Boulení břicha + nevolnosti ve 20. tt - prosím o radu

bora5
9. kvě 2015

Moc Vás prosím o radu, vzhledem k tomu, že jsem prvorodička a nemám žádné zkušenosti, prosím o odpověď. Jsem ve 20 týdnu a občas se mi stává, že se mi bříško na pravé straně vyboulí, (hlavně když si lehnu rovně) jako kdybych tam dala pomeranč, (tvrdá boule) pak to zase ustane a srovná se to. Vždy se mi to stane na pravé strane. Také mě začali trápit nevolnosti ve 20 týdnu. Nevolosti jsem měla v prvním trimestru a teď mi je už 4 - tý den opět blbě. Máte s tím někdo zkušenosti?

ipkh
9. kvě 2015

Bouleni mam take, zacalo me po minulem aktivnim vikendu vice tvrdnout bricho, resp.deloha. zatim se cpu magneziem, ale chci volat pristi tyden dr.o radu, zda to staci...
Nevonost se me take sem tam objevi, neni to takove jako ze zacatku, spis se trochu najim a je mi pak blivno...hlavne k veceru. Pokud by ti bylo hodne spatne, tak by asi byla lepsi kontrolka u dr.

zo_ja
10. kvě 2015

Není ta boulička hlavička?

S magnesiem opatrně - včas přestat brát, aby děloha dobř pracovala při porodu - jinak může být ochablá a i svalový tonus miminka může být díky tomu užívání snížený, takže miminko u porodu nedokáže tak dobře prostupovat porodními cestami.

Co se týká nevolností, záleží, jaké máš. Může Ti být špatně z vysokého nebo nízkého tlaku - to si kdyžtak přeměř, pokud jsou na kontrolách ok, měl by být ok, ale můžou být výkyvy - dle spánku, námahy, počasí...
Pokud od zažívání - záleží co. Mně už bylo taky dobře, a po tom 20. tt mi začlo být blbě, když si lehnu (na bok, kterejkoli), dokonce tak, že musím vstát abych se nepoblila, jsem zase s to se pozvracet ze smradlavýho bobku, z hladu, z plnýho břicha, ze sezení, z námahy, únavy a taky když mám plný střevo - a ještě to ani necítím. Prostě to tam někde tlačí.
Může Ti být špatně jen po nějaký potravině třeba... banány nejou dobrý na žlučník. Mně je třeba blbě, když se dost nasnídám a napiju, takže jsem snížila snídani asi na půlku a pití na čtvrtku, protože když jsem si dala svůj velký hrnek, tak jsem to vyhodila nebo skoro. Pak mi přišlo, že dobýr, občas jo, ale občas, kydyž se zapomenu a ráno toho víc vypiju nebo posnídám obvyklou plnou dávku, tak je mi pak hodinu zle na zvracení. Takže míň, i když mám hlad a tělo by chtělo... tak pak pokračuju, ale prostě děloha je větší, žaludek má místa míň.
Mně je blbě, když sedím, stlačený podbřišek. Když stojím, nelíbí se to nohám a břicho děsně těžkne. Pomalá chůze je hrozná, když jdu bez dětí, zase jdu moc rychle a pak jsem z toho vyřízená. Leh to začal někdy zhoršovat, místo naopak. Ale já mám teď několikátý těhotenství po sobě a k trávicím problémům dispozici, a je mi tak nějak na mé poměry v normě.
Jo a na žaludek mi nejvíc pomáhala Cola - jedině Cola, ne jiné - chlazená. Buď napít nebo po lžičkách. Stačí trochu, žaludek si pak "sedne".
Někomu pomáhá zázvor - ale z toho já bych zvracela i normálně.
A někdy mi pomáhal sladkej džus - pomeranč nebo ananas. Ale bacha, jsou kyselý, takže zase můžou žaludek dráždit. Sladký pití mi pomáhalo - do čaje Glukopur, to je taky dobrý, nebo sirup. Šťáva z broskvovýho kompotu. Může se to měnit, dej na chutě.

Pokud se Ti něco nezdá, může být problém s tlakem, cukrem, tak to radši konzultuj, aby se to včas podchytilo. Zvlášť, pokud Ti to přijde nějaký divný a máš divnej pocit...

klaaaara
10. kvě 2015

Boulení je naprosto normální. Jak se miminko prevaluje tak se na jednom místě vyboulí. Taky se mi boulí uz asi od 18tt. Magnezium na to nepomůže, je to normální jev. Magnezium je super na tvrdnutí bříška-ztvrdne celý podbrisek, ale za par sekund to přejde. Nevolnosti jsem nikdy neměla tak s nimi neporadím. 😊

linda288
20. kvě 2015

Holky já mám to samé ráno kdyz se vzbudím tvrdsí brísko na pravě straně- je jedno, na kterém boku ležím.. a pak se otočím a zrazu to tam není. Myslíte, že je to tvrdnutí, nebo je to normální a je to část miminka? Jsem 22 tt. Jinak je pořád otočené hlavičkou nadol.

prcek91
20. kvě 2015

s nevolností bych radši zašla k dr mě se taky vrátili nevolnosti a byla z toho preeklampsie.. ale já jsem teda i zvracela a dr mi řekl že v druhém a třetím trimestru už to moc normální nebývá..

blatokacka
1. čer 2015

Ahoj těhulky nebo maminky,jsem ve 20tt+5 a jem od soboty s mírnejma přestávkama zle,teda teď druhej den je to pravidelné,pálí mě žáha ať stojim ležím nebo sedím,jíst už nevim co protože je to hrůza po všem,taky mě natahuje z mlíka,nebo i jen tak ,nahrne se to a tfuj šťávy jdou nahoru,je to normální,mělo to být prej nejhezčí období?:D Ze začátku jsem nezvracela a ničím netrpěla,nevim ani co pít,mám děsnej hlad ale vim ,že nesmim spoustu věcí kvůli té žáze(nebo jak se to skloňuje) a taky jen malinké porce a po pár hodkách,dále se chci zeptat bolí mě kostrč,když sedím,když ležím a zvedám se tak takyale jen chvilku,je to normální,cvičit mi moc nejde ,protože mě natahuje kyselé a chce se mi ...co mám dělat,? Rennie ani soda nezabíraj....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru