Špatně výsledky - 1. screening
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jestli tu někdo měl podobné výsledky a přesto miminko bylo s DS nebo naopak nebylo.
Byla jsem na screeningu v 11+6, dle ultrazvuku 12+4, ultrazvuk vyšel dobře, projasnění 2,5 mm, ale hodnoty z krve špatné, byly beta-hcg 1,776 mom a papp-a 0,385 mom, věk 39 let, už tak výchozí riziko bylo 1:90, vyslo riziko na Downův syndrom 1:4, další syndromy negativní.
Jsem dost z toho špatná, protože 25 % mi přijde opravdu hodně, kdyby to bylo aspoň 1:50.
Za 4 týdny jdu na odběr plodové vody, odběr choriových klků vzhledem k špatně přístupné placentě nejde. Nipt test paní nedoporučovala.
Vím, že to může být i hůře prokrvenou placentou, ta nízká hodnota ppa. Tak se chci zeptat, kdo jak to měl s takhle vysokým rizikem a jak to dopadlo. To HCG mi zas tak vysoké nepřijde.
Děkuji
@rysska Můžu se zeptat proč ti Nipt test nedoporučila? Ptám se , že mam sice první screening v pořádku , ale dotor u kterýho jsem byla na UZ mi Nipt doporučil vzhledem k věku je mi 37. A teď se s manželem rozhodujeme jestli ano nebo ne.
@martt Že větší jistota je plodová voda a pokud by nipt vyšel špatně, tak stejně mi doporuci jít na plodovku, navíc odhaluje vice vad, tak mě ani nenapadlo trvat na nipt testu... a odběr choriovych klku vzhledem k postavení placenty nemohli udělat, to by udělali hned ten den.
@martt Že větší jistota je plodová voda a pokud by nipt vyšel špatně, tak stejně mi doporuci jít na plodovku, navíc odhaluje vice vad, tak mě ani nenapadlo trvat na nipt testu... a odběr choriovych klku vzhledem k postavení placenty nemohli udělat, to by udělali hned ten den.
@rysska nipt je jistota na 99,9% 🙂) a hlavně neinvazivní zákrok.. cekat 4 týdny bych nedokázala

@rysska nechte si udělat nipt test i když ho “nedoporučila” me u obou těhotenství vyšlo riziko na ds a v pořádku. Ted u druhého těhotenství mi dokonce vyšly pozitivní všechny tři trizomie, nipt i pres “kecy” jsem šla na nipt, negativní a kontrolní utz též v pořádku. Mela jsem špatně pouze krev, jinak všechno v pořádku a bum- čekám zdravého kluka.