Opar na rtu v těhotenství. Mám strach!

margaret88
11. únor 2019

Ahoj. Je tady někdo kdo měl/má v těhu opar na rtu a miminko bylo/je v pořádku?
Jsem na začátku 6tt a včera se mi objevil na spodním rtu. U dr.jsem ještě nebyla.Všude čtu něco. Některý scénáře jsou dost šílený. 😞 Jsem z toho nešťastná. Cca 6let zpátky jsem na ně dost trpěla.Doteď byl klid.

leniczka23
11. únor 2019

Logicky..opar na rtu je bejak blizko delohy? Miminka? Jeste nikdy jsem neslysela ze by opar na rtu ohrozil plod. Takze klid..
Obecne se rid tim, ze plod je ohrozen tehdy, jsi-li ohrozena ty.
Doporucuju vitamin B a desinfekci..tu si dej na prst a natukej na opar..nebo Hemagel..a hlavne klid.

margaret88
autor
11. únor 2019

@leniczka23 V tom případě co se píše všude na internetu v různých článcích(ne diskuzích) tak asi teda lžou.Dost mě to vystrašilo.Ale díky za reakci.

leniczka23
11. únor 2019

@margaret88 Jestli nepisou o genitalnim nebo pasovem oparu, ten nebezpecny je..ale ten na rtu na tisic procent ne. Ted budu sprosta, ale, vyser se na internet a hned vsechmo negoogli😁 Trpim na oparu jako blazen a jedno dite je v poradku a druhe taky (jsem v 7.mesici)
Opravdu slibuju, ze muzes byt v klidu. Ale basti ty vitaminy ted😊

jarulilinka
11. únor 2019

@leniczka23 Nic proti, ale já měla taky opar v těhotenství a myslela si, že je to v poho - vždyť je to jen opar.
Doktorka mě nakonec hnala na několik vyšetření s tím, že je to celkem nebezpečné.

biedronka10
11. únor 2019

@margaret88 no nevim kde jsem to cetla, at ne nikdo opravi, ale opar na rtu ci aft je v tehotenstvi dokonce pozitivni vec. Pokud mas v tele virus herpese a prpdelas aspon opar v tehotenstvi, ma potom narozene mimco vetsi imunitu a vlastne protilatky co se tyce tohoto. Protoze pro novorozence, u kterych matka nikdy neprodelala herpesa, je vetsi riziko prenosu pak na dite a to je pak nebezpecny. Jak ke to s oparem tam dole, kdyz se ma rodot nevim. Nejsem lekar, je ti muzu rict at se hodis do klidu. Ja mam od mala opary a jak v prvnim, tak ted i v druhem tehu, opary mam. V prvnim jsem je mela casto a ted mam zatim prvni, ale uz 14 dni. Prvorozene dite je absolutne v poradku.

margaret88
autor
11. únor 2019

@leniczka23 O tom genitální a pásovým vím. Je tam psané právě i o tom na rtu.
Teď jsi mě upřímně rozesmála,děkuju.😁Dobře...vyseru se na to.😂 Já už o tomhle slyšela u prvního těhu,proto když se mi včera objevil tak jsem hledala,no.😔Ale máš pravdu,hlavně se musím uklidnit. Jenže strach je svině.Vyslala jsem přítele do lékárny tak snad odpoledne něco přiveze,vč.vitamínu.

biedronka10
11. únor 2019

@margaret88 jo a vlastne vim, taky jsem se desila a tenkrat mi to volala moje kamaradka lekarka, ze mam byt v pohode

margaret88
autor
11. únor 2019

@biedronka10 Děkuju moc!!! 🙏

tercasv
11. únor 2019

Měla jsem naráz 2 opary na rtu a jeden pod nosem cca v 11tt. Doktor mi řekl, že to nebezpečné není, teda pokud jsem opar už měla 🙂 Normálně mám opar tak 5x do roka :D Na opar jsem si nesahala rukou, jen jsem namočila odličovací tamponek do francovky a vysoušela 🙂 Třeba každé 2 hodiny, ale hodně to štípalo 😖 Na noc jsem to jednou namazala vectavirem. Do týdne byl opar pryč 🙂 Miminko je zdravé a v pořádku 🙂

urtica
11. únor 2019

@margaret88 Během prvního těhotenství jsem měla opar asi pětkrát (hodně na ně trpím) a vše v pohodě...ptala jsem se na to tenkrát dr. a přesně jak tu padlo - pokud není pásový anebo genitální (ten vadí před porodem - tam se pak preventivně nasazují antivirotika) prý je to ok. Švagrová dokonce prodělala ten pásový a taky bylo všechno v pořádku...

biedronka10
11. únor 2019

@margaret88 spis to vysiluje tebe. Dopln si becka jako vitamin, opar ukazuje casto na avitaminozu. Klidne doporucuju sirup sanostol. Bestovni zalezitost. Muzou ho jak male deti tak tehule

margaret88
autor
11. únor 2019

@biedronka10 je pravda,že jsem teď posledních cc 14dni byla dost nachlazená

biedronka10
11. únor 2019

@margaret88 no a vvovotom to je. Me to vzdy vyrazi, pri unave, jako ze po porodu ji zazijes hodne, pri nachlazeni, po nemoci nebo cemkoliv jinem prodelanem i po stresu mi vyskoci. V prvnim tehu jsem mela hubi doslova olezlou. Nemohla jsem ani k zubarce

margaret88
autor
11. únor 2019

@biedronka10 sakra když jsem byla poprvé těhotná tak mě neskolilo vůbec nic. Měla jsem extra dobrou imunitu.😁

biedronka10
11. únor 2019

@margaret88 no to ja i v prvnim tehu chcipala. Ja mam zas imunitu naprd prave. A vzdycky vim, ze jak jsem nemocna, budu mit hubu olezlou. Dokonce lahudka je mit opar a aft zaroven, to je utrpeni se i najist, a to jsem mela take v prvnim tehotenstvi. Ted cekam kdy me nejaky aft vyskoci.

leniczka23
11. únor 2019

@jarulilinka ne fakt neni..doktorka by se mela asi proskolit..ale taky nemam nic proti.

leniczka23
11. únor 2019

@margaret88 strach naprosto chapu😊 at jsi brzy fit.😚

margaret88
autor
11. únor 2019

@leniczka23 Děkuju. ☺

saminomimino
11. únor 2019

@leniczka23 bacha,že je opar na rtu znamená že virus je v těle a ano opar na rtu v prvním trimestru je vysoce ryzikovy

urtica
11. únor 2019

@saminomimino Vysoce rizikový? Zdroj?

leniczka23
11. únor 2019

@saminomimino opar neznaci virus v tele, upozornuje na oslabenou obranyschopnost..pokud virus prostpupi do tela jedna se jiz o komplikaci. Kamaradka je doktorka a za celou svoji praxi se nesetkala s tim, ze by opar ohrozil plod..pokud se jedna o normalne fungujiciho jedince bez zavazneho onemocne i imunity atd, opravdu se neni ceho bat..Ale hadat se tu samozrejme nebudu.

urtica
11. únor 2019

Jinak teda k těm virům v těle...toto těhotenství jsem měla bez oparu, zato jsem prodělala dvě střevní chřipky, jednu klasickou a jedno nachlazení...samozřejmě se to neobešlo bez četného množství paralenů...takže jsem se taky děsila. No, nevím, jak do budoucna, ale malý se narodil dle všeho zdravý, 3950 g, AS 10-10-10...

radullah
11. únor 2019

Vím, že jsem to řešila před pár lety taky, na netu jsem četla to samé - riziko. Když jsem se na to ptala na gyndě, dr na mě jen koukala a vrtěla hlavou, že když to není genitální opar, mám být v klidu. Vše dopadlo dobře a bez nějakých problémů 🙂

margaret88
autor
11. únor 2019

@leniczka23 ta oslabená imunita by právě ted sedla na mně. To bude asi důvod. Cca 14dní jsem byla dost nachlazená(rýma,bolest v krku)

margaret88
autor
11. únor 2019

@radullah Děkuju za info. ☺🙏

leniczka23
11. únor 2019

@margaret88 to je nejcastejsi duvod..nelekej se jeste k nemu dost casto vyleze uzlina..me pod uchem vetsinou.

margaret88
autor
11. únor 2019

@leniczka23 tak uzlinu zatím nikde nemám.

drakenn
11. únor 2019

Tak samozřejmě, že je vir v těle! Opar je důsledek viru při oslavené imunitě. Chce jen hlídat při oparu na rtu, ať si nesáhneš na opar a pak na f*ndu. To mohou vzniknou ty genitální opary a ty pak opravdu plod ohrožují..

margaret88
autor
11. únor 2019

@drakenn To jsem v klidu,to si opravdu nesáhnu. Díky za reakci.

valeri10
11. únor 2019

@margaret88 já měla opar v nose v těhotenství a pak i týden po porodu a malá nic. Teď ve druhém tehu jsem měla taky opar v nose.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru