icon

Špinění v prvním trimestru. U mě trvá už přes 10 dní

blandik
2. zář 2011

ahojte, chtěla jsem se zeptat, jestli se vám stalo, že jsem déle špinily v prvním trimestru /u mě to trvá již přes 10 dní a není to zahnízdění valjíčka, embryo již jde na UZ vidět), jak dlouho a jestli jste si miminko udržely. Samozřjemě jsem v péči lékaře, jen by mě zajímalo kolik žen má zkušenost, že i přes špinění se těhotenství udrželo. Díky.

Strana
z4
monasek84
11. čer 2014

@lumov v 5tt je na srdicko moc brzo....byva tusim az nejak 7, nebo 8tt

pampalin
14. čer 2014

@lumov Tak já špinila měsíc a k tomu 2x i krvácela a dobrý.V 5.tt jsem měla na UZ přesně totéž co Ty, srdíčko bylo vidět na kontrole po zakrvácení v 6+1tt.

lucinka198747
27. črc 2014

dobrý den holky chci se zeptat jsem v 12 týdnu před týdnem jsem začala hodně krvacet jela jsem do nemocnice a tam si mě nechaly prý hematom na placentě no v pondělí mě pustily a ve středu jsem šla k doktorce ta mi řekla že je tam stale ale začíná se vstřebavat napsala mi utrogestan a do te doby jsem nešpinila a le jak jsem si ho začala brát tak jsem začala špinit mám docela strach o mimčo

hancazivocich
27. črc 2014

@lucinka198747 - tak si dr. pro jistotu zavolej, ale pokud tam pořád vidí ten hematom, tak to může být i po vyšetření, kýchnutí, stolici... Já špinila, nebo krvácela - slabě cca tři, čtyři týdny? Tím, že špiníš, se hematom vyprazdňuje... Neboj, špinění může souviset i s vyšetřením, nebo bys mohla špinit i bez utroše... Vitamíny, ovoce, atd....

lucinka198747
27. črc 2014

Jdu zitra na 1 screaning mam uz jedno ditko a takove problémy jsem nemela jsem z toho uplne vyřízena

oranganek
29. črc 2014

Ahojky.Cekame miminko a jsem v 6 tt.V sobotu sem zacala spinit.Chvilku svetle hnede a nekdy tmave hneda barva.Byla sem na pohotovosti a pak i u sve gyndarky a nechala me doma..Mam pry lezet a nic nedelat,coz je tezke protoze mam pesa a musim ho vencit.Nevite jesli by ty kratke prochazky nemohli nejak uskodit?Je to hruza,nemuzu ani uklisit a drasa mi to nervy 🙂

jesterka85
15. srp 2014

@oranganek já myslím, že to snad vadit nebude, stejně jsou ty první 3 měsíce buď a nebo..já jsem měla něco podobného v zimě, 3 týdny jsem se nehla z postele, brala duphaston, ascorutin a stejně to nedopadlo. Ale tento problém má asi hodně budoucích maminek. Zase pokud na chvilku vylezeš ven, bude to aspoň lepší pro tvojí psychiku 😉. Pokud se to má udržet, tak se to prostě udrží a bude to 🙂 Neboj, určitě to dobe dopadne 😉

vilusa
7. říj 2014

Ahoj holky, souhlasím s předchozím příspěvkem. Momentálně jsem v 6. týdnu a už 4 dny špiním tmavá krev, občas světlejší. Půl dne dobrý, pak zase celá intimka a stále dokola. Beru vaginálně utrogestan a za 5 dní mě čeká první ultrazvuk. jsem 4 měsíce po potratu v 11. týdnu s následnou kyretáží. Mám obrovský strach, že to zase nedopadne, ale snažím se na to nemyslet. Zkrátka příroda je mocná čarodějka a pokud je miminko v pořádku, v těle se udrží i přes různé trable se špiněním. Pokud to však není úplně o.k., příroda to zařídila ochranným mechanismem - potratem. Pokud nekouříš, nepiješ, odpočíváš a děláš vše co těhotná má, pak se asi opravdu výsledek nedá ovlivnit..........................bohužel. 😔

leninaaa
21. říj 2014

Ahoj holky, mám to podobně...jsem 7+6 tt a už mám týden klidový režim kvůli špinění, beru Utrogestan a špinění ustalo 🙂 je mi báječně a srdíčko už bylo vidět v 7+0 tt. Jen mě občas pobolívá spodek břicha jako bych měla mít měsíčky, máte s tím někdo zkušenost?

denca1988
22. říj 2014

Ahoj,ja som brala taky utrogestan v prvom trimestri ked som neustale spinila,pak to prestalo no cele tehotenstvi som zavisla na intimkach a porad mam unik mocu a slabe vytoky,uz ale bez krvi.Teraz som 36tt a porad to pokracuje.

ninikry
22. říj 2014

@leninaaa Já to měla taky, u prvního těhotenství jsem špinila až do 16. tt, bylo to prý uložením placenty, ta se nakonec růstem dělohy posunula a bylo po špinění 🙂...bolest v podbřišku je naprosto běžná, takže žádný stresy 🙂

libik13
11. pro 2014

Ahoj holky. Můžete mi některá poradit? Špinila jsem od začátku těhotenství. Pak tak na 1 a půl týdne klid a teď to začalo znova☹ Tenkrát mi doktorka říkala, že s tím nic nenaděláme a uvidíme. jenže jsem spíše nervozní ze ztráty nevolnosti. Doteď mi bylo prakticky 24 hodin zle a nyní jako mávnutím proutku nic☹ Mám myslet na nejhorší? Jsem nyní tak v 7tt a něco. Doktorka zítra neordinuje, na kontrolu mám jít až za týden...Neměla bych raději na pohotovost? Bojím se, že jsem o něj přišla☹

inna1987
27. únor 2015

Ahojky...chci se zeptat,jsem v 6tt a min.týden jsem začala špinit,jela jsem na pohotovost,žádný hematom prostě nic,začala jsem krvácet a v pondělí jsem hned ještě šla ke své doktorce,předepsala mi Ascorutin a Utrogestan,ale krvácení nepřestává,srdeční akce na ultrazvuku byla...nechápu vůbec nic co to má být?Máte některá zkušenost?Děkuju moc

lucinka58
27. únor 2015

Já tu zkušenost mám, ale bohužel negativní. Začala jsem krvácet a pak jsem v 9 tt potratila ☹

inna1987
28. únor 2015

@lucinka58 to je mi líto :( já už vůbec nic nechápu,mám už dceru je jí skoro 7 a pří ní jsem neměla jediný problém a ted´hned takhle na začátku pořád něco ☹

jess
28. únor 2015

ja špiním celých 13tt, ale mám to z hodně citlivého čípku.

inna1987
28. únor 2015

já jsem právě taky nejdřív jenom špinila,ale ted´je to už prostě krev a nepřestává to,i přesto že beru Ascorutin a Utrogestan 😢

lucinka58
28. únor 2015

@inna1987 Budu Ti moc přát ať se miminko udrží.... Ale já bych osobně už běžela na pohotovost. No mě se to stalo u mého prvního očekávaného miminka v 33 letech, takže to bylo naprosto hrozný ☹ Ale naštěstí jsem i po téhle negativní zkušenosti hnedka za 2 měsíce otěhotněla znovu a díky bohu se malej drží. I když musím říct, že komplikace mám od počátku těhotenství. Asi je to fakt, že nejsem nejmladší, ale prostě dřív nebyl čas mít mimčo.... ☹

inna1987
28. únor 2015

@lucinka58 mě je úplně jasný co se děje a snažím se s tím pomalu smiřovat,jenom nechápu proč zrovna já...trvalo celkem dlouho než se to povedlo a ted´tohle ☹ doufám že všechno vyjde a oba budete v pořádku

khakika
28. únor 2015

Ahoj, já jsem taky jednou potratila, ale to mě při tom krvácení bolelo i břicho, bylo to v 6tt, při dalším těhotenství se krvácení opakovalo a to docela hodně a jasná červená krev, myslela jsem že o to zase přijdu, ale břicho mě nebolelo a krvácení bylo jen z čípku. Třeba to máš taky jen něco takového, hlavu vzhůru, třeba to dobře dopadne.

inna1987
1. bře 2015

@khakika no já jsem právě krvácela už min.týden,takže jsme letěli na pohotovost a tam na ultrazvuku neviděla nic,hematom,nic prostě...ale trvá to a léky nezabírají ani trochu...

lucinka58
1. bře 2015

@inna1987 A kdy máš jít na kontrolu k doktorce? Hele, já sice jen špinila i teďka v tomhle těhu, ale píchli mě 2x agolutin a přestalo to. Fakt nechceš skočit ještě jednou na pohotovost? Já se přiznám, že já bych z toho byla hrozně nervní (a to samozřejmě tomu těhotenství taky neprospívá) ☹

inna1987
1. bře 2015

@lucinka58 jela jsem tam hned ráno a bohužel :( zítra na revizi...

khakika
1. bře 2015

Tak to mě mrzí ☹ Taky to mám za sebou, neboj, příště to vyjde. Lepší, když odejde samo, než aby se špatně vyvíjelo. Ona je příroda mocná.

lucinka58
1. bře 2015

@inna1987 Tak to je mi moc líto ☹ Vím, že je to teď těžké pochopit a smířit se s tím, ale věř, že to přebolí. Obrečet si to každá musíme a smířit se s touto situací taky. Já osobně si zapálila za miminko svíčku hned jak jsem přišla z revize. A revize se neboj. V takhle brzkém stádiu Ti prakticky vše odsají a dělohu Ti nijak nenaruší. Já musím říct, že pro mě byla revize nejlepší řešení i pro moji psychiku - plakala jsem ještě na sále, ale jak jsem se probudila, tak jsem si řekla, že se nedá nic dělat a že určitě bude vše v pořádku a miminka se dočkám. Jen vřele doporučuji dodržet to šestinedělí (i když většina holek to nedodrží). Já z osobní zkušenosti doporučuji vydržet a snažit se klidně od 2 menstruace (teda pokud vydržíš 🙂).Moc Ti přeju, aby příští snažení dopadlo o hodně lépe a ať se Ti brzo všechno zadaří a ať je brzo líp!!!!

inna1987
1. bře 2015

@lucinka58 já si vůbec ted´neumim představit že tam zítra půjdu,sesypala jsem se tam jako domeček z karet....je to těžký si to vůbec připustit,natož tam zítra jít a vědět že po ,,tom'' to už bude úplně konec ☹ moc děkuju za podporu,určitě nepočítám s tím že bych to hned zkoušela znovu,protože doktorka řekla po 4 měsících minimálně a já nebudu pokoušet,že by se něco takovýho stalo znovu.Ještě jednou moc,moc děkuju!!

kvakuska
1. bře 2015

@inna1987 ahoj, je mi líto co tě potkalo, ale zase líp teď, než aby miminko nebylo v pořádku ... a nenavrhli ti třeba jen vysadit léky a nechat to odkrvácet? vždyť ty už krvácíš, když vysadíš Utrogestan a Ascorutin, tak vše odejde samo a není třeba do toho zasahovat ... v 6tt to bude jen taková opožděná silnější menstruace, nic víc ... a nebylo by třeba ani anestezii, ani zákrok, ani žádné šestinedělí 😠

lucinka58
1. bře 2015

@inna1987 Já to chápu.... Mě to tenkrát obeznámila lékařka na pohotovosti velmi necitelně, takže jsem se sesypala hnedka v ordinaci ☹ Chce to svůj čas. Drž se a hlavně dávej na sebe pozor!!!!

inna1987
2. bře 2015

@kvakuska tak jsem byla objednaná na 7 hodinu ráno,čekala jsem tam do 9ti,dali mi diazepam a odvedli na sál,kde jsem dostala celkovou anestezii a ve 13:30 mě propustili domů...je mi hrozně a nevím vůbec co bude dál...celkově tahle zkušenost je určitě nejhorší v mém životě..myslím že se to dalo zachránit,věčně po pohotovostech a u OG,ale napsali mi prášky a tím to haslo... ☹

lucinka58
2. bře 2015

@inna1987 Ini, ono je otázka jestli se cokoliv dalo zachránit. Ony ani injekce, ani prášky nezabrání potratu nebo zamlklému těhotenství pokud je něco špatně geneticky. Ono tělo a příroda vždycky ví co dělá a prostě to takhle mělo být. A lepší v takhle raném stádiu než aby jsi se musela třeba ve 13 tt rozhodovat o postiženém dítěti. Vím, že je to teď pro Tebe těžký, ale je zapotřebí tuhle kapitolu zavřít a začít se dívat dopředu. Věř mi, že to bude zase dobré..... Přeju Ti ať je Ti brzo líp!!!!

Strana
z4