icon

Těhotná učitelka v MŠ

skripmart
7. pro 2017

Ahoj holky. Pracuji jako učitelka v MŠ jsem v šestém tt a v podstatě krom obcasneho motani hlavy a bolestivým prsou mi nic moc není. Každopádně díky infekčnímu prostředí zvažují rizikové alespoň po dobu prvního trimestru. Ve třídě mám x nakažených děti se spalovou anginou ... teď se přidala pata dětská nemoc a v neposlední řade impetigo a dneska dokonce dorazila do práce kolegyně se spalovkou na antibiotikach s tím ze hodlá chodit do práce ... Jak by jste se zachovali?? Šly by jste na rizikové.?? A to tedy nemluvím o tom ze si v podstatě za 5…6…7…8 hodin které dělám v podstatě nesednu ……… krom 20 minut když děti svaci ...

Strana
z3
j.a.n.i
8. pro 2017

@skripmart Tak zrovna spálová angína se léčí penicilinem, který není v těhotenství problém...

ariadna12
8. pro 2017

Kdybych neco zaslechla o spalovce, zardenkach, nestovicich, apod. nemocech u deti v tve MS, zdrhla bych na neschopenku velmi rychle. Delam sice mezi spoustou dospelych, ne deti, ale nekolik doktoru mi primo neschopenku nabizelo. Pak jsem teda byla na rizikovem kvuli krvaceni, ale i tak bych toho vyuzila. Lepe nez potom litovat, kdyz diteti neco bude.

skripmart
autor
8. pro 2017

@j.a.n.i já četla to co jsem psala ... a konkrétně v mem případě já mám alergii na většinu antibiotik ... včetně penicilinu... augmentinu atd ... většinou mi vše léčí sirokospektralnima atb

ellamat
8. pro 2017

Odejděte...já to neudělala, a dodnes toho velmi lituji. Bohužel to, co vám jindy nevadí, vašemu miminku může velmi ublížit, především v začátku těhotenství.

skripmart
autor
8. pro 2017

@ellamat děkuji za upřímnost ... ono to spousty lidi vidí tak ze se člověk chce flakat ale já si taky nechci nic vyčítat ...

kafr
8. pro 2017

@skripmart ja bych chtela videt ty hrdinky, co si poplacavaji ramena, jak to v pohode zvladly az pomalu do porodu, jak by mluvily, kdyby se neco stalo. At uz jim (- jejich diteti), nebo sverenym detem. A kdo by jim pak dekoval za to, ze se obetovaly a vydrzely ve skole (skolce).

andelka
8. pro 2017

Kvůli těm nemocem bych to zvážila. I když u nás učitelky chodí do práce normálně,synovi už odešly dvě,a obě tam byly dlouho.
Já si v práci kromě 30 minut pauzy nesednu vůbec,jsem 12 tt a zatím dobrý,i směny zvládám. Ale obecně se počítá s tím,že když nebudu zvládat, půjdu. U nás žádná těhotná dýl jak do 5-6 měs.neni, nedá se to. Každopádně lepší neriskovat a určitě se poptej i lékaře. Já byla na nemocenské tři týdny hned na začátku,ale kvůli něčemu jinému,i tak mi to bodlo,zrovna mi bylo dost zle a velká únava.

mpavlinka
8. pro 2017

@j.a.n.i v druhém těhotenství jsem brala Penicilin a poté mi lékaři řekli, že může být důvodem vzniku polyhydramnionu, kvůli kterému jsem byla v rizikové poradně. Žádné antibiotikum v těhotenství není dobré a není na místě bagatelizace. Ve školce jde tomu člověk vyloženě naproti.

bayt
8. pro 2017

@skripmart Já pracuji v nemocnici, kde o různé infekce, epidemie apod. není nouze

Jsem ráda, že jsem byla těhotná v létě (už jsem na mateřské), protože to u nás žádné epidemie apod. obvykle nejsou. Byla jsme rozhodnutá, že kdyby se něco dělo, nechala bych se přeřadit nebo prostě po dobu nezbytně nutnou zůstala doma. Samozřejmě že měl někdo tu a tam chřipku či angínu, to jsem neřešila, to by člověk nemohl vylézt ani z baráku.

Jinak jsem se cítila dobře, takže jsem do čtrnáctého týdne nic neřešila a nikomu nic neoznamovala. Stát se může cokoliv a nepotřebovala jsem všem zase oznamovat, že jsem třeba potratila. V práci jsem byla do šesti týdnů před termínem a že to byl někdy kalup.

mpavlinka
8. pro 2017

@kafr je to tak, je to na zvážení každé ženy a nikdo nemá právo ji diktovat to ani to. Moje mamča (tenkrát učitelka v MŠ) šla na mateřskou tři týdny před porodem... Když jsme to spolu probíraly, tak mi říkala, že tenkrát rozhodně nebyla školka takové semeniště jako dnes. Maminky si mohly dovolit být s dětmi doma, když byly nemocné, a do školky je přivedly doléčené. Dnes je to začarovaný kruh. Maminky si nemohou dovolit být doma, děti chodí do školky nemocné, jak se to podepíše na jejich zdraví uvidíme v budoucnu.

barchen
8. pro 2017

@skripmart
Mama je ucitelka v MS a vsechny tehotenstvi pracovala az do konce. Ano, je tomu uz nekolik dekad ale taky rika, ze dnes je tech nemoci o hodne vic, nez pred temi xy lety, az je to paradox co vsechno se ted znova objevuje. Ale trochu k tematu proc si myslim, ze dospeli jsou obcas vetsi prasatka nez deti. Pracovala jsem v tehotenstvi pro nekoho v cistem, snobskem kancelarskem prostredi 😊 a jelikoz tady ma hodne lidi pocit nenahraditelnosti, tak virozy a chripky jsou ve vzduchu jako doma. (okna se otevirat nedaji, vsechno jede pres vzduchotechniku a klimatizaci). A nekdy v druhem trimestru jsme dostali obeznik, ze jaksi tam nekdo zavlekl hepatitidu E. To byli dezinfekcni manevry. Jenomze s krizkem po funuse, protoze to uz davno bylo po inkubacni dobe. Nic jsem nechytila. A nekdy hrozne davno kdyz jsem pracovala v gastronomii v krajine, ktera je pro mnohe v CR vrcholem blahobytu a luxusu, tak jsme meli manevry kvuli hep. B. Ano, reknete si, to se siri vetsinou jinou formou...Jenomze, uz jen ta predstava, ze vam jidlo pripravuje nekdo s takovou diagnozou, sdilite s nim nadobi, sklenicky...

90bobisek90
9. pro 2017

Mohu se zeptat,jsem v 5tt a ucim v MS,rekla jsem tk akorat kolegyni,jinak reditelce to chci rict az na konci 3.trimestru. U nas ve tride je teda angina a me zacalo bolet v krku. Nenapadlo me teda jit na nemocenskou. Urcite se na to ale zeptam gynekolozky pro klid duse. Moje otazka ale zni,mohu si vzit pastilky nebo sprej do krku?Neublizi to mimcu? Dekuji

smudlinka24
9. pro 2017

Muzes jen septilen a paralen, pokud dostanes anginu dostanes atb penicilin. Prostredi ms moc vhodne v tehu neni no.

90bobisek90
9. pro 2017

@smudlinka24 rano jsem si vzala pastilky salvej,nic jineho ted doma nemam. U nas v MS zadna tehule nesla na neschopenku v prvnim trimestru,ted v utery mam s detmi koncert,pak besidka, po novem roce musime cvicit na akademii...nemuzu ted odejit :(

smudlinka24
9. pro 2017

Nic s salveji radeji nekonzumuj, ovlivňuje delozni svaly a v tehu se nedoporucuje.

jahodnice
9. pro 2017

Ja ucim na spec.zakladce a byla jsem doma hned po potvrzeni tehu. Za ten pocit klidu mi to stalo.
@90bobisek90 kazdy je nahraditelny, besidku a akademii bych rozhodne neuprednostnila pred vlastnim ditetem. Ale kazdy to ma jinak

90bobisek90
9. pro 2017

@smudlinka24 to jsme netusila,dekuji,zkusim tedy neco jineho.
@jahodnice ono to je tezke,prokonzultuji to teda radeji s dr. a uvidim,co mi na to rekne.

evulinkab
9. pro 2017

Já učím v mš a u obou svých těhotenství jsem byla v práci do 5-6 měsíce. Ale mě to vycházelo dobře, v obou případech jsem otěhotněla na jaře,takže nemoce zrovna moc neradily, přes léto jsem to zvládla a šla jsem pak v tom říjnu na neschopenku.

bayt
9. pro 2017

@90bobisek90 jednou jsem měla pocit, že by na mě něco mohlo lézt, a dala jsem si zázvorovej čaj, odpočívala a k tomu colostrum (to může i těhotná), a super 🙂

90bobisek90
9. pro 2017

@bayt tak to si koupim a snad zabere 🙂 dekuji

normalnimatka
9. pro 2017

ježiši a to ty děti s tím jako choděj do školky? jakto jako? určitě bych do práce nechodila, jenkvlůi tomu, že je to jako blbý a zkomplikuju to ředitelce... jako jde o zdraví dítěte a tyhle nemoci to není jakože rýma nebo kašel, to je vážnější, zvlášť, když atb nemůžeš. fakt se na to vykašli;)

90bobisek90
9. pro 2017

@normalnimatka rodice musi do prace,takze deti chodi kolikrat do ms nemocne. U nas angina propukla pred vikend a to jsem teprve zjistila,ze jsem tehotna,takze s temi detmi jsem v kontaktu nebyla. Uvidime,kolik jich prijde po vikendu a v jakem stavu. Ve stredu jdu na kontrolu,tak se o tom s dr. poradim.

smudlinka24
9. pro 2017

Atb muze, ale taky bych se na to vyprdla a byla doma, pokud finan. situace rodiny dovoli.

bayt
9. pro 2017

@90bobisek90 Je to bohužel zodpovědnost učitelek a celé školky, nemocné děti by měly hned ráno odmítnout - jak k tomu přijdou ostatní děti a ty učitelky?

Pokud chce rodič hlídat nemocné dítě a jít do práce, má si zaplatit chůvu.

90bobisek90
9. pro 2017

@bayt ono to bohuzel neni tak jednoduche,jak se zda. Ale to je na delsi povidani ;) snad bude u me vse v poradku,nez dojdu na kontrolu.

normalnimatka
9. pro 2017

@90bobisek90 nj to sou kecy...tak mám dítě, je to zodpovědnost, tak se zařídim snad ne? existuje tady ošetřování, dovolená, sick daye... kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. pokudněkdo neoželí pár stovek z měsíčního rozpočtu, neměl by si ani pořizovat děti.
je to nezodpovědný vůči ostatním dětem a učitelům a potažmo jejich rodičům, který pk taky musej řešit nemocný děti, a hlavně bych to neudělala dítěti. proboha, přechozená nemoc je strašná zátěž pro srdce, jak tohle někdo může udělat tak malejm špuntům? kvůli pár stovkám? lidi sou často fakt debilní a neuměj si srovnat priority. na co makaj? aby mohli děcku koupit nějakou drahou píčovinu pod stromeček. místo toho, aby se pořádně starali o jeho zdraví.

vim, že to není tvoje vina, tak jsem asi nepříjemná, jen prostě konstatuju. jo, bdue existovat pár výýýýjimek samoživitelek, který bojujou o každou korunu, ale i tam bych hledala způsob. většinou to jde, jen se nechce.

skripmart
autor
9. pro 2017

@bayt pokud se mi dítě nezdá pak rodičům volám ale mezi dveřmi hned kolikrát nic moc poznat není ... v pátek jsem za cely den na holčičce nic nepoznala a odpoledne si začala stěžovat na bolest v krku a naměřila jsem ji skoro 39

j.a.n.i
9. pro 2017

No, já se občas divím, že lidstvo ještě nevymřelo, když je učitelka v MŠ tak děsně rizikové zaměstnání, že potřebuje být těhotná hned doma... no nic.

normalnimatka
9. pro 2017

@skripmart jinak dobrá rada ještě před dětným stavem - na "LIDI" se vyser...jako, že by si LIDI mysleli, že bys měla makat a ne se flákat, a LIDI by na tebe blbě koukali, protože nevim co..kojíš v parku a LIDI by blbě koukali, že nedáš na zadek vztekajícímu se dítěti.... docela si ulehčíš život, když se hendka v těhotenství vykašleš na moudra, blbý kecy a soudy ostatních lidí:D 🙂
jinak gratuluju a ať je mimčo v pořádku. fakt byxh v mš při takovejchle podmínkách nepracovala. a dokud budeš, doporučuju aspoň si hlídat imunitu. céčko, kolostrum a tak;)

gnozka
9. pro 2017

@j.a.n.i docela by me zajimalo jak by ste se k tomu stavěla Vy , kdyby u Vas v zaměstnání řádila treba ona 5 nemoc kvůli ktere se da potratit. Ja pracovala skoro dokonce , ale zakladatelku naprosto chapu , ze ma obavy . Myslim ze žádná zena nechce riskovat aby o dite přišla .

Strana
z3