Prst do krku při nevolnosti?

yanishka
17. lis 2017

Holky, tak mám potvrzen 10tt,už mám doma i první fotku toho veselého tvora,co už mával vesele ručičkama(to mě překvapilo jak hrom). Trpím večerní nevolností,do té míry,že se mi chce šíleně zvracet,ale neumím to. Prosím o radu: mám to vzít z fleku a ulevit si? Strčit prst do krku a je klid? Jinak to prostě neumím.
A druhý dotaz,příští týden jdu na odběry a týden na to na screening(4.12)tušíte,kdy mi řeknou výsledky? Nikdo,krom přítele to zatím neví,známí mají řeči o tom,co mi je...ale já to dřív říkat nechci. Díky

innocence
17. lis 2017

Ahoj, problila jsem prvních 14 týdnů docela intenzivně. Jako popravdě se mi pokaždé udělalo líp. A mohla jsem se normálně aspoň trošku najíst. Takže pokud to přes prsty umíš, zkus to. Neumím si to bez toho zvracení moc představit, bylo by to, paradoxně, ještě horší.
A jinak já jsem byla na UTZ 14 dnů po odběrech a tam mi řekli i výsledky.

lentilkah
17. lis 2017

Co mam zkusenost, tak od nevolnosti neulevi ani to vyzvraceni. Me to slo samo a lip mi po tom stejne nebylo. Ale zkusit to muzes.
Jinak vysledky ti reknou hned po absolvovani utz screeningu, jen to slouci s vysledky krve. Tak at je vse v poradku 🍀

luciebx
17. lis 2017

Mě se díky zvracení taky neulevilo. Proste mi bylo zle ať sem dělala co dělala. Někdy bylo lépe někdy ne. Trvalo to do 18 tt. Ufff asi musíš vydržet. Klidně zkus se pozvravet a uvidíš zda ti to pomůže.

verinikki
17. lis 2017

Mě paradoxně pomohlo být neustále pořádně najezená - maso, sýry, atd., co prostě zasytí. Jo a tak pět minut před jídlem vypít skleničku pití a po jídle něco z bublinkami a říhnout. Tak zkuste, možná to pomůže...

luciapaja
17. lis 2017

Jedine co mi na celodenni nevolnost pomahalo byla zazvorova lizatka.

zdenkaell
17. lis 2017

@luciapaja me lizatka zabirala asi tyden. Pak se mi delalo spatne jen jsem je videla 😀 vymenila jsen za Emesin. Zabirak bajecne. Asi tyden. Pak jsem si ho dala do pusy a okamzite se mi zaclo nadavovat 😀

Prozvracela jsem se vesele do 24.tydne. bylo to neskutecne, byla jsem z toho uz fakt unavena. No ale zas jsem aspon nemela velky vahovy prirustek 😀 ted se tomu smeju, ale bylo to fakt hrozny. Hlavne to nebyly ranni nevolnosti, ale kdykoli v prubehu dne :-/

luciapaja
17. lis 2017

@zdenkaell Koukam taky vesele,me sotva presla nevolnost schytla jsem cukrovku,takze vaha pred porodem -8kg.Byla jsem krapet za exota😅

lentilkah
17. lis 2017

@luciapaja Mam to stejne, z nevolnosti jsem presla na cukrovkarskou dietu. Teprve ted jsem se dostala na vahu pred otehotnenim, taky jsem za exota, ale na tebe teda nemam 😀

aklin
17. lis 2017

Takhle jsem to resila ja. Bylo mi tak blbe, ze jsem to musela udelat, ale uleva byla prijemna. Nekdy neni zbyti.

soleilll
17. lis 2017

@yanishka Taky si myslím, že vyzvracet se ti nijak nepomůže, možná se ten pocit dokonce ještě zesílí (vyprázdníš si žaludek). Mně bylo u druhého těhotenství špatně asi od 10 h dopoledne celej den a naopak špatně mi nebylo jen když jsem spala, žrala nebo byla přežraná. 😀 Takže jsem se permanentně něčím cpala a samý věci, co bych při prvním do pusy vůbec nedala - cola, brambůrky, slané krekry, majonézový saláty, sladký - prostě cokoli. Jestli to dáš, zkus se vyprázdnit, ale podle mě si spíš něco malýho zakousni nebo večer před spaním zobej. A neboj, ono to přejde.
Výsledky odběrů ze screeningu jsem měla ten samý den odpoledne - telefonicky a od dalšího dne elektronicky. Známým klidně říkej, že máš nějakou vleklou virózu a jíš antibiotika, po kterých je ti blbě.

nikyselen
17. lis 2017

Ja obe dve tehu mela prsty v puse prvni 3 mes., kdyz to bylo nezbytne a vzdy se mi ulevilo ve 4 me to u obou preslo a pak jsem snedla na co prisla..
Obe jsou holky 😍 (tedy u druhe doufam)
Jinak mi pomahalo v praci pri nevolnosti ukusovat suchy rohlik a hola voda.
Screening jsem vedela ted den.

kafr
17. lis 2017

1) nezvracela jsem, udrzela jsem to, pomahalo furt neco uzobavat. Prim hrali gumovi medvidci a piskoty- ty jsem jedla i ze spani. Bala jsem se, ze jak se jednou pozvracim, ze mi pak bude blbe furt. Zaludek se mi houpal v podstate nonstop, nekdy vic- min.
2) nt screening jsem mela v Karlovych Varech, 2tydny pred nim jsem byla na odbery u meho gyn- myslela jsem, ze bere i tyto. Ve Varech mi vysvetlili, ze si to musi nabrat sami- certifikovana lab., byli jsme tam v utery, ultrazvuk ok, kdyby vyslo neco spatne z krve, ozvali by se do patku. (Svagrova rikala, ze ji volali uz asi druhy den). Mi dali zpravu z ultrazvuku, celkovou pak poslali obv.gyn.

yanishka
autor
18. lis 2017

@luciapaja joo ty jsem koupila vcera a ulevilo se mi 🙂

yanishka
autor
18. lis 2017

Děvčata všem moc děkuji za odpovědi...jsem "ráda", že v tom nejsem sama 😘

ellias
18. lis 2017

Na jednu stranu bych dala cokoli abych nezvracela. Já zvracela do 22tt kdykoliv přes den a od té doby už jen při čištění zubů (což je fakt nepříjemný) a je pravda, že mi je většinou na chvíli líp, než se ozve prázdný žaludek, který po tom zvracení mám. A výsledky jsem taky dostala při ultrazvuku (dokonce i s pohlavím) .
Takže přeju ti aby ti bylo brzy dobře a mohla sis miminko užívat ❤

beruda
18. lis 2017

U prvního těhotenství mi bylo špatně až ve čtvrtém měsíci, musela jsem cca co dvě hodinky něco malého sníst. Nesměla jsem mít ani prázdný, ani plný žaludek. Takže oříšky, nakrájená zelenina na uzobávání.... Nezvracela jsem, ale když jsem se nenajedla, navalovalo se mi pořád.
A pokud jde o výsledky screeningu - někde dělají odběry před ultrazvukem a dozvíte se výsledky rovnou na ultrazvuku. Mně brali krev v den ultrazvuku a na výsledky jsem čekala týden a kousek.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru