icon

Těhotná v soukromé vířivce - mohu do ní v prvním trimestru?

kocickanaty
17. led 2019

Ahoj, jsem právě 4+5tt a příští týden máme jet na hory, kde máme i vířivku. Je naše soukromá na chatě. Četla jsem že není pro těhotné vhodná, je to pravda?

bayt
17. led 2019

Chodila jsem do vířivky často, zůstala jsem vždy jen chvíli, tj. ne třeba hodinu, ale deset patnáct minut.

zavodnice
17. led 2019

Byla jsem ve vířivce v 15 tt. Taky jsem Váhala a hledala informace a prý 10 minut nevadí a nemají jít proudy na bricho. Takže jsem si dávala přestávky a nic se nestalo, všechno v pořádku 🙂.

dasenka12018
17. led 2019

@kocickanaty já sem to taky četla, obecne tepla vana atd se nedoporučuje. Asi bych si to nelajsla 🤔🙂

leilinka1234
17. led 2019

Soukromá vířivka je ok 🙂 tam není horká voda, že by se miminko mohlo přehřát ;) spíš bych se bála jít do veřejné, plave tam bordel a bála bych se zánětu 🙂

kocickanaty
autor
17. led 2019

Já jsem na to právě koukala, tak se raději ptám. Já v ní normálně moc dlouho nevydžím, třeba max 30 minut, ale teď kdybych tam vlezla jen na chviličku, tak se snad nic nestane... No uvidíme jak se budu cítit, přinejhorším do ní nepolezu. Překvapilo mě to, že se to nesmí

kocickanaty
autor
17. led 2019

@zavodnice používala jsi nějaké ty speciální tampóny pro těhotné? Nebo jsi šla bez? Nechci to podcenit, za ty případný problémy mi ta výřivka nestojí

hankaviki
17. led 2019

chodila jsem do vířivky skoro celé těhotenství, máme ji na terase. Bylo to fajn na záda. Nebyla jsem tam dlouho, teplotu jsme měli trošku nižší a proudy, aby mi nemířily na břicho. A vše v pohodě.

anita003
17. led 2019

Tak ono je nebezpečné to přehřátí těla, obecně i horečka může poškodit plod, hlavně teda v 1. trimestru... Já teda byla ve vířivce ve 2.trimestru, ale asi jenom na 10-15minut s ochlazovací pauzou, neb si tělo stejně samo řeklo, že už mu to nedělá dobře... A jestli to mohlo mít na dítě nějaký vliv, to se dozvím až po porodu :D

jitulka87
17. led 2019

Mně by to za to nestálo...navíc takhle v začátku

odula
17. led 2019

@kocickanaty jedinej problem je teplota. a to prvnich 12 tydnu. Jestli ale pujdes do virivky ktera ma do 38 stupnu, tak to je asi celkem v pohode, vzhledem k tomu, ze to je cca teplota jadra. do teplejsi bych to taky nelajsla. Me teda v tehotenstvi nedelala ani tepla voda dobre. vydrzela jsem max 36 :D a to i ve sprse. dalsi problem je infekce, ale kdyz je virivka soukroma tak v poho. jinak proudy samoztejme vubec nevadi.

marketa1218
17. led 2019

Kdybych byla v pokročilejším těhotenství, tak bych tam na chvilku šla, ale jsi v úplném začátku, takže bych se asi bez toho obešla.

zavodnice
17. led 2019

@kocickanaty Vůbec žádná speciální opatření, byla to hotelova soukromá virivka. Jezdíme tam pravidelně, žádný problém s hygienou, voda chlorovaná.

leniczka23
17. led 2019

Tepla vana i voda je absolutne bez problemu. Vadi horka voda/vana/virivka. Bez problemu jdi.

lucka662006
17. led 2019

Nešla bych, kdyby se něco v budoucnu dělo, vyčítala bych si to a měla podezření na vířivku. Hodně teplá voda se nedoporučuje. Já byla na začátku těhotenství ve vířivce, nevěděla jsem ještě, že jsem těhotná, a malá má na tváři trvalý červený flek, nikdo neví, z čeho to je.

azanka
17. led 2019

Byla jsem v ne úplně horké virivce v prvním těhotenství a ted taky.. Tampón jsem si vzala, radši. Taky jsem tam netravila hodiny, ale vždycky chvilku.

madamas
17. led 2019

Já jsem byla takhle na začátku tři kola ve finské sauně a hodinu ve výřívce.Nechtěla se mi rozjet ms a já to chtěla popohnat tak jsem se ,,pařila"půl dne ve welnes..no ms nepřišla a dítě je zdravé..vědomě bych to ale asi nedala.

lnk84
17. led 2019

@kocickanaty Nedávno jsem někde četla, že v prvních třech měsících se nesmí do teplé vody v prvním trimestru, protože to způsobuje rozštěpové vady...ale byl to nějaký článek na netu, tak nevím jestli je to nějak podložené..

petulkava
17. led 2019

Já byla v cca 20tt v hotelové výřivce celou hodinu. Voda byla příjemně teplá, ne nijak horká. Vše v pořádku

kocickanaty
autor
18. led 2019

Děkuji moc... Uvidím dle situace, ale spíš se do ní raději nepohrnu.

karoczde
19. led 2019

@kocickanaty Já bych tam raději nechodila... záleží na čem Vám záleží více..;)

ejmate
21. led 2019

Pokud tam nebudete mít megavařící vodu, tak bych se toho nebála. Takhle brzy je to buď a nebo. Prý na těhotenství v prvním trimestru aktivity nemají vliv, když by mimi nebylo zdravé a mělo dojít k potratu, tak se to stane tak jako tak, bez ohledu na to, jestli jen odpočíváš nebo normálně funguješ. Já jsem do konce prvního trimestru dělala všechno jako když těhotná nejsem (samozřejmě že myslím aktivity, ne třeba alkohol 😀 ) včetně mého oblíbeného polehávání ve vaně, koupání v bazénu (též na zahradě, do veřejného bych se bála kvůli infekci), jízda na koni... Na koních jsme makali dost aktivně i když bylo přes 30°C - připravovala jsem se na licenci, kterou jsem jela myslím v 6 tt. Ještě ve 3. měsíci jsem si nosila pytle s krmením/mrkví.
Já jsem teď ve 27. týdnu a v pohodě. Nic těžkého teda už nenosím a na koně si sednu už jen příležitostně na couračku ven, žádnej dril. Pokud nejsi riziková už teď, tak funguj normálně. V prvních 3 měsících se může stát cokoliv a nijak to neovlivníš. Každopádně držím palce, ať jste zdraví a mrňousek pěkně roste 🙂 🍀

ivuska1986
21. led 2019

Ahojky, četla jsem, že se nemá vířivka, sauna, nic podobného. Teplá voda prokrvuje dělohu a to prý není žádoucí

xxxdeny
18. únor 2019

Virivka miva cca 38°,coz je v poradku, ale komplikaci muze zpusobit bublani a to tak, ze narusi cinnost srdicka... Takze asi tak... Sice pozde, ale treba si to jeste nekdo precte a pomuze mu to