Zamlklé těhu. Mám teď šanci?
Ahojky holky.
15.4.2020 jsem byla na revizi delohy po zamlklem tehu v 11.týdnu (miminko se prestalo vyvijet v 6+2tt)
Teď jsem 13.8. zjistila, že jsem těhotná. Test byl krásně silný i z odpolední moči(31DC). Mam uz i nejake ty nevolnosti a nechutenství. Ale boli me podbrisek, ne nejak vyrazně, žádné křeče. Mam strach abych zase nepotratila.
Doktorka ma dovolenou, takze budu volat v pondělí.
Nějaké rady a tipy? Snažím se nestresovat, ale strach tam stále je.
Bolesti jsou podle mě asi normální, nestraš se zbytečně, věř,že bude vše v pořádku🙏moc držím pěsti❤️ mě bolely i jakoby vaječníky z úplného začátku, strašili mě mimoděložním, ale vše je v pořádku,tam kde má...prý to dělají hormony,jak se to připravuje,roztahuje atd
@adelafri držím Vám moooc palce. Při zamlklem těhu, byla už srdeční akce, prosim? Ptám se, jelikož řeším bohuzel neco podobneho. Dekuji
@adelafri Snaž se být v klidu. Je to těžké, mám to taky za sebou a celé těhotenství jsem se "bála", aby něco... U nás první dítě - těhotenství úplně pohodový, ukázkový, vůbec žádný zádrhel. Podruhé to zamlklé, vůbec by mě nenapadlo, že se něco po... V 7tt srdíčko a bohužel v 11tt info o tom, že od 8tt se mimi nevyvíjí, že srdíčko není a revize... A cca 5 měsíců na to těhotenství a vše v pohodě, a už tu mám skoro 5 měsíční prtě, jen prostě ten strach už tam byl, když už to jednou nevyšlo... Snaž se na to nemyslet, těch pozitivních příběhů je dost, tak to bude určitě i ten tvůj.
@nikishkaaaa nene vubec, vlastne celé to "neco" pry mělo i spatny tvar a prostě celkově se nevyvijelo :( jen v nemocnici mi jedna doktirka dala nadeji protoze udajne videla srdicko a mimco melo byt cca 9.tyden a o dva dny pozdeji revize s tim, ze to doktorka podelala
Je to buď a nebo.
Ahoj potratila jsem v 11tt po dvou měsících opět otěhotněla nyní jsem v 25tt je to boj, jelikož musím ležet a šetřit se. Ale malá je zdravá, vyvíjí se krásně a všechno zatím vypadá jak má. Na začátku jsem brala Utrogestan, magnesium, kyselina listová. Držím palce hlavně se hlídejte.
Strach je myslím po prodělané zkušenosti normálni...u nás byl ZP ve 12.tydnu, předtím měsíc krásné bilo srdíčko...a po prvním cyklu po revizi jsem znovu otěhotněla a naštěstí vše ok a už jí je přes rok a půl.
Od začátku toho dalsiho tehu jsem se zbytečně moc pozorovala...příznaky jsem měla, díky nim jsem to ostatně poznala, ale myslím, že takové ty různé bolesti, křeče atd byly spíše psychické...🤷
@adelafri jo,stres je svina. Já potratila v 7tt. Končící pracovní smlouva,bydlení u rodičů,partnerská krize...Než jsem otěhotněla se synem,měla jsem i biochemické těhotenství. Pak jsem nějak vypustila kvůli pracovnímu vytížení a hle,povedlo se. Hlavně jsem dělala s dobrým týmem,kde mě podpořili
@adelafri Hlavne klid 🙂 Me se mimi prestalo vyvijet nekdy v 5tt (na utz vubec nebylo videt embryo, jen vacek) - to bylo nekdy v dubnu a na zacatku kvetna (coz uz jsem mela zacinat 8tt) jsem zacala krvacet. Nastesti jsem tedy nemusela na revizi, takze jsme to mohli zkusit hned znovu - zadarilo se hned, ale snazila jsem se na to nemyslet, tak nejak jsme se s chlapem oba "blokli" a tehu jsme vubec neresili... K doktorce jsem schvalne volala az skoro po mesici od prvniho pozitivniho testu a dobry, uz bylo hezky videt srdicko 🙂 Ale i tak mam porad srteach, i kdyz uz koncim 15 tt, nicmene v tom zacatku do te prvni kontroly jsem si. Tehu vicemene nepripoustela, jen nevolnosti mi tehu pripominaly - nicmene u toho ZT jsem zadne nevolnosti nemela, tak jsem si vzdycky, jak prisla nevolnost rekla, ze je to asi dobre znameni a dal jsem to neresila...
@adelafri Neboj, to bude dobrý. Já měla u třetího těhotenství silné bolesti v podbřišku a šílené bolesti v kříži, a mám z toho krásnou princeznu ☺
@adelafri v roce 2010 jsem byla na revizi v 10 tt po ZT, následně jsem otěhotněla a dcera ma dnes 8,5 roku, kdyz mela 2 roky otěhotněla jsem a znovu jsem musela na revizi v 9tt, opět ZT... pak přišly 2 roky snažení a v rocec2016 se nám narodila druha dcera....
Údajně po prvním nezdaru pak přichází uspesne těhotenství ale znam i holky u kterých to tak nebylo....
Zkus na to nemyslet, (vim ze to úplně nejde) ale čím víc budes v klidu tim lip....
Je potreba to brát tak, ze ZT prakticky neovlivníš.... neboj bude to dobry....

@adelafri nejlepší je na to nemyslet, vyvarovat se stresu.Ono stejně vše ukáže až ultrazvuk 🙂 Přeji zdraví a srdíčko jako zvon 🙂