Prvotrimestrální screening. Těšíte se, až bude za vámi?
Ahoj holky 🙂 nemam zadny dotaz jen se mi pomalu ale jiste blizi prvotrimestralni screen a jsem cim dal tim vice nrvozni je nekdo kdo to ma stejne? 🙂 aby bylo vse v poradku to hlavne 🙂 mam ho 14.10 a dnes jsem 11 +4 ranni nevolnosti se me statecne drzi a unava take 😅 uz at je ten prvni trimestr za mnou,rika si to nekdo take? 😀 vsem co to maji stejne a maji tez strach a obavy preji hodne stesti a same pozitivni vysledky 🍀🙂
holky zdravím a ráda se přidám. Jsem 10 plus 1, v pátek ted jdu na tu prvotrimestrální krev. Jdu ted po třech týdnech na kontrolu a vždycky mám nervy a budu je mít furt. Jsem totiž také po ivf
@kackaa91 a po mnoha nepodařených pokusech, takže tak 🙂 ale pořídila jsem si už angelsounds a našla ho ❤️ ale nekontroluju každý den.
No a k nevolnostem, já je mám večer, nemůžu večeřet a když se navečeřím, tak jsem pak na heřmánkovém čaji a trpím.
A jinak teda mě už nějaký ten týden fakt dost bolí tak jakoby pánev uvnitř, prostě pánevní dno, u první dcery jsem poznala, že se mi tam prostě roztahuje, ale ted jsem překvapená, že je to celkem brzy a fakt tak intenzivní, že se mi občas při chůzi podlomí kolena.
No zajímavé to je to těhotenství 😀
@catchulinecka juu jsi kousek napřed než jsem já s mrňouskem 😊pro mě byl zázrak že se nám to po ivf povedlo ❤️ takže ti @catchulinecka gratuluji... No já mám ještě endometriozu tak mi připadá že to roztahovani dělohy a vazů bolí jako čert 😁😁
Holky,dyztak skupina Dubnovky 2020 😉 ja jsem 10+1 🙋🏻♀️
@kackaa91 Moc dekuji 🙂 i tobe a cvrckovi jen to nejlepsi 🙂 ja byla naposledy v 9 tydnu na kontrole :D 🙂 takze uz zase 14 dni nic nevim a jsem nervozni :D ale zase to clovek nemuze tak moc resit a prozivat 🙂
@mamal34 To mi ani nerikej ze se to stupnuje :D ja se tesim ze to ma odeznivat :D ja vim kazda to mame jinak 🙂 tak ale snad je vsechno v poradku? Doufam ze ano,ono obcas neni vse tak jak vypada a i tezsi zacatky konce happyandem 🙂))
@barcachejn také děkuji 😘 ten čas vždycky před další kontrolou vůbec neutika jakoby se zastavil 😁 ale uvidíš všem se nám tady bude dařit a přivedeme na svět krásné zdravé miminka 🙏🙏🙏❤️
@barcachejn U nás úplně super... Nevolnosti zvládnem... Jednou přestat musí a screening vyšel super, co víc si přát 😀 všechny naše děti budou v pohodě, musíme jim věřit
@jituli84 Dekuji i tobe drzim palecky 🙂 no to si prave rikam jestli ten screen bude v poradku tak uz ale vazne budu v klidu :D :D ale presne tohle jsem si rikala kdyz jsem pred 14 dny sla na kotrolu a rikala jsem si kdyz bude tlouct srdicko a bude to v poradku uz budu vazne v klidu,vse bylo v poradku no a stejne :D :D ale to bude po cele tehotenstvi jakmile mas jednu spatnou zkusenost vzdy se o toho sviste budes bat a to i po porodu 🙂 prijdou zase jine starosti a trable 🙂 ale jak rikas jsme zeny a nekdy jsme silnejsi nez si myslime 🙂❤
@kackaa91 A jinak tedy ja sjem nespinila u tohodle tehotenstvi jeste vubec 🙂 pri minulem ano ale to uz od zacatku bylo spatne a skoncilo potratem v 6tt,takze zazivam poprve takove to ze vidim miminko na UZ a slysim dobre zpravy tak aspon to si uzivam 🙂 ale toho se neboj urcite to dobre dopadne 🙂 uz se blizis pomalu ke konci 3 mesice a pak uz se to riziko alespon nejakym procentem snizuje 🙂
@mamal34 Ahojky 🙂 taky mi dr rikala ze hematom je nebezpecny ohledne toho ze muze vzit plod proto jsem si ulevila kdyz mi rekla ze mam uplne cistou delohu a ze se nemam bat,ale taky mi rekla at se nedesim ze to neni pravidlem ze mela hodne pacientek ktere ho meli a byli to naprosto v poradku 🙂 zase nemuze clovek se vsim litat k dr ale pri krvaceni nebo spineni uz bych asi plasila takze te obdivuji ze i pres to krvaceni jsi byla statecna ja bych byla histerka 1 tridy :D
@barcachejn já vím že když se má stát něco tak se to prostě stane. Ale už chci mít 3 mesic za sebou a malinko si oddechnu jak říkáš 🙏🙏🙏❤️věřím že to bude dobré. Já ani nic doma nedělám opravdu jen ležím a směr wc
😂 😂 😂
@catchulinecka Ahojky..No tak me zase neboli deloha skoro vubec nevim jestli to jeste zascne nebo co :D :D prave ctu ze vsichny holky boli deloha atd a menstruacni bolesti jakoby ze maji a tak a me tam obcas dloubne a pichne a jinak nic :D krome toho teda ze chodim od vcerejska na malou jak blazen. Tak ja diky bohu zvracim ted uz jen rano ale jeste pred 14 dny jsme trpela i v noci a vecer. Neboj se urcite uz to ted bude v poradku 🙂 ❤ jsem tedy taky po jedne spatne zkusenosti ale oboji tehotenstvi bylo normalni prirodni cestou. Dej vedet az budes po screenu jak dopadl 🙂 krev uz mam take za sebou a cekma na screen.
@kackaa91 to delas dobre 😀😀 ja jsem uz na neschopence. Soupnul me na ni muj dr pred tydnem kvuli vyssimu tlaku a jednomu potratu,tak take odpocivam a polezim si a kdyz je mi lepe jdu se projit s pejskem ale nijak se nenamaham,takze hlavne odpocivej 🙂 presne tak to uz mame za par ale kazdy den je tak dlouhy kdyz clovek na neco ceka... Myslim si teda ze si stejne neoddychneme zase budou jine a jine veci 😀😀ale to nejvetsi riziko bude za nami 🙂❤
Ja mam screening teda az 4.11., ale napadlo ma ze to ho mate hodne natesno,s prvou dcerou som bola objednana na 13+1, mala bola vacsia a bol to docela pruser 😬
Inak som v 8tt a je mi neustale zle a unavena som nonstop takze na ihrisku zaspavam posediacky :D po obede skusam spat s malou
Ahoj. Nechci tě strašit ale i když jsem v 25tt tak sice nezvracim ale únava je pořád, ted už i s větším bříškem, v noci chodím pořád čůrat a mám bolesti hlavy.. A závratě. Takže do porodu se nezbavis ničeho 🤣🤣❤️
@vladienka Tak alespon ze ti po obede mala spinka a muzes taky to mas jeste dobre 😀taky i pres den spim a jak jeeeje😀ale zase v noci mam se spanim nekdy problem. Presne :D at se chlap snazi to nejhorsi stejne slizneme my :D No ja jsem objednana na 13 +3 taky mi to prijde uz celkem pozde ale tak verim jim no.
@andrejicek24 Super :D :D dekuji za uklidneni :D ne ja vim ze to nemusi prejit,ale nemam to zase az tak hrozny to jine holciny jsou na tom mnohem hur me treba vubec neboli hlava a nemam takove ty cichove smysly,ale vubec jen rano zvracim a jsem unavena ve smes jinak nic a obcas mam nechut k jidlu ale na zacatku byla vetsi 🙂 ale curat chodim teda ted taky porad :D
@barcachejn v noci spim tiez strasne 🙄 mam pocit ze spim len napoly.. tak drzim palce aby to bolo ok 🙂 snad nie je mimco starsie, ja viem ze mam vzdy iny skutocny termin nez podla MS
@vladienka Doufam ze ne na posledni kontrole jsem byla naopak o den mladsi nez podle MS tak snad to tak opravdu je. Ano presne tak taky spim jen napul. Dekuji i tobe drzim palecky a at mas druheho zdraveho cvrcka ❤🙂
@vladienka Jeste mozna se ted zeptam uplne blbe ale proc byl pruser to ze mala byla uz vetsi?😲
@barcachejn screening sa moze robit len do urcitej velkosti plodu, trikrat ju premerali kym to nejak sedelo, ale hodnoty uz boli trochu mimo tabulky, takze sme riesili kontrolny utz, pohovor s genetickou a tak 🙄 ale vsetko dobre dopadlo 🙂
@vladienka Jo tak no tak snad to bude v poradku a mam ho opravdu o den mladsi 🙂

@kackaa91 Tak chlap dobrý, spíš si myslím že mu to ještě nedošlo 😀 syna vychoval v podstatě sám... Maminka chtěla holčičku takže ji kluk nezajímal, takže teď bude poprvé " jen " tatínek. Ale problém byl spíš u tchanovcu