Termín porodu červen, červenec. Je tu někdo na chat?
Ráda budu když mi tu někdo napíše
@pepickovapavlinka, musí si to maminky říct. Dělají vždy porodní plán a co si nepřeješ, tak nedělají. Ale miminko se zabalit musí. Neudrží ještě teplotu. Jinak může být po celou dobu s tebou pokud nejsou komplikace.
@wxkatuska, je to tak, jak říkáš. Bohužel jsem ani u jednoho takové štěstí neměla, i když jsem chtěla. Starší se narodil priduseny, museli mu vycistit cesty, aby se nadechnul. Hrobové ticho a spousta lidí kolem něho. Když už dýchal. Dali mi ho na chvilku na bříško. Prikryli nás a pak si ho odnesli na velké vyšetření a přinesli až ráno, abych se vyspala. Hodně mě i šili. Museli mi ho vytlačit ven, jelikož už bysme nedojeli na sál. Vlastně mi ho jen nosili na kojení, jelikož musel být pod světlem a později jsem za ním chodila já. Naštěstí za 2 dny už byl v pořádku a mohli jsme 4 den domů. U druhého bohužel ani tady nebyla moct být tahle možnost. Sice jsem porodila jen s porodní asistentkou, která mi ho jen ukázala a rovnou ho dala do inkubátoru a odjeli na JIRP. Za 7 hod po porodu už mu měnili krev a prvně jsem si ho mohla pochovat až 5 den po porodu. Vždy jsem obrecela, že sestřičky ho chovají a já nemohla, ale chápala jsem, že se nesměli vytrhnout hadičky. Naštěstí jsme 12 den mohli jít domů. A u třetího taky hrozí, že půjde rovnou na JIRP. Uvidíme, jak moc budou moje protilátky ohrožovat miminko. Moc bych si přála, aby miminko mělo můj faktor, pak by bylo vše v pořádku. Uvidím ve středu s čím přijdou v rizikové poradně.
@nagojka ano a je to to nejkrásnější.Dvě hodinky jen tak ležet s miminkem,seznamovat se,nechat ho poprvé se přisát...
@wxkatuska není to střihem prostě porodí dítě jí nachvilku dají pak hned prohlídne pediatr a šup do zavinovačky.Sleduju to dlouho a bonding neprovádí.Nebo to samé místo aby maminy při kontrakcích povzbudili ať chodí protože gravitace pomáhá a míň to bolí víceméně jen leží.Děkuji pěkně v takové porodnici bych rodit nechtěla
@pepickovapavlinka tak to je pak celkem smutny pristup, ktery me bohuzel u nas uplne neprekvapuje 🤷🏼♀️
@wxkatuska tak já jsem z naší Krnovské porodnice zvyklá na něco jiného takže já z toho byla překvapená dost
@pepickovapavlinka mno jo, mit vstricnou porodnici v okoli je vyhra. Ja se smirila s tim, ze si pri porodu udelam delsi vylet 😂
@pepickovapavlinka můžu se zeptat kdy máte termín ? Já jsem z Krnova a termín mám 16.7 podle UTZ
@sanyy22 já jsem z Města Albrechtic a termín mám 18.7.
Ahoj holky jaký máte názor na aniball vyplatí se to nebo ne jsem prvorodička
@jituskamou Za mě určitě ano, rodila jsem naprosto bez zranění, bez nástřihu. Hned po porodu jsem si sama došla do sprchy, za to spolubydlící na pokoji byla chudák šitá snad až na zádech..
Ahoj holky, měla bych dotaz. Nevíte někdo zda se platí druhá genetika, popřípadě cca kolik?
V r. 2017 jsem platila 700kc jen prvni, druhou už ne. Letos to bylo 1600kc a druhá nevím ještě mám čas tam volat zda si mám vzít sebou peníze. Tak mě napadlo,že se zeptám zde. Děkuji za odpověď
@janulec30 první jsem platila 1600Kč následně proplatila pojišťovna.Na druhý jdu 9.3. a budu platit 1500Kč
@ema90 u nas druhy stoji 700 a vzp taky proplaci do 3000, takze dobry, prvni stal 1000, jsem z levneho kraje asi 😉
Ja sem si na zacatku tehu proplatila nejakej balicek za 3000 kc abych nemusela nikam jezdit ta dal neco resit..pojistovna mi pulku proplatila...a jak na tom holky jinak ste?ja dnes byla na kontrole a pohlavi sme se bohuzel nedozvedeli takze si musim pockat na dalsi kontrolu ve 20tt🤷🤷🥺🙈🙂👍
@holkaokomodra 🤷🏼♀️ Gratuluji 😀
Holky, jak to, že platíte druhý screening??? Já jsem opravdu nic neplatila a ani dřív u kluků. Jen vždy u prvního screeningu.
Jinak dnes v poradně vše v pořádku. Miminko spalo a cucalo si prst. Měří 17 cm od hlavy k zadečku a prý to vypadá na holčičku, že vidí čárečku, ale řekne mi to až za měsíc na velkém ultrazvuku. Zkusím se na pohlaví zeptat ještě ve středu v rizikové poradně, až bude dělat jejich ultrazvuk.

@nagojka, buchtu těžko. Ta je teď na mateřské s holčičkou. Ano, jak je to v tv, tak opravdu to tak je. Klid, příjemné prostředí a porodní asistentka, která pomáhá, vše vysvětlí a hlavně uklidní. Oba porody jsem zvládla bez léků a i u druhého, který byl vyvolávaný.