Sex ve snu s bolestivým koncem, může to ublížit miminku?
Ahooj, jsem tu nová a tak se omlouvám, jestli tahle diskuze už porběhla, ale nemoha jsem ji najít. Mám takový trochu trapný problém. Jsem po IVF nyní druhý KET a povedlo se. Jsem v 6 týdnu ale začla jsem zase mít sny o sexu, které končí tím, že se vzbudím s velkými bolestmi břicha, jako by se hooodně sstáhla děloha. Když těhotná nejsem, tohle se mi nikdy nestává, dokonce ani ty sny nemám. Při prvním KET jsem taky otěhotněla ale cca kolem 11. týdne se miminko přestalo vyvíjet a také jsem měla tyto sny. Myslíte, že je to v pořádku? Může to miminku nějak ublížit? Potřebovala bych asi spíš hodně povzbudit, protože jsme si už s partnerem poršli peklem a modlíme se, aby sme konečně došli ve zdraví až k porodu. Děkuji vám za odpovědi 🙂
Taky bych doporučila zaměstnat hlavu něčím pozitivním a snažit se moc v sobě nerozebírat to, co tě trápí. Nečti o těhotenství, o snech, o porodu, o dětech a tak. Zaměř se někam jinam. Jestli musíš být doma v klidu, zaměstnej ruce. Tím nemyslím, abys gruntovala 😀 Ať už jsi tvořivě zdatná nebo ne, zkus něco. Maluj, zkus antistresové omalovánky, blíží se (pomalu, ale ano) Velikonoce - zkus nějaké dekorace, jarní výzdobu. Internet je toho plný, určitě tě něco zaujme 🙂 Mně krom tvoření pomáhají třeba křížovky. A na sny se snaž nemyslet 😉
@svetlus_pepca skvělé nápady, souhlasím!!! 🙂
Já právě o těhotenství vůbec nečtu por jistotu abch nenašla nějaké negativní zkušenosti a nebyla z toho rozhotená...ale tyhle sny jsem měla opravdu jen při prvním těhu a ted když jsem zase těhotná. Jinak vůbec a tak mě napadlo, zeptat se zkušenějších..ono kdybch se neprobudila s bolestma, tak bych to ani neřešila. 🙂 Jinak vám moc děkuji za super inspirace...nedávno mi přítel koupil pastely a skicák...tak se do toho můžu konečně pustit 🙂
@muffin99 Já kdysi četla o ženách, kterým se zdá o orgasmu a tento sen u nich souvisí s potratem. Myslím, že se to i nějak zkoumalo. Psali tam o stavu podobném orgasmu, který může způsobit kontrakce a skončit potratem, ale už si toho moc nepamatuju.
Každopádně to nemusí vůbec nic znamenat. Já třeba měla vždycky v těhu hrozně živé sny.
@veruska007 No já nevím.. když nemám delší dobu sex, tak se mi o něm pravidelně zdává a vždycky s orgasmem... akorát jsem si nikdy nebyla ráno jistá, jestli i ten orgasmus se mi zdál,nebo byl doopravdy. Pak jsem se párkrát u toho vzbudila a hold to nebyl sen :D A to jsem ještě těhotná ani nebyla. A teď to samé a prcek vpohodě roste
@veruska007 To mě moc nepovzbudilo, ale i tak děkuji za informaci 🙂 Určitě se nato poptám i doktora tak jsem zvědavá co řekne 🙂
@evulinka27 A ted v tom těhotenství - probudí tě při tom velká bolest podbřišku? Nebo je to tak, že se prostě vzbudíš až ráno.
@muffin99 žádná bolest.. nic..
Ale můžu říct, že normálně při orgasmu mi to v podbříšku není moc příjemný.. jako by mi to tam pnulo a táhlo.. možná to mám jen v hlavě a je to strach o to malé..
NO já jdu zítra k doktorovi, tak se ho zeptáme a uvidíme co nám řekne 🙂
@muffin99 To jsem teda zvědavá 🙂 já se ho vždycky zapomněla zeptat, byl to takový shon v ordinaci 🙂
ale zase si říkám, že kdyby bylo něco v nepořádku, tak mi to řekne zrovna...
Určitě se zítra ozvu a povikládám coajak 🙂 No já jsem to měla i u toho prvního těhu...ale miminko se přestalo vyvýjet a já to zjistila až na kontrole za 14 dní a nic mi nebylo...vůbec žádný náznak...takžei po této stránce mám strach protože u mě bylo před tím taky pořád všechno v pohodě a pak buch...ale věřím, že ted dojdeme společně až do konce 🙂
Vis co,muze to byt,ze se ti o sexu zda, doopravdy prozijes orgasmus a ty stahy delohy jsou bolestivejsi. Ja jsem tesne pred porodem a treba orgasmus mi neni vubec prijemny - stahy delohy mi ztvrdne bricho a boli to jak kontrakce u prvniho porodu ze zacatku. Takze dosti neprijemny :-P
Ale prckovi by to nemelo ublizit, to by musel byt nekde echt problem,ktery by se projevil tak jak tak, takze kliiiid!
Mně se to také stávalo během prvního těhotenství, mela jsem obecne hodně zive sny, a když to bylo o sexu, vzdy me probudil orgasmus, který byl někdy az bolestivý. Ted jsem tehotna zas a je to stejný. Mam doma dvouletého krásného syna, dela mi jen radost, verim, že i ted bude vse ok. Akorát mám podezření na holčičku. Urcite to bude dobre i u tebe 🙂.
Já vím, člověka napadá vselicos, prostě chce, aby mimco bylo zdrave a moc si ho přeje. Mně u prvního zase strasilo na začátku špinění, letěla jsem s tim několikrát. Jeden doktor mi pak řekl, že příroda si to na začátku těhotenství umi zaridit sama, že zdrave miminko se udrží v pořádku třeba, i kdyby mně někdo přepadl a zbil. Na mne je, abych se nestresovala zbytečnými obavami. Vím, zni to desne s tim prepadenim, ale mně to tenkrát pomohlo 😀.
@muffin99 Opravdu se ničeho neboj, je to fyziologický projev. Ptala jsem se na to i gynekoložky. V pozdějších stádiech těhotenství ti po orgasmu bude tvrdnout celý břicho. 🙂
V téhle fázi je to tak, že pokud se "to" má udržet, tak se udrží a je jedno, kolik vlhkých snů prožiješ. 😎
Ahoj holky, tak tedy informuji o otm, že doktor říkal, že to určitě v ničem nevadí 🙂 No ale když jsem mu to vyprávěla...tak měl co dělat aby se nezačal smááát :D :D :D
@muffin99 Mě se to na začátku taky stávalo až asi do 14.týdne...pokaždé jsem taky měla strach, že to dráždí dělohu a abych nepotratila...měla jsem ty sny třeba dvákrát týdně...nestalo se nic špatného a pak to samo ustalo..podle mě se v noci v klidu děloha stahuje, jak roste a mozek si k tomu "vyplodí" sen...ale chápu tě, je to nepříjemný...bude to v pohodě neboj 😉

@muffin99 Člověku se zpravidla zdá o tom, o čem sní, co si přeje, ale také se mohou ve snech projevit starosti, a to co momentálně prožívá. Máš strach a bojíš se o miminko, je to logické po tom, co se Ti stalo, a i v noci kdy spíš, nad tím "přemýšlíš", mozek prostě nikdy nespí.... Nedělej si z toho hlavu, spíš bych se snažila uklidnit po psychické stránce, protože samozřejmě miminku bude dobře, když Tobě bude dobře 🙂 Takže dělat činnosti, které Tě baví a dělají Ti radost, nedat šanci negativním myšlenkám a snažit se věřit, že to dopadne dobře 🙂 a ono to určitě dopadne, držím pěsti! 🙂