrtim. Vi se taky, ze imunitni odpoved po ockovani nevydrzi dlouho, takze tezko bude tvoje telo reagovat za deset let na neco, co si ani nebude pamatovat. A mimochodem na nove vakcine se pracuje, jenom to neni hned, vis, oni totiz musi udelat klinicke testy, aby byla bezpecne aplikovatelna, takze nekdo, kdo tu rve, ze nejsou vakciny bezpecne a zaroven rve, jaktoze tu neni nova vakcina, by mel sedet a soupat nohama.
@verais Na svete neni vakcina, jejiz nezadouci ucinky by se neprojevily do dvou mesicu. Zadna, ani jedna. Je to videt i na AstreZenece, po kratkem case se zjistilo, ze ma nezadouci ucinky a prestala se pouzivat pro rizikove skupiny. Navic mRNA je prirozena soucast nasich bunek, zadna genova terapie, ci co. Ano, nikdo nikdy nevi na 100 %. Ale to, ze neco neni na 100 % jeste neznamena, ze je to nebezpecne. Ja jsem zastance toho, at se kazdy rozhodne sam, ale alespon podle relevantnich informaci. Ano, a v tom nase vlada zaspala tezce uz druhou zimu, dalsi opatreni ani nebudu komentovat.
Zatim nejosvěčenější ochrana proti covidu-obyčejná rýma😁. Vim, asi to můžete brát jako desinformaci, nechci tady nic rozhlašovat, mam to čistě z pozorování okolí a zatim jsem zažila víc lidí co to chytli s očkovánim, a to se třeba ani neví kde, než lidí co měli někoho nakaženýho doma, a třeba ani nebyli očkovaní, měli jenom rýmu, a nedostali to. To jen tak pro zajímavost😉. S očkovánim neporadim
@anyyyn To neni dezinformace ale pravda 😀Uz na zacatku pandemie se nekteri zahranicni odbornici vyjadrovali, ze covidu se nechce tam, kde to nejde snadno, napr. u lidi trpicich na neustale zahleneni z obycejne rymy, u lidi s problemy s nosni prepazkou a nebo v zacatcich to platilo i pro mensi deti, jak trpi porad na nudle a rymu, tak covidu se tam take nechtelo a proto v te prvni a druhe vlne bylo minimum deti s covidem. Bohuzel mutace udelala sve a ted to lita mezi detmi hodne intensivne. K tomu se pridruzili ty rsv co radi uz od leta a pediatri jsou v pr..li z toho, co se tady deje uz od konce srpna.
@jelenice_zavodnice jasně já vidím jen tuto diskuzi do jinych jsem nepsala ani je nečetla. Ale třeba konkrétně ta neplodnost fakt není výmysl. Vím to, protože se to přihodilo známým. Jasně, taky to mohlo být v kombinaci s již zakódovanou nějakou genetickou predispozici, která to aktivovala po spojení s očkováním, ale stalo se to a není to kec. Stejně jako se stane, že pokud k tomu má nějaké dítě genetickou predispozici, může mít trvalé následky po, pro jiné děti "neškodné", povinné vakcinaci.
@krisatko to tu nikdo nechce slyset,nic neni cernobile a rizika tam jsou i po aplikaci vakciny...
@mamikry nezlob se,ale ty zase bagatelizujes rizika vakciny...tady je lroste problem,ze se ta vakcina lidem cpe az extremne a vsude se pise jen o pozitivech,nikde nerikaji ty rizika,jsou lzive reklamy viz tecka a ze vakcinaci chranime druhe (vubec,kdyz muzeme byt prenaseci) a pak se tady kazdy divi,ze cast verejnosti tem blabolum proste neveri a pak uz neveri ani zameru a neskodnosti vakcinace,tech kiksu uz bylo tolik,ze bohuzel...A jako za me cokoli s podminecnou registraci neni vhodne pro masove pouziti,tim bych tuto debatu ukoncila,uz je stejne OT.
@tynka9 vzdyt se rikalo,ze vyhoda mRNA je ta,ze maji do pul roku vyrobenou novou,ze jen pozmeni malou cast jak u chripky,ale jak dlouho tu je delta a porad nam vozi ty vakciny na ten stary virus,takze jde jen o byznys ne o lidi,kdyby slo o lidi meli by uz davno k dispozici tu posilujici davku,ze by ti vakcinacne verici mali k dispozici aspon neco ucinneho...no co se tyce te bezpecnosti,oni ani nevi,zda ta 3. a 4. davka je bezpecna,vse se zjistuje na lidech za pochodu... Nicneme to nelze cpat vsem,kdyz je to zatim schvaleno jen podminene,nechteji to ani nekteri zdravotnici...
@marcicek84 Jaka rizika? Jaka jsou konkretne rizika tehle vakciny, ktera maji zverejnit, a o kterych se ma psat? A uz nekolikrat jsem, konkretne tebe, upozornovala na to, ze vakcina byla schvalena plne v cervenci 2021 FDA. Tecka je nesmysl vlady, s tim nemaji vakciny vubec nic spolecneho.
Jednoznacne u tohoto ockovani prevazuji benefity nad riziky. Pokud mas strach a nechces se ockovat v prvnim trimestru (coz chapu), omez kontakty, vezmi si PN a bud par tydnu doma, chran se kvalitnim respiratorem a uzivej vyssi davky vit. D, C. Ve druhem trimestru bych absolutne nevahala. A to neni jen o tom jestli covida chytnes a jaky prubeh muzes mit, ale take o tech pripadnych nasledcich v pripade tezsiho prubehu. Ackoliv v pandemii s mnoha vecmi nesouhlasim, tak jsem 100% za ockovani. V poslednich tydnech mam toho kolem sebe hodne a vsichni ockovani meli mirne prubehy - max. rymu a lehci kasel. Neocko horecky az 39, zanety plic, astma atd. I dva mesice od prodelani hruzostrasne nalezy na rtg.
@krisatko nevim, co kdo jim rekl, nemam rada pribehy "spousta znamych povidala", ale jisty je, ze vakcina s nejvetsi pravdepodobnosti muze rozhodit cyklus - uplne stejne jako jine leky, stres, infekce apod. Neverim, ze to hned halabala vyhodnotili jako neplodnost. Pokud ano, pevne doufam, ze to nahlasili na SUKL, to je hodne dulezite
@mamikry koukni na CSU,je tam toho uz hooodne a nekterr jsou dost zavazne reakce 😉
@krisatko Nebezpečím pro mužskou plodnost je covid-19, ne očkování proti němu
Skutečné obavy o svou plodnost by naopak měli mít muži, nikoliv však v souvislosti s očkováním proti covid-19, ale v případě prodělání této infekce. Existuje totiž riziko, že vir SARS-CoV-2 napadne také jejich varlata, což dokázal i příbuzný vir SARS-CoV, který byl schopen negativně ovlivnit spermatogenezi. Podobné schopnosti snížit produkci spermií mají také například viry příušnic nebo vir zika. I když jsou k dispozici zatím omezená data ohledně možného dopadu onemocnění covid-19 na mužskou plodnost a také erekci, je na místě opatrnost. „Je na místě u mužů, kteří prodělali covid-19 a měli bolesti v oblasti varlat, zvážit, zda virus nenapadl tkáň varlat. Výsledkem může být erektilní dysfunkce. Tito muži by tak měli vyhledat urologa,“ popsal pro americký zpravodajský portál The Conversation profesor urologie Ranjith Ramasamy, který působí na University Miami a věnuje se výzkumu dopadů této infekce na mužskou fertilitu.
Podle něj by možné poškození mužského reprodukčního systému mělo být dalším důvodem k tomu, aby se muži nechali očkovat proti covid-19, místo toho, aby riskovali prodělání této infekce. Vlastní kvalitu spermatu pak očkování neovlivňuje, byť je vzhledem k dočasnému výskytu horečky jako vedlejšího účinku očkování možné, že dojde ke krátkodobému a dočasnému snížení produkce spermií. To je však podle American Society for Reproductive Medicine srovnatelné s proděláním horečky z jakýchkoliv jiných příčin. Také tato odborná společnost doporučuje, aby muži byli očkování proti covid-19, včetně těch, kteří prochází léčbou neplodnosti.

@marcicek84 ta veta, marci, nedava to smysl
"kazdy lekar nenaockuje vakcinu na covid ci jinou tehotne a to je zkutecnost,takze to nevylucuje to,ze se nejaky najde,ktery to udela..."
...ani ta predtim