Vysazeni antidepresiv po dvou týdnech - bolí mě z nich hlava

strasidelko
22. dub 2019

Ahoj všem. Beru dva týdny asentru s den ode dne silenejsi bolesti hlavy až zvracim. Myslíte ze by šlo je pomalinku vysadit? Snižovala bych týden co týden dávku.
Moje dr mi nechce nic říct jen říká ze divné reagují na léky.

werumka
22. dub 2019

@strasidelko Ahoj, pokud jsou bolesti důsledkem antidepresiv, tak by na ne mělo pomoct anxiolytikum (neurol, lexaurin) Když nic z těchto léku tu bolest nevyřeší, tak je zřejmě způsobena něčím jiným (lidé s úzkostmi trpí blokadami hrudní a krční páteře a z toho bolí hlava otřesne - zvlášť když se úzkosti zhorší). Pomůže fyzioterapie na uvolnění, vlastní zkušenost ;)

strasidelko
autor
22. dub 2019

@werumka no prave když si vezmu trittico tak to přestane. Myslíš ze muzu opravdu pozvolna vysadit? Je to šílený

lery92
22. dub 2019

Kdo Vám to psal?Psychiatr by měl zvážit vhodnější léčbu , může trvat i týdny než zjistíte co Ti vyhovuje .

strasidelko
autor
22. dub 2019

@lery92 ano psychiatr a řekla jsem mu o tom a řekl ze divné reagují a ze nebudeme měnit takže nevím co ale tohle se nedá. Sice super ze přešel strach ale takhle nejde fungovat.

lery92
22. dub 2019

@strasidelko takhle , máš psychiatra hlupáka .Změn jeho .A protože to nejde hned , vysazuj jen po poradě s ním , s tím že Ti je ještě hůř než bylo (snad se aspoň chytne za šišku )
Trittico je jiný typ AD , moc to nemichej , pořád se aspoň s praktikem , ten by ti Ev. mohl pomoct akutně též

werumka
22. dub 2019

@strasidelko Sama za sebe bych se teď cca 14 dni snažila tyhle stavy vykryt tritticem a pak teprve viděla, co dal. Nežádoucí účinky AD postupně mizí a vysazeni mi v současnosti připadá jako horší varianta vzhledem k tomu, ze moc jiných AD v těhotenství brát nelze (co se týká účinné látky). Neberes je ještě tak dlouho a je navíc velká pravděpodobnost, ze ve druhem trimestru ti bude celkove lépe.

lery92
22. dub 2019

@werumka paní to tu sice neuvádí , ale je těhotná , takže Neurol neklapne , ale to neberte zlé

lery92
22. dub 2019

@werumka tak změna víš to 😂😂

werumka
22. dub 2019

@lery92 vím 🙂 proto jsem to psala jako příklad spolu s lexaurinem, ten se muže 🙂

lery92
22. dub 2019

@werumka heled nevím to jistě ale benzodiazepam v těhotenství ???To sem překvapená tedy , slyším poprvé

strasidelko
autor
22. dub 2019

@lery92 ano ten určitě ne. Je to silena bolest hlavy nedá se ro vydržet. Zkoušela jsem dřív citalec a také nepomohl. Proto chci postupně raději vysadit.

werumka
22. dub 2019

@lery92 jojo, měla jsem ho od psychiatra, pokud by byla velká ataka. Ten je prý v pohodě. Taky jsem měla asi 14 dni ke svým AD myslím prave to triticco, když došlo k přechodnému zhoršení. Ten lexaurin jsem měla za cele těhotenství asi 4x ;)

werumka
22. dub 2019

@strasidelko problém momentálně je v tom, ze tím vysazenim u Tebe dojde opět ke zhoršení, které je ve Tvém případě víc rizikové, než když teď budeš krátce vykryvat nežádoucí účinky ještě jiným lékem než třeba nebudeš mít jiného psychiatra.

lery92
22. dub 2019

@strasidelko já sem taky proto nevysazovat , sice postupnou titrací nic nepokazis , ale nevyresis příčinu toho proč tě k AD indikovali.Ja vysadila AD bez porady s lékařem postupně , jenže pak o to silnější byl můj strach .Hele strach není diagnóza , já nevím s čím se léčíš , ale velmi dobře snášíme ZOLOFT a miminku to neškodí (rozhodně by mu víc uškodily ty moje stavy)

werumka
22. dub 2019

@lery92 Asentra a Zoloft mají úplně stejnou účinnou látku, jen jiného výrobce ☹ v těhotenství se nejvíc užívá buď sertralin, citalopram nebo escitalopram

lv
22. dub 2019

@werumka pravda, že Asentra mi nesedla, kdežto Zoloft ano, i když je to stejná látka

strasidelko
autor
22. dub 2019

@lv je mi po ni opravdu strašně. Nevím co delat. Jestli zkusit rovnou vyměnit za jiné nebo vysazovat postupně a pak najet na jiné nebi žádné.

werumka
22. dub 2019

@lv To je zajímavý - tak to by pak možná stálo za vyzkoušení.

werumka
22. dub 2019

@strasidelko Vyměnit. Opravdu o vysazení neuvažuj - myslím to dobře, sleduju Tvůj stav posledních týdnů a na vysazení nejsi ten správný adept 🙂 Bylas v tom centru krizové intervence?

lery92
22. dub 2019

@werumka já to měla též jako
@lv , Asentra bolest hlavy , třes a ZOLOFT pohoda .Jde taky o ty zbylé složky co to obsahuje .Je to stejný jako Paralen , ten můžu a Panadol bych se uskrabala .

lery92
22. dub 2019

@strasidelko prosimtě fakt to nevysazuj , já se přimlouval taky .Vystřídala jsem 6 léčivých preparátů , dva psychiatry a je mi líp než kdy může být

konidana
23. dub 2019

@strasidelko zkusila bych vyměnit za jiné léky se stejnou účinnou látkou např. ten zoloft nebo sertralin. A tritico klidně malinko k tomu. Měla jsem stejnou kombinaci🙂

strasidelko
autor
23. dub 2019

@konidana dr nabízí citalec na výměnu. Byla jsem na kriz centru.

bayt
23. dub 2019

@strasidelko Těch antidepresiv je celá řada, je nutné to zkoušet, nakombinovat vhodně, a chodit i na psychoterapii. Neznám skoro nikoho, komu by sedla hned první antidepresiva, to by byla spíš velká náhoda. Hlavně to nevysazuj, může se ti fakt hodně přitížit.

strasidelko
autor
23. dub 2019

@bayt takže mám zkusit ten citalec ?

bayt
23. dub 2019

@strasidelko Určitě, a vytrvej tak ten měsíc, než budeš dělat závěry 🙂 Ty začátky jsou někdy fakt hrozný :(

werumka
23. dub 2019

@strasidelko zkus citalec 🙂 nabídli Ti ještě něco na vykryti toho začátku nebo nechali tritico?

strasidelko
autor
23. dub 2019

@werumka jen to triticco mám týden snižovat asentru a pak citalec

werumka
23. dub 2019

@strasidelko Tak to je dobrý plán 🙂 Bude to fajn, uvidíš! A druhý trimestr taky bývá lepší. První mi s psychikou taky hodně mával a pak se to uklidnilo 😉

strasidelko
autor
23. dub 2019

@werumka děkuji no mne jde o to ze ta asentra mi děla fakt šílenou bolest hlavy jako když nejde přemýšlet. Začnu v práci myslet víc nad práci a ještě horší. Jako když se nejde uvolnit. Tak mi rekli ať prave zkusím ten citalec 10 ze by mohl být lepší.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru