První screening v Brně. Má někdo podobné zkušenosti?
Ahoj holky. Vcera jsem byla v Brne na screeningu. Podle utz vypadalo vse dobre ale bohuzel vecer mi volala pani doktorka ze screening je negativni ale nejake hodnoty tam jsou spatne v krvi. Neco povídala o hormonu/hormonech , mam ten telefonát tak trochu v mlze jak jsem byla vystrasena tak jsem toho moc nepochytila. Kazdopadne po novem roce jdu na genetiku. Mela jste prosim nektera neco podobneho ? A dopadlo to dobre nakonec ? Poslala bych i ten vysledek kdyztak, pokud by mi s tim nektera dokázala poradit. Vim ze nejste doktoři, jen se ptam na podobne zkusenosti a taky hledam trochu útěchu 🙂
Ahoj, taky ti držím palce ať máš vše v pořádku 🍀🍀 Já tam byla dnes na gen. Konzultaci a rozhodli jsme se pro odběr plodové vody. Jdu v pondělí tak doufám že to zvládnu a bude snad všechno ok.
@pk8 Na těch tvých výsledcích je jediný trochu špatný číslo PAPP-a. Máš 0,37Mom. Norma je 1Mom, jako snížený se počítá pod 0,4MoM. Větší problémy se ale dají počítat až pod 0,25MoM. Není to tak špatný. Na Downa to moc nevypadá. V prvním těhotenství jsem Měla PAPP 0,36MoM a vše v pořádku. Teď mám dokonce jen 0,22. Byla jsem na Prenascanu a ten vyšel v pořádku. Mám ale věští riziko preeklampsie, předčasnýho porodu a růstový retardace. Víc mě sledují, je tam riziko špatný placenty a špatný výživy plodu. Ale tohle platí pro výsledky pod 0,25MoM. Ty máš výsledky lepší, bude to v pořádku. Ale dávej si pozor na vysoký tlak zhruba od 25tt, mohla by to být preeklampsie.
@ptule ja se rozhodovala i mezi tou plodovkou ale protoze mam paniku z jehel 😅tak jsem se rozhodla pro (pro me)mensi zlo😊 ale urcite to zvladnes, je to narocny. I ta gen.konzultace pro me byla náročná , byla jswm tam sama a pani dr se ptala uplne na vse tak jsem byla nervozni kdyz jsem neco nevedela z partnerovi strany. Ale nakonec dobre 😊
Tak dnes mi volali z prenatalu ze vse je v poradku a potvrdili mi na jisto chlapečka 🤍
Vsem co taky cekaji, preji moooc stesti a pevne nervy . Dopadne to dobre ❤️
Já jsem měla riziko DS 1:91, vyloženě kvůli PAPP 0,24 MoM. NIPT test to vyloučil, i integrovaný test krásně vyšel. Jsem po II. screeningu a vše je naprosto OK. Hlavně jsem se chtěla vyhnout plodovce nebo že mne do ní bude dr. nutit na každé kontrole.

Tak holky, v utery jsem byla na Trisomy testu. Vysledky pry cca za 14dni, kontroluji internetové stránky uz od prvniho dne odběru samozrejme😅i kdyz vim ze budou prvne volat. Ale tak je to nekonečně to cekani. Myslete na me prosim a drzte nam pesti. Na genetice jsem se dostala úplnou nahodou k vyhlášenemu dr v brne a ten rikal ze podle utz je maly v poradku, ze to jiste dobre dopadne❤️ Kdo ceka taky na vysledky , drzim pesti a preji pevne nervy a trpelivost😊😊😊