Sex na začátku těhotenství 6.tt. Mohla bych miminko ohrozit?
Ahoj ženy . Minulý měsíc jsem samovolně potratila ( asi skrz tetanovku ) a hned se nám podařilo otěhotnět znovu . Teď jswm v 6tt , ale jsem teď o to víc opatrná , celý den nic nedělám ( namahavého ) nechodim do prace a beru vitamíny na podporu . Nemám žádné bolesti . Jen se tak trochu bojím sexu s přítelem . Aby nedošlo opět k potratu . Jaký na to máte názor ? Mohla bych miminko nějak ohrozit ? ( žádnou divočinu ) 😀 dekuji za názor .
@luci_ela měla jsem pracovni smlouvu do konce října . To bylo na začátku řijna , už je konec listopadu
Já jsem loni v dubnu měla Sp, v červnu opět pozitivní test, mimi je v pořádku, ale my sme sex stejně měli až kolem 2. Trimestru, kolikrát se může stát, že můžeš po sexu spinit a já už bych jela, takze mě to za ty nervy nestálo i kdyz dr nic nezakázala a můj vlastně se bál možná víc než já, tak bysme stejně z toho asi nic neměli.No každý dle svého uvážení 🙂
Pokud je vše ok a doktor nezakázal tak můžeš , ale když tě to tak stresuje tak si to stějně neužiješ 🤷♀️🤷♀️. (jen můj názor)
@luci_ela psala.Nejak se do toho zacina zamotavat.Vypada to,ze tady mame trolla.Trntokrat ockovaciho.
Tak asi nezijete v dnesnim lockdownu .. a nevite že jsou nektere sluzby zavrene. Kdyz vam skonci smlouva v rijnu , tak tezko prodlouzi .. kdyz je zavreno .. nechapu .. ze porad mate potrebu byt tak zle .. nevim kdo vam co dela v osobnim zivote .. ale máte potreba si to vylevat na internetu , stacilo normalne odpovedet a kdyz nemate normalni odpoved tak komentujte neco jineho . Nikdo neni zvedavy na vase urazky a rejpani v osobním životě ..
Dej na své pocity , jestli se bojíš tak prostě počkejte ,
V Září ZT menstruace po něm 14.10. a 5.11. opět pozitivní těhu test.Úplně nečekaně.Také se trochu bojím ale zároveň miminku věřím že když nás tak překvapilo už nás neopustí.A milujeme se normálně.Sice teď méně protože už mám nevolnosti ( jsem 5+5tt) ale milujeme se.Ublížit to rozhodně nemá jak a už vůbec ne vyvolat potrat.Mě se můj dr ptal jestli chci pro jistotu nasadit utrogestan,ale odmítla jsem.Nechci toho do sebe cpát moc stačí vitaminy pro těhotné.Tak přeji klidné těhulkování 😉🍀
@agneska7
@pepickovapavlinka dekuji holky za normalni odpovědi ☺️
Dej na svůj pocit. Nemyslím teď ten strach, který pochopitelně po prodělaném potratu cítíš, ale když se napojíš na miminko a svoji vnitřní intuici, co ti říká?
Nemáš vůbec za co.Hlavně si to teď užívej.Také jsem doma na nemocenské protože jsem brána jako riziková (moje první těhotenství skončilo předčasným porodem v 32tt) a od té doby mě doktor bere jako rizikovou.Já teda se snažím normálně fungovat (domácnost,děti atd.).Ale dnes třeba jen ležím neboť je mi tak zle že se na nic nezmůžu.
@zelenaesmolda po spontánním potratu bez následné revize opravdu není důvod odkládat další otěhotnění, pokud žena otěhotní hned, nemá kvůli předchozímu potratu menší šanci dítě v pořádku donosit. V případě revize je dobré dodržet šestinedělí kvůli riziku infekce, jinak to samé. Bylo by fajn nešířit bludy, zvlášť když to ani není předmětem dotazu.
no jestli máš, co se sexu tyče jakýkoli pochybnosti, tak se do něj nepouštěj, ne proto, že by to mohlo ohrozit probíhající těhotenství, ale proto že na to zkrátka ted nemáš chut a to je v pořádku to se stává. Nehledej výmluvy - jsou zbytečný, kvalitní vztah rozhodně pár dní, týdnů nebo dokonce i měsíců, když jsou k tomu objektivní důvody, bez sexu přežije. Jen je důležitý být k sobě a k sobě navzájem upřímní - to je za mě. Jestli máš na sex chut a vážně se jen bojíš, brnkni doktorce.
Já teda rajtovala jako zběsilá a vše bylo ok. Zvládla to a díru v hlavě taky nemá 🤪

@dowla A nepsala, že do práce nechodí a je doma se synem..? Třeba se v tom jen ztrácím, abych zase nekřivdila.