icon

Silné křeče v těhotenství. Má někdo podobnou zkušenost?

lafata
30. zář 2025

Dobrý den/ahoj,
jsem cca v 7.tt dle ultrazvuku. dle poslední menstruace bych měla být 8+4. Ale na ultrazvuku, na kterém jsem byla před 14 dny, byla velikost embrya o týden menší. Takže beru spíše to, že jsem aktuálně v sedmém týdnu.
V noci jsem měla fakt šílené křeče, dokonce mě to vzbudilo. Měla jsem vždy i takto bolestivou menstruaci, takže mě to samozřejmě vyděsilo hodně. Bylo to bez krvácení či špinění čistě jen menstruační křeče, ale opravdu silné. Břicho mě pobolívá stále, takový nepříjemný pocit.
Už se mi to stalo před 3 měsíci v cca 4.-5.týdnu těhotenství ,kdy jsem přišla o bolest prsou, začaly mne bolet děsně záda a pak se přidaly i menstruační křeče, ale i s krvácením a bohužel, to nedopadlo dobře.
Tak se chci zeptat, zda je tu ještě někdo, kdo má opravdu silné křeče, které tedy zatím odeznívají a netrvají dlouho max těch 15 minutek. A těhotenství prospívá/prospívalo a vše bylo v pořádku? Na ultrazvuku na přelomu 5.-6.týdne byla již slyšet slabá srdeční odezva, vím že to není žádná jistota, ale někde uvnitř si říkám, že ano.
Moc děkuji všem za jakoukoli pomoc. ML

klokanka31
30. zář 2025

@lafata Já měla u třetího těhotenství silné bolesti břicha i zad, jako kdybych měla mít každou chvilkou ms. A vše v pořádku, mám z toho 5 letou dceru 😊

lafata
autor
30. zář 2025
@klokanka31

@lafata Já měla u třetího těhotenství silné bolesti břicha i zad, jako kdybych měla mít každou chvilkou ms. A vše v pořádku, mám z toho 5 letou dceru 😊

@klokanka31 Moc děkuji za odpověď 🙂 Budu doufat také ve šťastný konec

kosi_cek
30. zář 2025

Já měla v několika těhotenstvích takové křeče, že jsem myslela, že je fakt konec, třeba jsem kvůli tomu nemohla celou noc spát, bylo to právě v období 8.-12.tt, takže rizikové období, ale nikdy to konec těhotenství nebyl, byla to buď střeva nebo se roztahovala děloha nebo nevím, ale 2* jsem i potratila (v 8. i ve 12.tt) a to jsem necítila vůbec nic, fakt vůbec, jediný příznak byla jasně červená krev, která se prostě jen tak z ničeho nic objevila, pocitově prostě u mě potraty proběhly úplně bezpříznakově, tak nevím, jestli jsem uklidnila, protože to je vlastně docela zneklidňující, když u potratu člověk třeba vůbec nic necítí a v prosperujícím těhotenství cítí, že je to nejen poslední “hodinka” bufoucího miminka, ale asi i jeho samotného, jak je to silné a nepříjemné… Držím palce👍👍

anonym_04dbe2
1. říj 2025

Já bych si pro jistotu zašla na ultrazvuk, jestli je vše v pořádku :/

felis
1. říj 2025

@lafata je to normální v těhotenství. Všechno se tam roztahuje a prokrvuje, vazy napínají, děloha roste... me ty křeče teď sosají z prsa 😀
Co e týče potratu, tak jsem spinila, krvacela a křeče byly častější.

elie456
1. říj 2025

@lafata na první těhotenství jsem přišla v 7. Týdnu protože jsem měla šílený křeče, ze jsem nemohla ani chodit a brecela jsem bolesti 😅
Důležité že nekrvácíte atd.