Žádný plod na ultrazvuku v 7+4.tt. Máte zkušenost? A jak dopadla další kontrola?
Můj nález na ultrazvuku pri první kontrole : GS 16x8 mm a YS 6,22 mm ,žádný plod.Dle menstruace jsme 7+4.Mudr mi řekla,že je tam nejspíš špatný vývoj a že mám přijít za 10 dnů.Že musí dojít ke změně,jinak je to špatné.Ptala jsem se jestli jsem nemohla otěhotnět třeba později?Na to řekla jen,že pokud mám delší cyklus tak je to možné.V šoku jsem nevěděla na co se zeptat,odcházela jak opařená.Mam za sebou 2 těhotenství ,která byla v pořádku,ale je to už 14 a 11 let.Chtela jsem se zeptat jestli jste se setkali s takovýmto nálezem a na další kontrole už tam Mimi bylo a vše bylo v pořádku?Od te kontroly mám pocit,že se zmírnili i příznaky těhotenství.Dekuji za odpověď
Asi ve stejném týdnu se mi stalo totéž, místo potvrzení srdíčka doktor řekl, že vidí gestační váček prázdný, velikostí asi 4+0. Krom hladiny HCG jsem neměla žádné jiné těhotenské příznaky. Pár dní jsme počkali, ale nic nového, HCG nerostlo, o pozdější otěhotnění nešlo. Bohužel zamlklé těhotenství. Bylo to mé třetí těhotenství, předchozí dvě byla bezproblémová. Prostě se to stává a to docela často, statisticky každé třetí těhotenství nedopadne. Brzy jsem otěhotněla znovu a těhotenství opět v pohodě. Držím pěsti, ať buď při další kontrole objevíte srdíčko nebo ať se brzy znovu zadaří!
@karamelka2610 Ahoj, měla jsem to podobné. Mě teda srdíčko našel, ale v 7+3 plod vymizel, zamkle těhotenství. Já teda podle MS odpovídala 10tt. 31.12. jsem musela na revizi. Doufám, že budeš mít šťastnější konec. ❤️
bohužel i já v 7+4 prázdný gestační váček a dnes už jsem týden po revizi😔
Ahoj. Asi tě nepotěšim.
Já si tohle zažila u mého 4. těhotenství(předešlá tři v pořádku)
Na první kontrole byl vidět gestačni váček. To jsem byla asi v 5tt. Pět dní na to na utz už váček větši,ale stále bez žloutkového.
Nasadil mi projistotu utrogestan.
No a za dalších pět dní jsem začala špinit.
Na pohotovosti zjistili, že je váček zase větší, ale stále prázdný, to už jsem byla 6tt. Vzali i krev na HCG(16 000jedn.)A za dva dny byl kontrolní odběr krve. To byla hodnota 24 000.
Rostlo to, ale ne dvojnásobně.
Za další 4 dn na kontrolnim utz zase jen prázdný váček.
Diagnóza anembryomola.
Prý se to občas stává.
Nějaká chyba nhned na začátku, kdy se založí základy tehu, ale.nevyvyji se to. Já tím, že jsem brala ještě bten utrogestan, jsem to tehu podporovala.
Bylo v 7tt velké skoro víc jak 8tt(ten váček)
Musela jsem na potrat.
Tehdy jsem si ale zvolila chemický potrat (což bych už ale neudělala, bylo to peklo,😞)
Nicméně jsem po skončení šestinedělí a asi dvou týdnů znovu otěhotněla, a i přes počáteční komplikace vše dobře dopadlo a mám roční holčičku.
@snezenka123 gratuluji k miminku, doufám, že se nám znovu zadaří a lépe...byl to náš první pokus a vůbec nás nenapadlo, že se něco takového může přihodit😔
Děkuji moc za odpovědi.Pomalu se smiřuji s horší variantou ale i přesto věřím,že to může dopadnout i dobře.Jen do toho 9.1. to je dlouhá doba.Premyslela jsem jít na krev a zjistit hladinu HCG ale na druhou stranu aby mě ten výsledek ještě víc nerozhodil.
Ještě jedna věc,píšete holky,že jste měli jen gest.vacek prázdný.Ja v něm mám i žloutkový váček 6mm.Tak jsem myslela jestli to není třeba dobré znamení 🙈
@karamelka2610 bohužel nejsem doktor a nemám žádné zkušenosti, ale určitě je lepší, že tam je i ten žloutkový váček, tak třeba se tam do toho 9.objeví i mrňous, přála bych vám to...
@azeret11 jseš moc hodná.Me to strašné zaskočilo,manžela je to první,tak je taky v šoku.Udelala jsem si dnes po cca 14 ti dnech i test a je krásně tmavý.Nekde jsem četla že by mohl světlat.Ten pocit "nevědomí" je hrozný.
@karamelka2610 nedivím se, tohle je šok pro každého...😔my si šli 23.pro krásnou fotku se srdíčkem pod stromeček a místo toho 26.na revizi, zatím nejhorší Vánoce...už jsme se s tím tedy srovnali, hledáme v tom to “dobré”, že lepší hned teď, než potom později, po týdnu už jsem bez bolesti, i když ještě včera obavy, ale dnes už dobré..tak už se i těším za týden na kontrolu, jestli je vše v pořádku😊moc vám držím palce🤞A kdyby to náhodou nedopadlo, tak musíme doufat, že to příště prostě už vyjde🙏
@karamelka2610 nejsem Dr. Ale myslím, že žloutkový váček je dobré znamení..taky záleží na kvalitě utz.
S nynější dcerkou, jsem šla po potratu na kontrolu někdy v 6+něco. A těšila se na ❤️
Ale Dr že vidí jen gestačni váček a žloutkový váček a možná náznak terčíku (plodu)
Večer jsem začala hodně špinit, hnědě. Obrecela jsem to, že je to konec (protože předešlé těhotenství nedopadlo s i v tomto jsem se od začátku potýkala s krvácením a špiněním, které po utrogestanu přestalo)
A ráno mi to nedalo.
Jela jsem na pohotovost, kde na utz viděli miminko i se srdíčkem.
Takže tak.
@azeret11 děkuji. Věřím, že i vám se brzo zadari.
Já otěhotněla hned po šestinedělí.
Po potratu jsem pila hodně kontryhelovy čaj, brala listovku.
A máme zdravou holku 😍
@snezenka123 Dobry den mohu se zeptat co je to chemicky potrat?
@azeret11 držím moc palce aby to brzy vyšlo a hlavně aby bylo vše v pořádku.A moc děkuji za podporu.
@barcachejn
Kdyz chce žena jít na přerušení, má možnost ji na chirurgické (kyretáž) a nebo chemicke.
Chemická , čili potratovymi tabletami stojí myslím stejně jako miniinterrupce, a lze ji provést myslím do 7tt(jistá si nejsem)
Užijí se tbl. Které by měli přerušit výživu plodu a ten odumře.
A v další fázi se dají další tbl které způsobují stahy dělohy,kontrakce, aby plod vyšel z dělohy.
Mělo by se to dít pod dohledem lékaře (ta druhá fáze)
Může se ale stát, že se plod nevypudí celý a pak se dávají ještě kapky na stahy dělohy a čeká se, jestli se tělo vyčistí, pokud ne, nastupuje tak jako tak.kyretaz😔
Já jsem dostala jen ty tbl na vyvolání kontrakcí.
Kdybych věděla, jaký bude průběh, nechala bych se raději uspat...
@snezenka123 Dekuji za vysvetleni,ja jsem o tomto preruseni tehotenstvi nikdy neslysela proto me to zarazilo.No tak to snad je lepsi opravdu uz ta kyretaz :/ hadam ze jste mela nejake bolesti a prubeh to byl asi desivy :/
@karamelka2610 také mám podobnou zkušenost. Plod v 7tt menší. Veděla jsem na den kdy jsem otěhotněla takže o mladší těhu nešlo jak říkali. Plod byl vidět ale o dost menší než má v tomto týdnu být. Do pár dní jsem samovolně potratila..
takže nechci dělat závěry ale já mám s tímto špatnou zkušenost. Také špatný vývoj.
@barcachejn jj. Domů to mám cca půl hodiny domů autem. V nemocnici jsem spolkla dvě tbl. A.mohla.hned domů, uprosila jsem je kvůli dětem.
Ještě jsem se stavilanpo cestě na malý.nakup a to už jsem začínala mít bolesti, v intervalech.
Cestu domů jsem.myslela, že nedám..
Hned jak jsem přijela domů jsem cítila, jak že mě odchází 😔a běžela na WC.
Krvácení, křeče, pak mi začalo být i špatně od žaludku. Průjem, zvracení a bolesti byli čím dál větší.
Po pár hodinách od prvních dvou tablet jsem si měla vzít další dvě.
A začalo to nanovo. Fakt silné kontrakce srovnatelné s porodními 😖
Měla jsem i zimnici, pocení, zvracení, krvácení...
Až někdy kolem 10 večer to ustalo.. pozvolna. A tbl.jaem si vzala ve 3h odpoledne.
Navíc, neodešlo všechno, takže po pár dnech na utz ještě něco zůstalo... dostala jsem injekci a kapky na vyvolávání stahů, brali se třikrát denně, a způsobovali bolestí a asi i slabší kontrakce.
Po týdnu opět kontrola, ještě něco málo tam zůstalo, ale to dle dr.uz bLonok anze se dovyyčistím v příští ms...
@karamelka2610 HCG (tedy i pozitivni test) bohuzel muze byt v krvi i po revizi, ja to tak mela dvakrat, kdy jsem pak musela na opakovacky
@snezenka123 Ale mne tedy v nemocnici rekli, ze na vyvolani vypuzeni plodu se to nesmi dle zakona pouzivat, ze to neni de lege artis, ze to je pouze pri dobrovolne interupci.
@legelata jj. To vím. Podepisovala jsem na to souhlas. Prý v cizině je to běžné, u nás ne.
Umluvila jsem Dr. Protože to těhotenství bylo počato po šestinedělí po kyretáži (dělali ní tehdy rozrušení srůstů čípku po konizaci, a při tom udělali i kyretáž.
Nechtěla jsem mít zase zákrok na čípku během dvou měsíců už i kvůli dalšímu případnému těhotenství.
@snezenka123 Aha, no praveze ja to dost chtela a odmitli me z techto duvodu.. a ze mam zkusit pockat na samovolny potrat. To jsem cekala 14 dni a stejne to neodeslo vse a musela jsem na revizi a pak jeste na hystero 🤐 Ted po ZT pry preferuji cekat na ten potrat i vice nez hned RCUI... Mi tedy rikali na Vinohradech.
@legelata já vím no. Nedělá se to.. já to mám za sebou, a nic moc..kdybych to věděla, jdu do kyretáže.
Mě.se samovolný potrat taky nepustil, asi i tím, že jsem brala ten utros..sice jsem ho hned pak vysadila, ale i tak. Kvůli té diagnóze a že to vlastně pořád rostlo dál, i když bez plodu, to nechtěli nechat být.
@karamelka2610 Jak jste dopadla?