Rh+ matka a Rh+ otec a přesto protilátky?
Ahoj holky, setkal se nekdo s tim ?
Mam Rh+ a otec ma taky Rh+. Dneska mi volala doktorka ze dle krve vznikaji protilatky a mam zitra dojit na lrev znovu.. Mam se neceho obavat ? Pravdepodobne prcek bude mit 0- jinak si to nedokazu vysvetlit. Dekuji moc
Tak mi vzali znovu krev a nic mi nerekli.. Neco tam sestra placla ze ma partner krev AB, ale to neni mozne, kdyz ma prece 0... Asi se to nekde popletlo ?...
@jhoki ne nebrali, ale on pravidelne daruje a ma 0+... Ja se ji nejdrive ptala na ty rh faktory a ona ze to ovlivnuje i krevni skupina a pak placla ze ma partner AB a ja ze to neni mozne ze ma 0.. No a pak hned rekla ze ona neni kompetentni, ze to sdeli doktorka potom... Tak ted babo rad
Ta opice je makak Rhesus-od toho Rh..
@mruvka34 Plácala nesmysly, radím se tím vůbec nestresovat. To, že máte pozitivní screening protilátek vůbec nic neznamená a poslední slovo má hematolog, pokud se nějaká protilátka najde. Gynekologové tomu nerozumí, takže hodnocení a postup nechávají na těch, kteří s tím pracují dnes a denně. Držím palce!
Dobrý den, prosím co to znamená když v těh. průkazce mám napsáno protilatka ET na 3křižky ? Hledala jsem na internetu ale nic jsem nenašla a mám strach co to je za protilátku. Děkuji za odpověď
@lhubajda1 ano, vím, že existují protilátky proti erytrocytům, ale zarazila mě zkratka ET, kdy jste psala, že je to "nějaká protilátka", když přitom protilátka ET není, tudíž jsem vám napsala, že by to mohlo být naškrábáno. To, že gynekolog používá zkratku ET, ok, tak používá, běžné to není.
jj, ale v průkazce mi to napsal právě do políčka, kde se zapisují protilátky, no to je jedno. Hlavně, že vím co to už znamená a sice není to úplně OK, ale trochu jsem se uklidnila, když konečně vím co to znamená 🙂

@jhoki Děkuji 🙂