V 11. týdnu těhotenství. Je u vás všechno v pořádku?
Holky hodně teď čtu aniž bych chtěla na internetu že je strašně moc zamlklych těhotenství aj ve druhým trimestru nebo přestane bit srdíčko apod
Zítra začínám 11 týden.. je tu někdo nebo mám tu někoho kdo sám měl všechno v pořádku a známí kolem vás také? Nebo se teď pořad děje jen tohle? 🫣 je mi 27 let.. mému chlapovi 30.. na krev a genetiku teprve půjdu
Snaž se na to nemyslet. Já teda měla jedno zamlklé těhotenství a jeden potrat, ale mam autoimunitní poruchu a Leidena. Moje sestra 38 let těhotenství proběhlo naprosto bez komplikací, synovec má 5 měsíců. Vydrž, za chvíli budeš mít po screeningu a trochu se ti uleví. Strach bude pořád, ale ne tak velký.
@vero987nika právě kontrola 2.1 pak 17.1 a teď až 14.2 😳 děkuji za podporu!!
@rezena12 mě z toho u prvního úplně hrabalo jak to neutíkalo a já nic nevěděla 🙈 teď čekám druhé a teda to nestihame počítat týdny jak člověk už nemá čas 😂 víš co ono kdo má normální těhu bez komplikaci tak o tom nikde nepíše, a většina žen se obrací prave na tohle forum na koníka prave proto ze mají nějaký problém 🙂 tak je jasné že se to tu takovými případy hemží a vestina z nás tady ti napíše ze něco měly ale nestrašila bych se tím
Ano, stává se to. Člověk si myslí, že má "vyhráno", ale nemá. Ale tím se snaž nestresovat, protože stát se může cokoliv, kdykoliv, klidně týden před termínem. Nenervuj se tím, co máš jen velmi omezené možnosti ovlivnit. Jo a nečti to - nečti žádné černé historky, porod, úmrtí novorozence, neovlivníš to a jen budeš mít špatné pocity.
Holky hlavně mě prosím nemějte za blázna! Jen si přijdu ze všeho taková divoká.. pořídila jsem si angel sound minule jsem našla svoji tepnu a včera večer jsem “asi” nasla srdíčko úplně buchbuchbuchbuch .. uprostřed podbriska dole ale těžko říct zda to bylo ono. Beru to s humorem ale i tak to bylo roztomilé
Já jsem pragmatik a prostě statisticky nejpravděpodobnější konec těhotenství je porod zdravého dítěte. Toho jsem se držela. 🙂
Člověk musí věřit. Obvykle to stejně neovlivní a pořád je ta pravděpodobnost u jednoho konkrétního těhotenství větší, že to dopadne dobře.
Ale je fakt, že čím jsem byla starší, čím víc těhotenství a dětí kolem bylo, čím víc žen jsem díky tomu znala, tím víc jsem měla pocit,že to dříve či později potká každou druhou. Znám asi víc žen, které to potkalo,než těch co mají 2,3,4 děti a nestalo se jim nic takového.
Mně osobně to potkalo v 34 letech, při třetím těhotenství. Takže zůstat u dvou dětí,taky řeknu,že já nic. Čtvrté bylo zase v pořádku. Ale nebudu lhát,že jsem neměla obavy, a to až do konce. Potom co jsme o prcka v 18 TT přišli a vrátila jsem se do práce, se začaly objevovat podobné příběhy od žen, o kterých jsem to předtím nevěděla. Bohužel se to stává. Někomu jen jednou, náhoda je blbec, někomu bohužel víckrát. Ale obvykle se to nakonec povede a v dobré obrátí. Znám paní,která má 8 dětí. A asi 5 potratu, některé ve 2 trimestru. Nezlomilo ji to, má úžasnou rodinu a za mě fascinující počet dětí.
Život není peříčko. Ale dopředu se nestresuj. Všechno se řeší,až to nastane. A nic zlého se stát nemusí. Každý týden navíc znamená větší pravděpodobnost,že to bude ok. 🙂
@andelka mockrát ti děkuji napsala jsi to hezky. Já jsem právě plasan co se má stát se stane já vím.. zároveň proste mám strach když to pak člověk čte osobně než jsem vlezla na tyto stránky a celkove člověk Koukal myslím to teď obecně moje chyba ze to čtu tak jsem o ničem takovém nevěděla protože vlastně kolem mě všichni normálně porody zdravé děti atd.. proto mě to teď začalo zajímat jak to vlastně je nezlobte se tu na mě prosím
@rezena12 já jsem celá obě těhotenství měla šílený strach, že se něco stane. Na kontroly jsem chodila s obavou, jestli miminko žije.
V prvním těhotenství jsem měla problémy s krevním tlakem, sklony k nižšímu a stavy na omdleni.
Ve druhém tehot. cukrovku a na noc inzulín. Věřila jsem ale, že všechny dobře dopadne a mě se nic žádná hrůza nestane. Na konci těhotenství přestala fungovat placenta a přestala vyzivovat dceru. Ale stalo se to během chvíle. Bylo to ve 38+1 a dcera se narodila živá a zdravá. Tohle beru jako obrovský zázrak.
A s těmi černými myšlenkami během těhotenství se nedalo nic dělat. Prostě jsem na to musela pořád myslet.
Proste nezbývá než věřit, že všechno dobře dopadne.
@rezena12 proč zlobit? Já se nedivím. U prvního jsem nevěděla skoro nic. Jo, šílela jsem,když jsem v 8 TT frcela kvůli špinění na pohotovost. Trochu ponětí o možnosti potratu jsem měla. Ale nepřipouštěla si to moc. Už to je 13 let, ještě toho ani tolik na netu nebylo. Teď ve 40 už jsem toho zažila, četla tolik..Ale to je život.
No a stejně jako u nás..o pozdních potratech jsem měla ponětí tak obecně. Co se s tím stresovat. Až když jsem v tom byla taky, četla jsem, byla ve skupině, prostě až to člověk reálně potřeboval,našel si pomoc.
@rezena12 Hele, já bych ti řekla - nečti. Ale na druhou stranu víš, co by se mohlo stát a jak by jsi měla reagovat. Co si budem, gynekologové neříkají ty špatné věci skoro nikdy. Když jsem otěhotněla, zjistia jsem, že je špatně, když se miminko nehýbe. Ve 38tt jsem necítila syna.... Zítra to jsou dva roky, co by oslavil 2.narozeniny. Když jsem pak podruhé otěhotněla, hned jsme koupili doppler. Celé těhu jsme poslouchali - pro náš klid (někdo ti bude psát, jak je to nezdravé). Pro nás bylo 9 měsíců strachu. A teď tu máme 11,5 měsíčního syna. Tím chci říci, že ano, stávají se špatné věci, ale na druhou stranu, užívej si každý den, ale nezapomínej, že když se něco buděle dít, budeš mít špatné tušení, jeď ihned k lékaři. Radši 100krát zbytečně.
Určitě to dobře dopadne 🍀
@martulka88 já ho mám taky ale nic neslysim nebo aspoň jsem myslela ze jo ale všechno je jen tepna 🥹
@rezena12 Můj gynekolog poslouchání miminka nedoporučoval, kvůli zbytečnému stresu, pokud se náhodou nepodaří správné zaměření nebo jak to napsat.
@mourovatakocka tak já jsem asi brzo zítra začínám 11 týden ale hlavně já nevím ten zvuk googlila jsem na YouTube ale nic z toho se tomu nepodoba 😭
@martulka88 co se stalo v tom 38 týdnu? 😭
@rezena12 Proč se tím pořád zabýváš? Myslíš, že tenhle stres je pro miminko nějak prospěšný? Odstřihni se od internetu a relaxuj, tohle ti fakt nepomůže. Ano, hodně z nás má špatné zkušenosti a ne, nikde není psáno, že se něco stane tobě.
@rezena12 mourovatákočka má pravdu, hoď se do klidu. Zvuk srdíčka můžeš slyšet třeba až od 15tt 😉My jsme syna slyšeli sice hned ve 12tt, kdy nám domů došel doppler, ale jsou ženy, co najdou srdíčko déle. HLAVNĚ cokoliv chceš vědět, ptej se lékaře.
@rezena12 já v prvním taky měla angelsound ☺️ uklidňovalo mne to, používala jsem ho jednou tak za 3 dny ale fakt jen na pár vteřin jen abych slyšela že tam je, až když jsem cítila pohyby tak jsem ho prodala. s vlastním se to splést nedá, to byla rychlost 😁
musela jsem ho teda v těch začátcích trochu víc přitlačit na ten podbřišek a bylo to mnohem níž než bych čekala, ale jakmile to jednou najdeš tak už to poznáš. nicméně dam ti takovou nevyžádanou radu snad to nevezmeš nějak zle 🙂 je dobré si zjišťovat užitečné informace abys případně věděla jak reagovat a tak, ale fakt nemá cenu se nade vším plašit. a pokud jsi takto vyplašená už teď, tak bych doporučila těch 9 měsíců využít na to se naučit to trochu kontrolovat v sobě, protože až se to malý narodí tak to bude teprve jízda kdy budeš plašit z každého prdu 😁😁
To je materstvi, od druhy carky na testu uz se nikdy neprestanes bat, jen se v zajmu zachovani dusevniho zdravi naucis nepripoustet si, ze neco se muze stat kazdou vterinu.
@rezena12
Ono to bylo asi vždy...
vnímám jak se za padesát let změnila doba...
před padesáti lety se 16 leté dívky i mladší bály jestli nejsou těhotné...já také...
ani lékař vždy nepoznal těhotenství dříve než za 6 týdnů..
ženám se někdy zpozdila nebo vynechala menstruace a příští byla silnější...myslím,že často to bylo zamlklé těhotenství...

@rezena12 stát se muže vždycky cokoliv ale vydrž, brzy půjdeš na velký screening a pak už se ti uleví 🙂 ty začátky jsou hrozně těžký když tam člověk ještě nic necítí a kontroly jsou hrozně daleko od sebe...