icon

Sex ve snu s bolestivým koncem, může to ublížit miminku?

muffin99
18. únor 2016

Ahooj, jsem tu nová a tak se omlouvám, jestli tahle diskuze už porběhla, ale nemoha jsem ji najít. Mám takový trochu trapný problém. Jsem po IVF nyní druhý KET a povedlo se. Jsem v 6 týdnu ale začla jsem zase mít sny o sexu, které končí tím, že se vzbudím s velkými bolestmi břicha, jako by se hooodně sstáhla děloha. Když těhotná nejsem, tohle se mi nikdy nestává, dokonce ani ty sny nemám. Při prvním KET jsem taky otěhotněla ale cca kolem 11. týdne se miminko přestalo vyvíjet a také jsem měla tyto sny. Myslíte, že je to v pořádku? Může to miminku nějak ublížit? Potřebovala bych asi spíš hodně povzbudit, protože jsme si už s partnerem poršli peklem a modlíme se, aby sme konečně došli ve zdraví až k porodu. Děkuji vám za odpovědi 🙂

Strana
z2
paulittav
18. únor 2016

@muffin99 Člověku se zpravidla zdá o tom, o čem sní, co si přeje, ale také se mohou ve snech projevit starosti, a to co momentálně prožívá. Máš strach a bojíš se o miminko, je to logické po tom, co se Ti stalo, a i v noci kdy spíš, nad tím "přemýšlíš", mozek prostě nikdy nespí.... Nedělej si z toho hlavu, spíš bych se snažila uklidnit po psychické stránce, protože samozřejmě miminku bude dobře, když Tobě bude dobře 🙂 Takže dělat činnosti, které Tě baví a dělají Ti radost, nedat šanci negativním myšlenkám a snažit se věřit, že to dopadne dobře 🙂 a ono to určitě dopadne, držím pěsti! 🙂

muffin99
autor
18. únor 2016

@paulittav Jsem ráda, že si tak ryychle a hlavně pozitivně reagovala. Velmi si mě uklidnila, moc děkuji 🙂 Jinak velmi ráda chodím do přírody ale mám velmi rizikové těhotenství, takže musím doma jen ležet. Ale i tak se snažím být v pohodě a myslet pozitivně 🙂 Děkuji ti 🙂

paulittav
18. únor 2016

@muffin99 Rádo se stalo 😉 Tak bych využila příležitosti a četla nějakou pěknou a zábavnou knížku, já třeba miluju historický romány 🙂)

muffin99
autor
18. únor 2016

@paulittav Já sleduju komedie a nebo různé seriály...je fakt, že ten den pa krychleji uběhne 🙂 Ale děkuji za tip, knihu jsem už dlouho nečetla a ted mám tolik času 🙂

svetlus_pepca
18. únor 2016

Taky bych doporučila zaměstnat hlavu něčím pozitivním a snažit se moc v sobě nerozebírat to, co tě trápí. Nečti o těhotenství, o snech, o porodu, o dětech a tak. Zaměř se někam jinam. Jestli musíš být doma v klidu, zaměstnej ruce. Tím nemyslím, abys gruntovala 😀 Ať už jsi tvořivě zdatná nebo ne, zkus něco. Maluj, zkus antistresové omalovánky, blíží se (pomalu, ale ano) Velikonoce - zkus nějaké dekorace, jarní výzdobu. Internet je toho plný, určitě tě něco zaujme 🙂 Mně krom tvoření pomáhají třeba křížovky. A na sny se snaž nemyslet 😉

paulittav
18. únor 2016

@svetlus_pepca skvělé nápady, souhlasím!!! 🙂

muffin99
autor
18. únor 2016

Já právě o těhotenství vůbec nečtu por jistotu abch nenašla nějaké negativní zkušenosti a nebyla z toho rozhotená...ale tyhle sny jsem měla opravdu jen při prvním těhu a ted když jsem zase těhotná. Jinak vůbec a tak mě napadlo, zeptat se zkušenějších..ono kdybch se neprobudila s bolestma, tak bych to ani neřešila. 🙂 Jinak vám moc děkuji za super inspirace...nedávno mi přítel koupil pastely a skicák...tak se do toho můžu konečně pustit 🙂

veruska007
18. únor 2016

@muffin99 Já kdysi četla o ženách, kterým se zdá o orgasmu a tento sen u nich souvisí s potratem. Myslím, že se to i nějak zkoumalo. Psali tam o stavu podobném orgasmu, který může způsobit kontrakce a skončit potratem, ale už si toho moc nepamatuju.
Každopádně to nemusí vůbec nic znamenat. Já třeba měla vždycky v těhu hrozně živé sny.

evulinka27
18. únor 2016

@veruska007 No já nevím.. když nemám delší dobu sex, tak se mi o něm pravidelně zdává a vždycky s orgasmem... akorát jsem si nikdy nebyla ráno jistá, jestli i ten orgasmus se mi zdál,nebo byl doopravdy. Pak jsem se párkrát u toho vzbudila a hold to nebyl sen :D A to jsem ještě těhotná ani nebyla. A teď to samé a prcek vpohodě roste

muffin99
autor
18. únor 2016

@veruska007 To mě moc nepovzbudilo, ale i tak děkuji za informaci 🙂 Určitě se nato poptám i doktora tak jsem zvědavá co řekne 🙂

muffin99
autor
18. únor 2016

@evulinka27 A ted v tom těhotenství - probudí tě při tom velká bolest podbřišku? Nebo je to tak, že se prostě vzbudíš až ráno.

evulinka27
18. únor 2016

@muffin99 žádná bolest.. nic..
Ale můžu říct, že normálně při orgasmu mi to v podbříšku není moc příjemný.. jako by mi to tam pnulo a táhlo.. možná to mám jen v hlavě a je to strach o to malé..

muffin99
autor
18. únor 2016

NO já jdu zítra k doktorovi, tak se ho zeptáme a uvidíme co nám řekne 🙂

evulinka27
18. únor 2016

@muffin99 To jsem teda zvědavá 🙂 já se ho vždycky zapomněla zeptat, byl to takový shon v ordinaci 🙂
ale zase si říkám, že kdyby bylo něco v nepořádku, tak mi to řekne zrovna...

muffin99
autor
18. únor 2016

Určitě se zítra ozvu a povikládám coajak 🙂 No já jsem to měla i u toho prvního těhu...ale miminko se přestalo vyvýjet a já to zjistila až na kontrole za 14 dní a nic mi nebylo...vůbec žádný náznak...takžei po této stránce mám strach protože u mě bylo před tím taky pořád všechno v pohodě a pak buch...ale věřím, že ted dojdeme společně až do konce 🙂

soleilll
18. únor 2016

@muffin99 Pokud ten konec erotickýho snu byl orgasmus nebo jeho náznak, tak se ti děloha stáhla a to může způsobit v 1. trimestru bolesti. Je to čistě fyzická záležitost, která časem pomine. A sny nijak neovlivníš, někdy jsou lepší než realita. 😉

muffin99
autor
18. únor 2016

@soleilll Dobře, děkuji ... ano je to přesně tak jak píšeš. Jen doufám, že to nijak nemůže ovlivnit vývoj miminka. 🙂

margot_ka
18. únor 2016

Vis co,muze to byt,ze se ti o sexu zda, doopravdy prozijes orgasmus a ty stahy delohy jsou bolestivejsi. Ja jsem tesne pred porodem a treba orgasmus mi neni vubec prijemny - stahy delohy mi ztvrdne bricho a boli to jak kontrakce u prvniho porodu ze zacatku. Takze dosti neprijemny :-P
Ale prckovi by to nemelo ublizit, to by musel byt nekde echt problem,ktery by se projevil tak jak tak, takze kliiiid!

muffin99
autor
18. únor 2016

@margot_ka Jů, tak to jsem ráda, moc děkuji za uklidnění...já mám endometriozu, cystu mám 5x7cm a mám hodně rizikové těhotenství...no a když mi znovu začly tyhle sny tak jsem se dost vylekala...Moc děkuji za povzbuzení 😉

uhz
18. únor 2016

@muffin99 vůbec se neboj.. nikdy se mi to nestávalo, a teď v těhotenství už několikrát.. vzbudí mě vždy nejdřív dobrý pocit 🙂) a pak bolest břicha.. za chvíli to vždycky přejde! Podle mě to není vůbec nic špatného, jen ty hlubohé stahy asi reagují trochu jinak..

muffin99
autor
18. únor 2016

@uhz Moc děkuji, hodně jste mě uklidinli 🙂 🙂 🙂

skvisha
18. únor 2016

Mně se to také stávalo během prvního těhotenství, mela jsem obecne hodně zive sny, a když to bylo o sexu, vzdy me probudil orgasmus, který byl někdy az bolestivý. Ted jsem tehotna zas a je to stejný. Mam doma dvouletého krásného syna, dela mi jen radost, verim, že i ted bude vse ok. Akorát mám podezření na holčičku. Urcite to bude dobre i u tebe 🙂.

muffin99
autor
18. únor 2016

@skvisha Děkuji, je to hezké číst pozitivní správy. Jsem ráda, že je to v pořádku, přiznám se, že jsem měla dost obavy...ono když si člověk představí co to s tím mrnouskem musí v tom břichu dělat...no radši si to nepředstavovat 🙂 Děkuji vám moc holky 🙂

skvisha
18. únor 2016

Já vím, člověka napadá vselicos, prostě chce, aby mimco bylo zdrave a moc si ho přeje. Mně u prvního zase strasilo na začátku špinění, letěla jsem s tim několikrát. Jeden doktor mi pak řekl, že příroda si to na začátku těhotenství umi zaridit sama, že zdrave miminko se udrží v pořádku třeba, i kdyby mně někdo přepadl a zbil. Na mne je, abych se nestresovala zbytečnými obavami. Vím, zni to desne s tim prepadenim, ale mně to tenkrát pomohlo 😀.

muffin99
autor
18. únor 2016

@skvisha Ale je to tak, pokud je zdravé, tak se bude držet zuby nehty 🙂 Já pevně věřím, že i ten náš prdola se bude držet jak jen bude moct 🙂 🙂

soleilll
18. únor 2016

@muffin99 Opravdu se ničeho neboj, je to fyziologický projev. Ptala jsem se na to i gynekoložky. V pozdějších stádiech těhotenství ti po orgasmu bude tvrdnout celý břicho. 🙂
V téhle fázi je to tak, že pokud se "to" má udržet, tak se udrží a je jedno, kolik vlhkých snů prožiješ. 😎

muffin99
autor
18. únor 2016

@soleilll Krásně napsané 😀 Děkuji opravdu mockrát za skvělé reakce 🙂 🙂

muffin99
autor
19. únor 2016

Ahoj holky, tak tedy informuji o otm, že doktor říkal, že to určitě v ničem nevadí 🙂 No ale když jsem mu to vyprávěla...tak měl co dělat aby se nezačal smááát :D :D :D

helen_h
19. únor 2016

@muffin99 Já jsem si při čtení příspěvků říkala, že jsi odvaha, že se ho poptáš ;)

gatushe
19. únor 2016

@muffin99 Mě se to na začátku taky stávalo až asi do 14.týdne...pokaždé jsem taky měla strach, že to dráždí dělohu a abych nepotratila...měla jsem ty sny třeba dvákrát týdně...nestalo se nic špatného a pak to samo ustalo..podle mě se v noci v klidu děloha stahuje, jak roste a mozek si k tomu "vyplodí" sen...ale chápu tě, je to nepříjemný...bude to v pohodě neboj 😉

Strana
z2