Screening v 1. trimestru - pár otázek
Ahoj. Určitě se to zde už rozebírálo víckrát, ale pro mě je to aktuální až teď. Měla bych pár otázek ke screeningu v 1. trimestru:
1.) Utz se dělá už přes břicho?
2.) Krev berou na lačno nebo se může jíst před tím?
3.) Měli jste sebou na tom vyšetření při utz svýho parnera?
4.) Výsledky z vyšetření se dozvím ještě ten den?
Díky a snad to nejsou moc blbý dotazy....☹ Jen jsem se na to samozřejmě dopředu zapomněla zeptat.
@billie_jean Ano, dnes žijeme v době, že i u lékaře si můžeš říct, co se Ti líbí a co ne. Ale popravdě v tomto případě si vybírat, jestli chci utz spodkem nebo přes břicho - myslím si, že dr. ví, co je lepší. Já bych to taky chtěla spíš asi přes to břicho, ale když by to nebylo dobře vidět, tak bych se s dr. asi nehádala, že to chci stůj co stůj pře břicho. Něco jinýho je, když by to bylo dobře vidět v obou variantách...ale to je asi blbost, a buď to bude dobře vidět spodkem nebo přes břicho. Tedy můj názor 🙂
Mně krev odebírala sestřička u mojí doktorky i s něčím dalším (nejenom kvůli screeningu, krevní skupina, asi i nějaký choroby atd.) - myslím, že celkem to bylo pět ampulek a musela jsem jít na lačno.
Na screening jsem šla do Gennetu na vlastní žádost (jinak moje MUDr. ho dělá taky).
Ultrazvuk byl přes břicho, manžel byl se mnou. Výsledky měl už i z krve, takže rizika vyhodnotili hned a dostala jsem lékařskou zprávu.
@billie_jean Haha, takže vnitřní UTZ ve 13. týdnu není správný, protože jste to nikde neslyšela, ale ,,utrhnutí hlavy" doktorovi za to, kdyby to nedejbože chtěl provést, protože by miminko nemohl z venkovního správně změřit a zkontrolovat, v pořádku dle Vás evidentně je.
No tak Vás bych fakt chtěla mít v ordinaci 😀
Určitě je na místě, aby doktor pacientku informoval předem o všem, co se chystá udělat a proč, ale Vaše vyjadřování je teda něco.
@ruzicka06 ve 13. týdnu mi dělali u dcery UTZ přes bříško, u syna oba - protože nebylo vše vidět tak, jak bylo potřeba 🙂 Na krev jsem měla přijít nalačno. Manžel šel až na pozdější UTZ, ale dost tatínků chodí už v tom 13. týdnu 🙂
Ahoj, pokud myslis ten na vrozene vady (down atd)
1.) Utz delali mi pres bricho🙂
2.) pred timto odberem krve jsem se mohla normalne najist-ptala jsem se dr, u jinych odberu pak na lacno
3.) partner byl semnou
4.) vysledky jsem se dozvedela ten samy den vecer-bylyonline
pokud myslis jiny utz tak se omlouvam ze prispivam k necemu jinemu
@michaela_2 No manžel chce jít se mnou a já budu docela ráda 🙂
@hanka_12345 Ano je to ten screening na Downův syndrom a podobný vady jak se dělá 12-13 tt. Takže díky za odpověď 🙂

@barchen Také si myslím, že utz při screeningu dělaný ,,velrybám" spodkem asi není pravda...o postavě to dle mýho názoru není, ale o tom, jak je mimi uložený.