icon

Plod vypadá menší a doktorka navrhuje potrat

luci_nka17
6. zář 2018

Holky zdravím vám dneska jsem byla u doktorky a řekla mi že miminko je menší a v úterý chce abych šla na potrat ale já nechci...přikládám foto ultrazvuku..tam vidíte miminko a vedle prý mám modřínu..holky poraďte mi

Plod vypadá menší a doktorka navrhuje potrat
Strana
z2
bledulka84
10. zář 2018

Z jedne kontroly nemuze nic poznat, rust musi srovnat v case, s rozestupem minimalne tyden. V tomto stadiu radeji dva. Plod se nekdy nemusi uplne prestat vyvijet, ale muze rust mnohem pomaleji, nez by mel a potratem to skonci. Nebo pujde o mladsi tehu a vse bude v poradku. U toho hematomu zalezi, kde je, muze odkrvacet bez problemu nebo muze vzit plod s sebou, urcite by mel byt klidovy rezim.

mysek
10. zář 2018

A vite kolik treba takovych zbytecnych revizi treba udelali? Je mi z toho na nic. Drzim palce, at je vse v poradku.😉

lachtanice86
10. zář 2018

@mysek no tak to nevim. Zažila jsem zt. Při kontrole ve středu bylo řečeno že není srdeční akce, kontrola v pátek, beze změny, další kontrola u mého lékaře v pondělí s odběrem krve a v úterý příjem na revizi. Před revizí další utz. Takže ta šance že by udělali revizi plodu který je ok mi z vlastní zkušenosti přijde malá

bonulinka
10. zář 2018

Určitě bych počkala pár týdnů a pak šla znova na kontrolu. Není to mimoděložní těh., které by Vás mohlo ohrožovat na životě. Buď si tělo do té doby poradí samo a dojde ke spontánnímu potratu, anebo je embryo prostě mladší než podle MS a za další týden už bude tlouct srdíčko. A ten hematom také není nic strašného, má ho zpočátku spousta žen a časem se vstřebá.
Nenechte se teď vystresovat a prostě počkejte, dokud nebyly UTZ, tak se také čekalo.

merope
10. zář 2018

@lachtanice86 Jo, ale to je pečlivý doktor. Někdo možná vidí hematom, problém a šup. Prostě jsou doktoři a doktoři...

mysek
10. zář 2018

@lachtanice86 a v jakym jsi byla tydnu. Nekomu se totiz dokonce stalo; ze mela srdicko v 8. tydnu, moje kamaradka v 7. a nekdo dokonce v 11. A to nemluvim o tom, ze vi kulovy, kdy doslo k oplodneni. Nekdo dokonce otehotnel pri MS nebo tesne po. Tak ze plod uz mel byt treba 8. tyden a pri tom byl ve skutecnosti 6. tyden a srdicko jeste tudiz nebylo. Tak ze myslim takovyhle pripady, ze se to deje. Ale je dobre, ze udelali kontroly a tak a mrzi me to. Sama jsem tehotna a musi to byt tezke. Urcite se podari brzo zase otehotnet, telo bude dobre pripravene.

firsttime
10. zář 2018

Pokud nemáš nějaké zdravotní problémy (nic tě nebolí), tak bych také min. týden počkala, a pokud poroste velmi pomalu nebo vůbec, tak je to jasné.
Bohužel já jsem šla také na 1. kontrolu a IHNED mi řekli, že je to mimoděložní těhotenství. Říkala jsem, že je určitě mladší, protože jsem zrovna předchozí měsíc vysadila antikoncepci - o tom nechtěli ani slyšet... Pak jsem je přemluvila, aby mi nabrali alespoň krev... odpoledne jsem si volala na výsledky a řekli mi, že mám nějakých 600 jednotek HCG. Na internetu jsem našla, že na UZ je prý vidět dutinka při 1000 a výš. O 2 dny později se to doktorce nezdálo, a tak mě poslala do nemocnice, že půjdu okamžitě na revizi, že je to mimoděložní. V nemocnici mi dle UZ potvrdili mimoděložní a že NENÍ možné, aby to bylo mladší těhotenství (btw o týden). Řekla jsem jim, že mě nic nebolí... Nikdo se se mnou nebavil. Nakonec mi ten samý den udělali těsně před hospitalizací znovu UZ a tam už viděli dutinku. Těsně před "kudlou" mě zachránila jedna profesionální doktorka ze 3 doktorů. Bohužel asi o 3 týdny se miminko přestalo vyvíjet. Zda-li to souvisí s těmito nervy hned ze začátku, nevím. Jediné, co vím je, že se 100% spletli 2 doktoři a 3. doktorka měla pravdu. Takže za mě jednoznačně počkat min. týden. Jestliže by si měla nějaký zdravotní problém, tak hned nemocnice, ale nemyslím si, že je to teď život ohrožující počkat týden, když je z UZ zřejmé, že to mimoděložní není. Budu držet pěsti, ať ti to dobře dopadne. 🙏 A jak už tu bylo zmíněno výše, změň doktora. Udělala jsem to také.

lachtanice86
10. zář 2018

@mysek máš pravdu jsou doktoři a doktoři o tom žádná. Jednou v 7tt a podruhé ve 12tt. Už je to dlouho teď jsem 30tt

xxxdeny
28. zář 2018

@luci_nka17 tak jak to vypada?

Strana
z2