icon

Těhotenství v 5. týdnu. Máte podobné zkušenosti?

michaelapemi
26. pro 2021

Ahojky holky, jsem v 5+4ttje tu někdo kdo je cca stejně dlouho těhotný. Nějaké postřehy , názory atd.

Strana
z5
miri77
17. led 2022

Teď jsem koupila tento tak uvidíme

ardonelka
17. led 2022

@miri77 Ja zatím nemazu, ale bohužel na gymplu jsem přibrala a následně zhubla 20kg, od té doby mi zustaly strie (no nafackovala bych si za to dnes), takže si říkám, že po porodu to můžu svádět na těhotenství. :D ale později určitě taky budu mazat, ať se to nezhorší 🙂 Tak kdyby měl někdo tipy na něco ověřeného, uvítám 🙂

hupice
17. led 2022

@miri77 já ještě s mazáním čekám po screeningu 🙈nechci zbytečně kupovat Bioil kdyby něco neklaplo 🙈

michaelapemi
autor
17. led 2022

@hupice taky čekám až po... Dceru jsem měla před 20 lety. Přibrala 18kg a strie žádná ale je mi jasné že jak čas běží teď se tomu nevyhnu..

miri77
17. led 2022

@michaelapemi nemusí to tak být ,někdo má prostě štěstí od přírody 🙂

miri77
17. led 2022

Nevim si rady jak to provést v práci ,jelikož pracuju v eshopu kde máme i těžší věci ,balení balíku atak,není to ideální pro mě ,budu muset s pravdou ven anebo se jít hned hodit marod....co myslíte jak to udělat nejlíp ?podle mě je asi víc fér to sdělit šéfovi a případně pak teda zůstat na neschopence.Anebo mu říct jestli by neměl pro mě nějakou lehčí práci ,ale to nevim jestli by měl a co když ne ? To mu mám říct tak já teda zůstávám doma😎 no to asi ne...🤔poraďte

michaelapemi
autor
18. led 2022

@miri77 já mám celodenní nevolnosti a nízký tlak. Doktor sám řekl že mě nechá doma. Jsem od 5 TT doma. Poraďte se s lékařem. Ale v práci bych řekla pravdu

miri77
18. led 2022

@michaelapemi dnes sem to tady řekla v práci narovinu u šéfa a docela v pohodě na to jak jsem se toho bála ,i kolegyně vstřícné a ochotne pomáhají,ale přece jen asi na tu neschopenku pujdu až po domluvě s lékařem .Doufám že do té doby se teda nic neposere.

hupice
18. led 2022

No holky já to vzala úplně opačně 🙈🙈🙈od 1.2. nastupuji do nového zaměstnání... Vzali mě i tehotnou. Hlavně jezdit autem budu. Docela sranda 🙈🙈🙈

miri77
18. led 2022

@hupice tak to je haluz😄😄

hupice
18. led 2022

@miri77 jo 🤣🤣🤣měla jsem za sebou druhé kolo vyberka když jsem to zjistila... Jsem říkala kdo ví co bude... Začátek nejistý, krvácení... Třetí kolo... A že mě vezmou. Tak jsem si vyprosila ještě uzv a bylo vše v pořádku, tak jsem jim to zavolala... A oni no, to ale přece vůbec nic nemění. Já eeeee cože? A oni tak 1)vůbec ste nám to nemusela říkat 2)ze zákona vás kvůli tomuhle nemůžem nepřijmout... Jediný co, tak vám nezaručíme tu dobu neurčitou po 6ti měsících... Říkám no tak joooo 🤣🤣🤣🤣

michaelapemi
autor
18. led 2022

@hupice pokud se cítíš dobře tak proč ne. Já upřímně říkám že zvracení a mdloby mi nedovolí nic

miri77
19. led 2022

@hupice já mám taky smlouvu na dobu určitou ,což je do dokonce května ,novou mi nedají to mi taky řekli včera, porod by měl být koncem srpna ale mezitím je ochranná lhůta která činí 180dni a do té se v pohodě vlezu takže tu mateřskou bych měla dostat teda podle vseho,si myslím.

hupice
19. led 2022

@miri77 mateřskou určitě ano. Mne šlo o to kdybych třeba o prcka přišla, byla bych nahrana a bez práce... A já bych musela být od půli března na neschopence a to bych prostě nedala... Samozřejmě pokud bude vše v pořádku. Takhle budu mít nějaký nový náboj a moc se na to těším. Z tohohle režimu mi už hrabalo.

hupice
19. led 2022

Plus to mam okorene tím, že dodělávám dum a s přítelem jsme spolu krátce, musí dát výpověď a přestěhovat se za mnou do baracku, takže bude také bez práce... Pro mě to byla jasná volba, ještě s tím, že ten začátek je proste nejistý. Mít smlouvu do května, vůbec bych nic neřešila 🙂))

hupice
26. led 2022

Tak budoucí maminky, jak jste na tom? Já aktuálně 10+5, váhový přírůstek kilo ale vždycky když se najím, tak se mi ten pupík teda vyvali a vypadám jak v osmém měsíci 🙈nevolnosti střední, chutě na popcorn, zeleninu a ovoce a pořád bych spala a nic se mi nechce 🙂 jinak snad dobrý, snažím si nepripoustet, že by s prckem mohlo něco být... Uzv mám až 3.2. A pak gennet... Tak snad bude vše ok. Jak jste na tom vy?

leeeeeena
26. led 2022

@hupice já se hlásím,že jsme preckali tu šílenou dobu v nemocnici a jsme v pořádku doma 🙂 jsme 9+0tt přesně a bobek roste....nenechal/a se ani vyfotit, ale už sebou mrská a placá ručkama i nožičkama. Myslím, že při nás museli stát všichni svatí ❤

fialkadel
27. led 2022

@leeeeeena jezis, to mám radost! Já vyckavala na odpověď, jen, co jsem to tu poprvé projizdela 😍

fialkadel
27. led 2022

Ahoj holky, jdu se tady k vám přidat, momentálně jsem 7+4tt s dvojčátky. Zvládli jsme dvou týdenní krvácení z hematomu a v pondělí jsem byla naposled na kontrole a bobišci jsou oba stejně velcí a hezky jim bijí srdíčka 🥰 jsem od 5+5tt na nemocenské, kvůli predeslym potratum a tomu krvácení 🙂 na fotku se vždy jeden schoval 🥰

hupice
27. led 2022

Ty jo holky, to jsou boží boží boziiii zprávy 😍😍😍😍😍😍!!!!! Tak držím palce ať už je vše jen v pořádku 😍😍😍

leeeeeena
27. led 2022

@fialkadel to je super !!!! Já tedy z hematomu krvacela cca 5 dní, ale tak, že nevěřili, že to zvládneme. Nyní hematom zbyteček..max milimetřík. Byl velký cca 3cm a posunul se za prcka a teď je vše v pořádku. ❤ na nemocenské jsem od 6tt...a je to teda už na palici....z toho 10dní v nemocnici,ale pro mrňouska cokoli. Držím moc moc pěsti ať krásně a bez problémů rostete ❤

fialkadel
27. led 2022

@leeeeeena ještě, ze mas v břiše siláka ❤️ Já tam mám taky stále menší hematom, ale taky je pod prcky, takže by neměl nikoho stáhnout sebou 🙏🏻 Občas je to na palici ze? 😀 já už nevím, co za seriál zkouknout 😂 ale jak říkáš, pro mimča cokoli ☺️

leeeeeena
27. led 2022

@fialkadel na palici to je...ležet a ležet a brát léky..

To je teď náš úděl. Teď mě ještě trápí zácpa, takže super 🤔

fialkadel
27. led 2022

@leeeeeena ajaj, na to možná zkusit sušené svestky 🙏🏻 To se mi osvědčilo při tomto problému

marketamila
27. led 2022

@michaelapemi tak já už jedu 11+2 a vcelku se mi ulevilo jen mezi jídly😃 a já, která sladkému moc nedám, spíše maso a zelenina, tak ujíždím na nutele s vánočnou nebo tousťákem😄 ale zatim 2kg nahoře, byť pupek mám jak v 5měsíci.
Je jasné, že jak jsme starší, máme větší strach. Ale vše bude na výbornou.
Teď čekám na výsledky na vývoj.vroz.vady (2.2 jdu na kontrolu ) a 7.2 jdu na velký screaning.
Jak jsi na tom ty?😊

marketamila
27. led 2022

Náš miláček 10+1tt 🥰

michaelapemi
autor
27. led 2022

@marketamila já bohužel dobojovala. Včera přerušení 10+2tt. Přestalo být srdíčko. Dostala jsem dvě tabletky a prožila doma peklo. Všem držím palečky a buďte opatrný

fialkadel
28. led 2022

@michaelapemi úplně mě bolí srdce 😔 posílám hrozne moc síly, poradně miminko oplakejte, ať vše odplavite pryč, to je jedna z hlavních věci, co mi vždy pomohla 😔😔 držte se 😔❤️

michaelapemi
autor
28. led 2022

@fialkadel děkuji jste hodná. Mám pocit že už mi slzy i došly. Snad čas vše zhojí. Opatruj tě se ❤️

marketamila
28. led 2022

@michaelapemi tak to je mi strašně líto😪
Drž se, myslím na Tebe.

Strana
z5