Poraďte knížku o mateřství nebo těhotenství

evulilinecka
3. únor 2018

Prosim poradte me nekdo knizku o materstvi nebo tehotenstvi a materstvi jsem ve 12tt a rada bych si nejakou poridila je jich spousta ale malo ktera je pekne napsana a ilustrovana byla bych radsi za zkusenosti dekuji

eithelwing
3. únor 2018

Za mě tato: http://www.latkovky.cz/images/sklady/stadelmann...

Autorka je porodní asistentkou v Německu a i když se věnuje hlavně domácím porodům, k čemuž jsem se rozhodně nechystala, celé období těhotenství i šestinedělí popisuje velmi hezky, netabulkově s radami z oblasti bylinek, aromaterapie a homeopatie. 🙂 A to mi vyhovovalo. Akorát ilustrovaná není.

lavender21
3. únor 2018

@evulilinecka kníh som mala zopár požičaných, žiadna má nejak nenadchla. Ale chcela by som ti poradiť čo mne nikto neporadil a to je, že keď sa bábätko narodí, čas na čítanie už nebude. Tak kebyže viem vrátiť čas čítam viac o starostlivosti o bábätko a o výchove. Mám super knihu: Návod na prežití pro bejby a veľmi ma mrzí že som ju nestihla prečítať a teraz sa k tomu vôbec neviem dostať ☹ malá má skoro 7 mesiacov a od narodenia je náročná na pozornosť a slabý spáč... 😉 prepáč že to nie je celkom k téme...

verdos
3. únor 2018

Souhlasím s @eithelwing. A pak třeba Aha rodičovství nebo jinou podobnou o výchově. Ani ne tak, proto, že by nebyl na čtení čas, jak uvádí @lavender21 (já třeba měla na čtení čas při kojení a dalo se to), ale proto, že to pak neuvěřitelně rychle ubíhá. A ještě bych doporučila Rozvíjej se děťátko od Kiedroňové (+ třeba i Něžná náruč rodičů, ale spíše si to od někoho půjčit) - to zase kvůli správné manipulaci s miminkem, stimulaci, o tom, že tabulky jsou orientační, lepší je sledovat, zda se dítě vyvíjí a vyvíjí správným směrem a způsobem (a nejde o rychlost/závody), atd. Ale obě knížky od Kiedroňové chtějí i notnou dávku selského rozumu a taky trošku trpělivosti, protože je tam hafo obrázků a spousta zbytečného textu o tom, jak je opravdu důležité se dítěti věnovat (rodič, kterému je to fuk, takovou knížku stejně číst nebude, a ten, který takovou knížku čte, tak se pravděpodobně hodlá dítěti věnovat i tak, jinak by to nečetl...). Ale určitě bych teda omrkla i něco na ten způsob. Každá knížka je o něčem jiném a zaměřená na něco jiného, takže určitě neuškodí si knih najít a přečíst více 🙂. Teď zrovna už týden běží online konference Miminkomaminko s mnoha přednáškami každý den (bylo to zdarma, teď zpětně už jen za poplatek), případně doporučuji sledovat online konferenci kontaktního rodičovství, až zase nějaká bude (opět zpětně jdou i nějaké zakoupit), nebo hledat jiné přednášky či kurzy online. Je toho opravdu spousta, co si můžete zjistit či nastudovat už teď, ať už je to o těhotenství, porodu, výchově, zdraví, psychomotorickém vývoji či čemkoliv jiném 🙂.

astyna
3. únor 2018

Vyvoj ditete muzes sledovat online,ono je to stejnena jednobrdo vsechno. Ja mam doma asi tri a po porodu mi to je na houby. Doporucim Aha rodicovstvi,to se skvele cte.

Mam doma taky nejaky Lexikon od nemky, ale to se spatne cte,protoze oni to vztahuji na nemecke moznosti a legislativu. V podminkach cr blbe,abys pak nebyla zklamana.

verdos
3. únor 2018

@astyna U té Stadelmannové to vyřešila překladatelka různými poznámkami o tom, jak je to u nás, jestli si to dobře pamatuju, i jsou tam nějaké české odkazy (jestli na konci? už fakt nevím, přeci jen to bude 6 let, co jsem rodila poprvé 🙂). Bylo to fajn, že byl text i vizuálně rozlišený a rozčleněný, takže homeo jsem přeskakovala, protože jsem stejně v té době neznala nikoho, kdo by mi s tím poradil blíže, kde bych si to mohla koupit nebo tak, atd. Je opravdu dobře zpracovaná, ale asi to není úplně pro příznivce klasické medicíny, přístupu, že "doktoři za mě udělají a vyřeší cokoliv", atd. Je to prostě spíše pro ty přirozené a přírodní typy nebo jak to říct 🙂.

normalnimatka
3. únor 2018

pár jsem toho měla, ale všecko stálo za pendrek..četla bych radši o výchově🙂

vyloženě co se týče těhotenství a porodu, nejví cjsem ocenila tituly: Hypnoporod, Zdravě těhotenství a přirozený porod. O péči o dítě je ještě docela fajn Rozvíjej se děťátko, ale nedoporučuju kupovat, spíš pučit, je drahá zbytečně.

lca180
4. únor 2018
alzbeta_kubicek
22. únor 2018

Hypnoporod, zmiňovaná Standelman, Koncept kontinua a Respektovat a být respektován. První dvě jsou k porodu, druhé dvě k dítěti. Ale spis jde o přístup, ne o návod “jak koupat a co vařit”.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru