icon

Screening ve 12. týdnu

evafriedl
7. zář 2018

Zdravím maminky, hledám trochu uklidnění spíše. Včera jsem byla na screeningu ve 12 týdnu a takovou ..... nechci říkat ani co paní doktorku jsem nezažila. V půlce vyšetření mi sdělila, ze jsem v sedem pásmu na Downův syndrom, poté po dopočítání všech markeru na konci vyšetření zjistila, ze to je negativní. Ja měla malem zástavu srdce a pak jsem ji chtěla zabit. Výpočet rizika mám 1:5814, nevím zdali to je běžný údaj nebo? Moc dekuji za odpovědi.

broskev93
7. zář 2018

@evafriedl ahoj, nemá ti vůbec tohle říkat pokavad si není na 100% jistá. Já mám zase výpočet 1:13100 😊

adelka951
7. zář 2018

To je hrozně chování, zažila jsem něco podobného. Paní doktorka na prvním screeningu našla vadu srdce, díky tomu mi vyšel pozitivní (1:4 na DS) o dva dny později při odběru vzorků. Komu už jiný doktor vadu neviděl. Potom jsem byla na několika utz v Praze, kde potvrdili zdravemiminko. Takže jsme ve 30. týdnů se vrátili na utzk původní doktorce, a byla to chyba. To nám zase našla špatně postavení jedné nožky. Takže jsem se až do porodu stresovala. Narodilo se mi zdravé miminko bez vady srdce a se zdravou nožkou. Nechápu jak může někdo takový pracovat na specializovaném pracovišti, když je úplně neschopná a navíc bez špetky empatie. No bylo to třetí těhotenství a bylnto horor.

zuzan88
7. zář 2018

Doporučila ti odběr placenty nebo plodovky?

pavca1982
7. zář 2018

Mám riziko DS 1:290 , výsledek negativní.

zuzan88
7. zář 2018

I já měla po prvním screeningu zvýšené procento, které mi tak trošku rozházely odběry krve, 1:665... Následovaly odběry placenty - výsledek negativní. Sama docentka mě utěsovala, že ve většině případech jde o falešný poplach a odběry záleží na mém rozhodnutí. Byla sem na soukromé klinice v Olomouci a přístup všech byl perfektní.

evafriedl
autor
7. zář 2018

Nedoporucila mi nic, rekla, ze mám přijít akorát v 17 týdnu na kontrolu. Tot vše. A poprala mi hezky den...

vendelinka08
7. zář 2018

@evafriedl ja si myslim..ze vysledek je skvely. Me ceka screeni g a doktor uz mi predem rikal ze mi to vyjde urcite hur kvuli veku...ja vubec nechapu jak to vlastne delaji...ale strasne maminky stresuji a pak maji zdrave dite..dle jakych hodnot to posuzuji atd...do pytle..tak bud vidi ze mimco v poradku neni nebo je..ne? No sama jsem zvedava.

vendelinka08
7. zář 2018

A jeste k tomu maji snad utz..kde to take vidi...

zuzan88
7. zář 2018

@vendelinka08 já sem třeba utz měla úplně v pořádku a rozházela mi to krev.

zuzan88
7. zář 2018

@evafriedl tak pokud si tě nepozvala na odběry, tak máš nejspíš hodnoty v normě😉

jednaholkaa
7. zář 2018

@evafriedl Mela drzet hu.. az dokonce a pak ti rict negativni/pozitivni a nazdar. Me chvalil doktor vsechno celou dobu, pak rekl ze je vysledek negativni a vsechno je v poradku. V papirech bylo 1:4tis - takze vyssi riziko nez ty, nicmene jsem odchazela s pocitem spokojenosti.. Mas vysledky v pohode! Vetsina i tech pozitivnich vysledku stejne neznamena problem..

evafriedl
autor
8. zář 2018

Moc dekuji za všechny zprávy, jinak jméno paní doktorky, která mi “zprijemnila” den je Zdenka Dolná. Byla jsem na kontrole v Podolí v Praze.. snad všechno bude v pořádku ;)

lucka264
17. říj 2018

Holky, chtela bych se zeptat, jestli vas na screeningu vazi nebo muzete rict vahu z domu? Dekuji.

zuzan88
17. říj 2018

@lucka264 já řekla váhu z domu, ale byla tam i váha na které sem se mohla zvážit.

lucka264
17. říj 2018

@zuzan88 Dekuji 🙂 radsi se vazim doma, je to presnejsi a tak ;)