V 6tt hCG 2190, na UTZ nic. Co to může znamenat?

sendoska
3. únor 2015

Dobrý den, včera jsem byla 5+2 na utz doktor nic neviděl, poslal mě na hcg a to bylo 2190. Nic mi k tomu neřekl, objednal mě za týden. Nevíte co to může znamenat? Četla jsem, že od 1000-1500hcg musí na utz něco videt.

danielama
3. únor 2015

Něco podobného teď měla kamarádka. HCG rostlo a na UZ jen prázdný gestační váček. Nakonec musela na revizi ☹ Ale nechci tě strašit, jsi ještě relativně hodně na začátku a je dobře, že tomu dal doktor čas další týden, to už třeba něco vidět bude. Četly jsme o tom s kamarádkou hodně diskusí na toto téma a často to mělo i dobrý konec. Držím moc pěsti!!!!

heduska82
3. únor 2015

@sendoska Hlavně pozor na mimoděložní. Kdyby se Vám cokoli nezdálo, bolesti, krvácení, raději hned na kontrolu na pohotovost, není to sranda.

ronyx
3. únor 2015

@sendoska V 5+2 by mělo být už opravdu něco na utz vidět.Taky dost ale záleží nakvalitě ultrazvuku.Hcg máš na pátý týden v pořádku.Určitě bych ale nestresovala a počkala do další kontroly. Možná byla opravdu jen špatná viditelnost.

janinapd
3. únor 2015

Měla jsem hcg 5000 a dr.nic neviděl,tak mě poslal další den do špitálu na utz tam viděli.Za další týden jsem špinila,ležela jsem ve špitále a co dva dny brali hcg které rostlo ale podle nich blbě,pořád viděli jen náznaky plodu,chtěli mě dělat revizi,ale že jak chci,že můžeme počkat,tak jsem se nechala propustit a šla k mému dr,už jsem byla sedme skoro osmej týden a viděl srdíčko už pěkně,bylonpondělí a ve středu jsem měla nastupovat nalačno do špitálu....takže ještě bych to nehrotila.Malej má teď dva roky 🙂

sendoska
autor
3. únor 2015

@ronyx právě mě zaráží že u syna už viděl gestační Váček v 5+1 a v listopadu jsem byla v 5+0 na utz a byl vidět i žloutkový váček ( ale pak jsme měla spontání potrat) .. tak mě dost zaráží že nic neviděl ☹ . a přitom HCG je v pořádku.. ten týden čekání je hrozně dlouhý....

ronyx
3. únor 2015

@sendoska Každá to máme opravdu jinak,já měla v 5+6 už embrijko i se srdeční akcí,ale to nic neznamená.Tvoje těhotenství může být třeba jen mladší,vajíčko se později zavrtalo nebo jsi hold otěhotněla o pár dní později.Zatím nepanikař.U prvního těhu mě taky strašili,že jde o zamlklé těhu,že není srdeční akce a další týden už bylo vše ok,těhu jsem měla hold o týden mladší než se zdálo.

profiss
3. únor 2015

@sendoska Já jsem měla něco podobného. Krásně mi vycházely těh. testy. Podle poslední Ms jsem byla na začátku 6 týdne. Doktor na ult. nic neviděl, ani zvýšenou sliznici. Měl podezření na mimo děložní těhotenství. Dostala jsem injekci na podporu růstu mimi, kdyby v děloze bylo, aby povyrostlo. Nabrali mi krev a čekalo se do druhého dne na výsledky, jest-li jsem podle hcg těhotná. Doktor mě přitom připravoval na to, že jest-li bude pozitivní, tak jdu každopádně do nemocnice. Bylo negativní, ještě ten den jsem dostala hrozné křeče do břicha a začala jsem silně krvácet ( mimo ms ) . Doktor mi také říkal, že ani výsledky hcg z krve nejsou 100% a berou se ještě v potaz další indície.

sendoska
autor
3. únor 2015

@profiss a co to tedy zmanenalo byla jsi těhotná nebo ne??

curdibilka
3. únor 2015

Mělo by být na UZV při takové hodnotě něco vidět, mi říkala mudr. že vidí něco nad 1000Hcg. Může to být mimoděložní - nepoučil tě, že při bolestech máš jet na pohotovost? Můžou to být taky dvojčata. 🙂 To vysoké hcg by odpovídalo. Buď v klidu a při bolesti na pohotovost, teď stejně nic nevyřešíe. Držím moc, moc pěsti. 🙂

profiss
3. únor 2015

@sendoska to už se nezjistí, ale za mě ano! Měla jsem všechny příznaky ( už jsem byla 2x těhotná) tak je si myslím poznám a doktor mi napsal do zprávy v kolikátém jsem týdnu. Dělala jsem si několik těhu testů, všechny vycházely pozitivně, tak nevěřím tomu, že byly všechny vadné. Podle mě šlo o ten případ, kdy žena na začátku těhotenství potratí a kolikrát o tom ani neví, ale v dnešní době těhotenských testů, kdy se těhu rozpozná opravdu již brzy, ty tiché potraty mizí. Doktor mi řekl, ať na to nemyslím ( už jsem přišla o nenarozené mimi ). Tak jsem se v tom už nechtěla pitvat.

sendoska
autor
3. únor 2015

@curdibilka a myslíš že při dvojčatech by nebylo nic vidět? i když HCG je vysoké a vidět by něco jít mělo? já se uplně děsím toho mimoděložního... to bych ty dvojčátka hned brala 🙂

romantika
3. únor 2015

videt by jit mělo, je mozne ale ze je nekde zahrabane, pokud by to bylo mimotelozni, coz jsem mela podezreni ja, tak se to cilso nenasobi tak jak ma. Takze tak by se to nejak prokázalo. No je to silene cekani, ja pro zmenu mela porad male, nerostlo a v 8 tydnu najednou vse lup a byl tam. Chodila jsem 2 mesice na utz nez tam něco bylo, porad rostla jen ta sliznice. Takze nekdy věci mezi nebem a zemi. Krom toho muze hrat roli i děloha, ja mam otocenou dozadu a vsechyn utz az do porodu byli silene zkreslene.
Jinak u mimodelozniho se ceka do max. 9tt kdy pak hrozi prasknuti vajecniku a krveceni do dutiny brisni. To mate jese cas takze vyčkávejte, zadne revize nic, doku vam nepotvrdi ze tam fakt nic není. A to mate ještě par tydnu cas. Dneska jsou magori, poslou na revizi a vyskrabnou i dite. Vzdycky je casu dost.

romantika
3. únor 2015

jo ja jsem ještě brala taky něco na podporu udrzeni, snad duphaston ci jinou takovou piluli ikdyz tam nic nebylo. doted dr. vždycky komentuje když mne vidi, ze to ještě nezazila. Prcek se ukazal nejak fakt 7+5 uplne na te hrane.

donnald
3. únor 2015

@sendoska já měla hcg 3200, nic na ulz nebylo vidět a šla jsem za 3 dny na kontrolu a byla tam dutinka y se zl.nováčkem. A teď mi vedle skupinka skoro 17.měsíční dcerka🙂. Takže já bych ještě myslela pozitivne 🙂 . Ale hlidej si bolesti, aby to opravdu nebylo mimoděložní. Držím palce!!!

sendoska
autor
3. únor 2015

@donnald
@romantika děkuji za odpovědi. kdyby byly nake bolesti okamžitě jedu do nemocnice to určitě 🙂 zatím mě jen sem tam píchne na prave straně a bolí podbříšek.. to je ale asi v normě

romantika
3. únor 2015

@sendoska jojo, uvidíte, ja i krvácela i pakpozdeji. proste ono bud se to udrzi a je tam něco nebo ne. hlavne aby to nebylo to mimotehu, to je trosku komplikovanejsi, ale verte. Jestli se citite na odpocinek tak odpočívejte atak. Za tyden se uvidi, cekani je fakt silene, ale ted uz je to jak je. Drzim palec at to samozrejmne dopadne co nejlepe.

donnald
3. únor 2015

@sendoska tak to bych řekla, že jsou ty správně tehu bolesti🙂🙂🙂!!!

curdibilka
3. únor 2015

@sendoska Ono záleží i na kvalitě UZV, který dr. má. Já to měla podobně, šla jsem k dr. s tím, že jsem asi konec 6., začátek 7.tt, ale na UZV nebylo nic, hcg bylo jen 700, takže těhotenství nešlo vidět, pozvala mě za týden a to už byl gestační váček, odpovídající začátku 6.tt, takže bylo těhotenství mladší než jsem si myslela. 🙂 Určitě se snaž myslet pozitivně a opravdu, kdyby tě vyloženě něco intenzivně bolelo, nemyslím nějaké sem tam píchání, upaluj na pohotovost, lae věřím, že to bude ok. Tady jsme našla tabulku, kde je i hcg u dvojek http://www.orift.com/cs/hladina-hcg-moc-krev-54 dvojky by nemusely být ještě vidět, stačí když by byly třeba jen o 3 dny mladší, než si myslíš ty a nemusí být vidět nic.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru