2. screening. Nabídnou mi, když 1. byl špatný? Zjišťuje se tam něco víc?

koblihaxyz
25. led 2021

Ahoj holky. Chci se zeptat ,jestli máte někdo zkušenosti se špatnými výsledky v 1.screeningu. Konkrétně ultrazvuk v pořádku a krev jen nepatrně jiné hodnoty. Byli jsme na konzultaci kde mi vzali znovu krev a udělali ultrazvuk..Výsledky byly stejné a řečeno že je to na 95% zdravé miminko. Zajimá mě ale, jestli mi ještě nabídnou 2. Screening a jestli vůbec k něčemu bude ? Zjišťuje se tam něco navíc ? Je to mé 1.miminko a doktorky se určitě zeptám ,ale teď mi to nějaký vrtá v hlavě.Dekuji

ema90
25. led 2021

@koblihaxyz Ano, druhy screening se soustredi na zjisteni/odhaleni jinych vad, nez ten prvni.
Na druhem screeningu je miminko uz o dost vetsi, takze se muzou odhalit vady, ktere v prvnim screeningu odhalitelne jeste nebyly.

Jit na nej samozrejme nemusite, nazory se lisi, nicmene si myslim, ze vetsina zenskych jde jak na prvni, tak i na druhy a na treti.

tynka9
25. led 2021

@koblihaxyz první screening se týká hlavně genetiky, druhý orgánů miminka - kontroluje se srdce, velké cévy, ledviny,.... je to další z řady vyšetření miminka, není to tak, že první vyjde nějak a podle toho je druhý, třetí. Tyto screeningy jsou standard pro všechny. Pokud by bylo něco spatne na prvním screeningu doporučí ti další vyšetření jako je odběr plodovky, klků, nebo nějaké speciální vyšetření krve právě na odhalení určitých vad.

koblihaxyz
autor
25. led 2021

@tynka9 Dobře , děkuji za radu 🙂

koblihaxyz
autor
25. led 2021

@ema90 Ano děkuji 🙂

empik
26. led 2021

Ahojky. Mám podobnou zkušenost jako ty. 1. screening - ultrazvuk ukázkový, bohužel hodnoty z krve byly horší než je hranice a vyšel mi DS 1:256. Takže jsem podstoupila NIPT testy, kdy jsem se za 2 týdny dozvěděla, že miminko je zdravé. Na 2. screening a FECHO jsem šla taky. Vše vyšlo v pořádku, jen mám o trochu více plodové vody, než by mělo být. Kvůli toho jsem podstoupila ještě TORCH odběry, které vyšly dobře. Pouze se potvrdil pozitivní Herpes - v těle mi zůstaly protilátky po oparu, který jsem měla v minulosti na rtu. Tak snad bude i dál vše v pořádku. 😊 popravdě mě ta vyšetření hrozně unavují, protože mi ještě žádné nedopadlo na 100% dobře. Vždy ještě musím podstoupit nějaké další odběry, kontroly, které až potvrdí zdravé miminko... každopádně jsem moc ráda, že mám možnost všechna tato vyšetření podstoupit a žádné bych nevynechala. 🙂

krasna_neznama86
26. led 2021

Já měla vždy první screening s atypickými krevními výsledky, USG ok, u druhého Dr říkala, že to tak prostě už mám daný. Ale vzhledem k zátěži v rodině jsem byla na odběru plodovky.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru