icon

Paragraf na 3,5 leťáka, když hlidá babička. Je to možné?

kaja2016
13. pro 2019

Nemate nekdo zkusenost, lze mit paragraf na hlidani 3,5leteho ditete, ktere kvuli vaznejsi alergii nevzali do skolky z duvodu moji hospitalizace plus nasledneho upoutani na luzko. Ja jsem na rodicaku, ale netrva mi pracovni pomer. Manzel dela na ZL a neplati si volitelne nemocenske pripojisteni - mam dojem, ze on by si paragraf vzit nemohl. Muze se to protahnout i na delsi dobu, proto se informuju.

Strana
z2
kaja2016
autor
28. pro 2019

@j.a.n.i Ve dvougeneracnim dome ve dvou oddelenych domacnostech ziji spolecne? Nebo babicka, ktera ma svuj pokoj, prispiva mesicne na jidlo a najem a jinak si zije po svem zije spolecne? Promin, to nema cenu...

drep
28. pro 2019

@j.a.n.i a může čerpat očr někdo, kdo je defakto nezaměstnaný? Protože podle toho, co píše zakladatelka, tak to Zní, že je osoba pečující o dítě, tj. Zajišťuje péči a nepracuje a tudíž nemoc nijak neovlivní její práceschopnost. Myslela jsem, že očr je “omluvenka” do práce... chápala bych, že si někdo může vzít očr na zakladatelku, pokud bude potřebovat péči po operaci.

j.a.n.i
28. pro 2019

@kaja2016 A od kdy musí být dvougenerační dům 2 oddělené domácnosti? Drtivá většina je oficiálně oddělené nemá, takže se na dávky počítají všichni, takže i na OČR se počítají všichni.

j.a.n.i
28. pro 2019

@drep Tak nezaměstnaný OČR čerpat nemůže, neb pro jeho čerpání je potřeba být zaměstnána, ale to neznamená, že když je nemocný libovolný člen domácnosti, na něj nemůže čerpat OČR jiný pracující člen, i když je tam i někdo nepracující.

kaja2016
autor
3. led 2020

@j.a.n.i Ano, presne tak. Oficialne je oddelene nema, takze to je vlastne stejne jako kdyz babi bydli jidne, jen se zatajilo, ze oddelene domacnosti jsou.

j.a.n.i
4. led 2020

@kaja2016 Neni to stejne, oni je proste oddelene nemaji, takze se jim pro vsechny pripadne davky zapoctou i babicky prijmy.

kaja2016
autor
4. led 2020

@j.a.n.i Ano, ale ve vetsine dvougeneracnich domku oddelene domacnosti jsou - neoficialne.

j.a.n.i
5. led 2020

@kaja2016 Nicmene oficiálně je to jedna, vy mate oficiálně dve.

Strana
z2