icon

Oznámit těhotenství nějdříve dětem nebo prarodičům?

keckemet
19. únor 2015

Zdravím maminky, čekáme třetí dítě a lámeme si hlavu, zda toto oznámit první našim dětem nebo babičce a dědovi.... Když to řeknem první dětem, zřejmě to vyprdolí všude možně, což zatím nechceme.... Zase říkat to za jejich zády babičce a dědovi nám taky přijde divné.....Nejsem ještě 12tt, ale rádi bychom šli asi s pravdou už ven...i kdyby se něco stalo, stejně se to babi s dědou dozví, páč by museli kluky hlídat, nedej bože.... Jak jste takovou situaci řešily mamky Vy? děkuju za jakekoliv poznatky

mandala
•
19. únor 2015

Já jsem upřednostnila naše děti, měla jsem pocit, že by to měly vědět nejdříve. Pak hned ostatním, ale je pravda, že holky máme už větší, tak to bylo o něco jednodušší. 🙂

smirda
•
19. únor 2015

@keckemet Zkušenost ještě nemám, ale co jim to říct všem najednou 🙂? Nebyla by nějaká příležitost?

simdan
•
20. únor 2015

My jsme řekli zatím tchýni,ta drží jazyk za zuby,jelikož minulé těhu nedopadlo,to tehdy věděli téměř všichni,no a dnes se to chystáme říci dětem,i když dcera už něco čmuchá 😀 takže nejspíš bych řekla prvně dětem a pak co nejdříve rodině,aby děti nepověděli rychleji 🙂

akmitaf
•
20. únor 2015

Taky my jsme vydrželi do genetiky a vzali s sebou malou - bylo to pro ni fakt úžasné překvapení. Měli jsme úžasnou Dr. a ta jí říká víš na co koukáš a pak jí vše vysvětlila - mimi mělo jen 5 cm a ona nemohla pochopit jak z něj jednou bude opravdové mimi. Byla z toho úplně unesená - fakt jsem až nechápala. No a pak jsme přijeli k babičce a - rovnou z genetiky - a ona jim ukazovala jak malé mimi mám v bříšku, bylo to fakt moc krásné.