Opila jsem se v těhotenství. Jaké jsou rizika pro plod?
Pysna na to nejsem. Naopak. Umiram hruzou a nevim, co delat. Jsem v 11 tydnu, vzdy jsem mela prilis kladny vztah k alkoholu, ale od zacatku tehotenstvi jsem pit prestala. Na vsechno jsem dbala, na zdravou stravu, vitaminy. Nevim, jak jsem mohla neco takoveho udelat. Dostala jsem se do krizove situace a myslela jsem si, ze me jedna sklenicka pomuze se uklidnit. Jenze najednou to byla, druha, treti a pak uz mi bylo vsechno jedno. Mam strasny strach, ze jsem poskodila plod. Cely den jsem na mobilu a hledam rady, uklidneni, sama nevim. Vsude pisou o riziku spojenem s pravidelnou konzumaci. Nikde jsem se nedocetla, co hrozi pri jednorazovem poziti vetsiho mnozstvi. Vubec nevim co ted delat. Mam to rict doktorovi a nechat si udelat amniocentezu?
No na to že jsou matky které berou pervitin a bůh ví ještě jaké srač** a děti se jim převážně rodí ,,zdravé” bych ve tvém případě byla v klidu. Samozřejmě bych pro klid duše zavolala doktorovi aby tě uklidnil jen už to příště nedelej, pokud máš sklony k alkoholu úplně bych se ho v domácnosti zbavila aby tě to nelákalo. Zvládneš to neboj ;)
Řeknu ti to asi takhle, máme černou ovci rodiny. Pije, pila a pít bude, ať je těhotná nebo není. Jedno dítě má úplně zdravé, další je postižené, třetí se narodilo a v 6 týdnech mu přišly na rakovinu a už není...takže je to taková ruleta....ale pokud jsi se dokázala napít teď z určitě ti to nebude dělat problém udělat to znovu. Zkus nějakou pomoc odbornou.
Ja mam jednu kamosku, ktora otehotnela neplanovane ako 20rocna studentka. Tie prve mesiace akoby bola v soku, nechcela to nejako priznat a zmierit sa s tym a v podstate normalne pokracovala v studentskom zivote s pitim a fajcenim. Potom jej to nejako doslo a prestala. Maly bol zdravotne uplne v poriadku. Ono ten alkohol najviac skodi v 3. trimestri, ked sa velmi vyvija mozog.
Kazdopadne isla by som s tym za psychologom. Kedze si mala aj predtym kladny vztah k alkoholu, treba to podchytit co najskor, este kym sa dieta narodi. Materska je narocna fyzicky aj emocne, tam sa lahko moze stat, ze do toho spadnes. S pomocou odbornika budes lepsie pripravena na tazkosti a aj na ich lepsie zvladanie.
Co se stalo, stalo se, to nezměníš. Ano pravidelná konzumace, byť malého množství, je horší. Co je ale větší problém, než tento úlet, je tvůj vztah k alkoholu. Nesoudím tě, ale apeluji, okamžitě to začni řešit s odborníkem. Není v pořádku říct si: "je mi špatně, alkohol to vyřeší.". Nejsem abstinent, i při kojení se napiji od manžela (ne tvrďák) a znovu opakuji, to že jsi ulítla a teď lituješ si nedovoluji soudit, ale NENÍ TO V POŘÁDKU, hned si najdi odbornou pomoc. Doporučuji najít si na youtube podcast 13 hříchů rodičovství, díl Dospělé děti alkoholiků. Držím Ti palce, ať se s tím popereš. ❤️
@titina12 drogy jsou v těhotenství "lepší" než alkohol....
@marianarem alkohol škodí v každém trimestru...
Hele jedno ujetí děťátku asi neublíží ale teď si laskavě dej vitamíny hodně listový čistící bylinky něakou směs právě pro těhotné to je nejvíc co můžeš pro maličké udělat a zajít někam kde ty psychycky pomůžou osobně u 4ky sem menstruovala do 5 mes takže sem tomu že sem tehu moc neprikladala váhu pošty or byl krvácení taky varianta že se mrne udrželo při slabém tehu testu malá tak sem to nechala plnou takže někdy v 10 tt sem měla taky pár piv malí je úplně ok je AI hyperaktivní ale to jsou i starší u kteří h sem nepil vůbec hlavní je nepit když výš že si tehu hlídat ony ty děti chrání částečně i placenta ale je třeba se o ní i o sebe straty aby děťátko bylo v pořádku buď teď vklidu najdi si psychologa ne o někomu komunitu kde ti pomůžou dobře jez a alkohol dělej že neexistuje!

Pravděpodobnost je malá, zaměř se na sebe, ať stres zvládáš, s miminky je ho dost a dost.