icon

V těhotenství je mi pořád zima, co se dá dělat?

wendis
28. led 2013

Je mi pořád zima a jsem ledová a třesu se,dá se proti tomu něco dělat? Neubliži to miminku?

coxa
28. led 2013

A nemáš nízký tlak? Moje mamka to tak měla.

arrowka
28. led 2013

Zažila jsem úplně to samé, od pátého týdne jsem neustále mrzla. Doma 22 °C a já ve svetru, pod dekou, neustále ledové ruce a nos. Dlouhodobě nepomáhalo nic. Po desátém týdnu to přešlo samo.
Takže bych se s tím asi smířila jako s otravným těhotenským příznakem a dál to neřešila. 🙂 Miminku to určitě neublíží.

wendis
autor
28. led 2013

tak děkuji,jsem klidnější 🙂 Nízký tlak mam,ale ted na to nějak netrpím,akorát dnes se mi trochu točila hlava. Budu doufat že mě to brzy přejde 🙂

sheila86
28. led 2013

měla jsem úplně to samé jak píše @arrowka - kolem devátého desátého týdne to přešlo 🙂 jinak nižší tlak mám taky, třeba to s tím taky trochu souvisí
@wendis

wendis
autor
28. led 2013

to je dobře že v tom nejsem sama 🙂

speedygon
29. led 2013

Já jsem taky každou chvíli navlečená. Nízký tlak jse mívala, teď je to ok....Tak uvidíme, jestli a kdy se to srovná...

veruska007
29. led 2013

@wendis Mám to samý, doma máme 25 stupňů a chodím v tlustých ponožkách, na sobě mám dvě trika a 1-2 svetry nebo mikiny... spávám s termoforem, kolikrát pod dekou a ještě larisou, někdy i v těch tlustých ponožkách a světru 😀 . Já jsem zimomřivá normálně, ale v těhu tak 3x víc. Akorát mám z toho syndrom bělavé bradavky, brrr 😕

wendis
autor
29. led 2013

tak to si ani neumím představit,mě je zima sice celý den ale přes noc ne to spim normalně v noční košili. Taky jsem pořád navlečená a kolikrát mi to brání v práci doma,ale snad to nebude dlouho trvat.

beandy
30. led 2013

Já to mám taky tak, je mi zima venku, v práci, doma.. chodim furt ve svetru a tlustých ponožkách a zatápím jak v pekle. 🙂

speedygon
30. led 2013

@veruska007 já jsem taky zimomřivka i normálně...teda spíš mívám občas z ničeho nic zimnici...ale jak píšeš, teď je to horší(víceméně denně). 😅

petrapavlikova
30. led 2013

no já mám akorát nohy vždycky ledové, tudíž tlusté ponožky 😀

pampalin
1. čer 2014

Tak koukám, že ta zimomřivost bude nejspíš taky příznak těhu. Myslíte, že je to hormony?

sendreiova
1. srp 2014

ahoj holky sem tu nova a hodne čtu vase přispěvky ktery mě vždycky uklidni.jsem po třěti tehu a na prvni ult du 6.8. jsem mozna 5 tyden tehu nemam zadne přiznaky až na to že mi je opčas zima tak se trochu obavam co to muže byt.co myslíte čím to muže byt 😕

ma_ia
1. srp 2014

@sendreiova Ty jo, to je divný...tak že bys třeba byla málo oblečená? 🙂

sendreiova
1. srp 2014

🙂 jo tim to taky muže byt.

vlnka09
21. lis 2014

Ahojky holky,jsem ráda,že to tu čtu 🙂 Taky je mi zima zima 🙂 V bytě 23 stupňů a já mrznu 😀

nasaluca
27. lis 2014

Je to způsobené zvýšenou bazální teplotou. Když si ráno po probuzení změříte teplotu, zjistíte, ze se pohybuje kolem 37C (+/- je to individuální), což je také indikátorem těhotenství a způsobuje to hormon. Je to vlastně jako když jste třeba nachlazené a mate zimnici, tak vám roste teplota, svalový třes slouží k rozehrati svalu. Naopak pri pocení teplota klesá.
Takže je to úplně normální 🙂 taky pořad mrznu 😖

ehh
9. pro 2014

Já taky mrznu poslední dva dny se klepu jak ratlik. A ráno uplne zas Hořím..

bmichelle
9. pro 2014

Kamarádky mi slibovaly, že těhotenství je jako když má člověk přídavné topné těleso. Já zimomřivka jsem se těšila, jak mi bude teplo a údajně i stoupne můj trvale nízký tlak. Ha ha, mrzla jsem celé těhotenství, krevní tlak se držel urputně dole. Chodila jsem nabalená jak sněhulák a i do porodnice jsem jela zabalená ve vrstvách jako cibulka.