Omylem jsem snědla hodně petrželové nati místo špenátu. Co s tím? Jsem v 9. týdnu

uwe
27. črc 2018

Holky pomoooct,misto spenatu babicka udelala petrzel-nat.Snedla jsem toho hromadu 😞 Tak hledam na netu a pry se nati ma vyvarovat 😞 jsem 9tt (drive jsem prodelala 5 potratu..).Zapit,vyzvracet?Nebo se nestane nic???

urtica
27. črc 2018

Pokud je miminko v pořádku, nestane se nic...v prvním těhotenství jsem strašně panikařila a když jsem začala googlit, zjistila jsem, že bych nesměla jíst skoro nic. Takže teď neřeším, negoogluju a jím vše. Pokud toho nejíš denně na kila, byla bych v klidu. Hlídala bych si jen syrová vejce a maso, tak vidím reálné riziko , ale u zbytku platí - všeho s mírou.

priefi
27. črc 2018

@uwe zkus to zajist hromadou neceho jineho... je to opravdu nebezpecne v tehu. Preventivne si dej urcite horcik.

ceriii
27. črc 2018

@priefi Ano, ale v množství, které neměla šanci sníst. Nedoporučuje se pouze koncentrovaný extrakt z petržele, ne petržel jako taková. Navíc největší množství petrželového oleje je v semenech, v nati je ho minimum. A obávám se, že kdyby to opravdu škodlivé bylo, jakože NENÍ, tak by zajedení čímkoliv nemělo žádný efekt.
@uwe Není třeba se bát, petrželová nať ti nic zlého nezpůsobí. Stres z toho, že jsi udělala něco špatně je pro miminko mnohem horší, než libovolné množství snědené petržele 🙂
https://www.livestrong.com/article/489468-is-pa...

uwe
autor
29. črc 2018

Diky,holky,ja pak zacla doufat,ze toho nebylo snad tak moc a ze se nestane nic.Nastesti vsechno je OK.U prvniho tehot. jsem taky neresila nic,syn je zdravy 😏 Ale jak uz jsem ted mela tolik nevydarenych tehot.,tak jsem se celkem vydesila....uff!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru