icon

Čekám chlapečka, jsem zklamaná

zuzana0809
28. kvě 2016

Ahoj holky.Včera mi doktorka oznamila,že na 80% čekám chlapečka.Jsem ale zklamaná a cítím se kvůli tomu hrozně 😉 .Doufala jsem v holku.Teď si připadám hrozně.Jako nějaká mrcha.Přítel je šťastný,muj táta mi včera dovezl kytku a gratuloval mi k tomu že čekám chlapce ale mě je hrozně smutno že nebude holka.Myslite že to přejde a budu se radovat i z toho chlapečka?Mám strach že, jsem už teď zlá matka.Hrozně se stydím.....

Strana
z6
kristiin
1. čer 2016

Ahojky, taky jsme se těšili na holčičku. Její jméno jsme řešili, sotva jsem zjistila, že jsem těhotná. S holčičkou počítali i rodiče a babi. Protože brácha už má dva kluky, tak přece já MUSÍM mít děvčátko! Přítel chtěl také holčičku, svoji princezničku - v chlapečkovi možná cítil konkurenta. Já chtěla česat culíčky a oblékat růžové šatičky. Ale čekáme kluka🙂 Už to máme 14 dní na 100% potvrzené. Viděli jsme pindíka a kouličky. Zklamání tam také bylo, ale řekli jsme si, hlavně když to bude zdravé!! A kámoška, která sama má 2 kluky (3 roky, 3 měsíce) mi řekla že chlapečci jsou mazlivější. Holčičky jsou už ve dvou letech malé generálky, mají vyřídilku, je s nimi komplikovanější vyjít. Zato chlapečci jsou zlatí medvídkové, aspoň tedy do doby než jdou do školy😉 A jestli bychom druhé dítě měli mít holčičku, tak aspoň bude mít velkého brášku ochranitele🙂

lajla
1. čer 2016

😭😭😭 už jen nad názvem diskuse....miminko to vnímá, tak se snažte nedavat to najevo...na 99% věřím a doufám, že je to jen a jen přechodná záležitost, hlavně ať je zdravé!

ojo
1. čer 2016

Máme doma 3 chlapáky a doufáme, že holčička ještě přibude...vždycky jsme se nechali překvapit, třetí těhu bylo jiné, jiné břicho, tak jsme doufali v holčičku, manžel byl vyloženě přesvědčený, ale prd..zase chlap 😀 ale jsou to mazlíci všichni, i ten nejstarší prvňáček 🙂

drzticka81
1. čer 2016

a z tohodle duvodu si myslim, ze je lepsi nevedet pohlavi az do porodu -protoze po porodu, kdyz vam daji vase miminko - je jedno zda je to kluk nebo holka -proste je vase 🙂)) ja mela prvniho syna -do porodu jsme nevedeli, co to bude - je to proste kluk a ja ho miluju (taky jsem si prala holku), u druheho jsem si to nechala rict (ale do porodu jsem se k tomu neupinala -znam plno úripadu, kdy to nebyla pravda a matky se pak tezko vyrovnavaly s tim, ze je to najednou jine pohlavi) a mam holku....moc rada bych mela jeste jedno a je mi jedno, co to bude, mozna se vic priklanim ke klukovi -jsou to takovi mazlicci 🙂)))) i kdyz dcera je taky muj mazel!!!
kamoska chtela holcicku -a ma 4 kluky!!! a miluje je!!!

tinuse
7. čer 2016

Ahoj. Jsme na tom stejne . Ja taky hrozne moc doufala v holcicku a pred dvema tydny se na ultrazvuku ukazal pindik.Taky sem byla ze zacatku strasne zklamana,ale ted uz sem se s tim smirila . Co jineho taky ,ze? Hlavne at je malickej zdravej a vse probehne v poradku a treba pak do budoucna prijde ta vymodlena holcicka a kdyz ne a bude to zase kluk,tak uz je to vazne v riti 😀 .

majkoz
7. čer 2016

Je to zvláštní. A nic, jako pochopení pro Vás, které jste zklamané z "nevhodného" pohlaví, nemám. Příroda tak určila, hlavně to v sobě udržte, ženy! nikdo nechce v 15 letech slyšet, že maminka hrozně chtěla holčičiku, byla zklamaná, ale tak všechno nejlepší a máme Tě rádi, chlapečku náš velkej!!!! Hnůj. Chceme přeci porodit "dítě-mládě-pokračovatele-lásku-bezbranost, kterou vším musíme chránit, obhajovat atd....Mám tři syny a nepřeji si nic jiného...než porodit zdravé dítě, a já a moje rodina byla zdravá....

verunkaaa
8. čer 2016

Ja todle nechapu. My si to rict nenechali, neni to pro nas dulezite, protoze po tech letech jsme stastní, ze se to vubec povedlo. Z nasi rodiny vim, jake to je, kdyz Ti cely zivot rikaji, ze tata byl zklamany, ze jsem holka. A neni dne, kdy by me to nemrzelo. Ted, kdyz vsichni ocekavaji prvni vnouce, resi se to stejne. Muj tata se boji, ze to bude "zas ta holka", tchyne ma dva syny a zase mi porad opakuje, ze ona chce holcicku .. Prijde mi silene, ze se to vubec resi a ze by snad to miminko meli mit kvuli tomu radi mene.

tinuse
10. čer 2016

Ja to beru tak,ze cekam prvni miminko a mela sem vymodlenou holcicku. Tot vse. Samozrejme,ze se svet nehrouti a samozrejme ze jsem stastna i za chlapecka.Kazdym dnem,se na miminko tesim vic a vic.Jen sem chtela slecne,nebo mlade pani odepsat co prozivam ja,aby vedela,ze v tom neni sama,ze ty pocity mame stejne. Taky me doktor vystrasil,ze s miminkem neni neco v poradku... cely vikend ,nez sem se dostala na genetiku ,sem se citila strasne.Mela jsem o prcka strach."Modlila " jsem se,aby bylo vse v poradku a nastesti to tak bylo a zatim stale je a hned to zatukam,protoze si nepreji nic vic,nez mit prcka zdraveho . A tu holcicku zkusime na pristi pokus 😉 .

zuzana0809
autor
10. čer 2016

Ahoj holky.Měli jste pravdu,už mi ani nepřijde že jsem tak toužila po holčičce.Třeba příště.Hlavně ať je vše v pořádku.Dnes jsem nakoupila nějaké modré hadříky a už mi to ani nepřijde. Růžové jsou schované kdyby nějaká kamarádka chtěla,nebo kdyby náhodou někdy v budoucnu.....Ale opravdu Vám moc děkuji.Chodila jsem si číst každý den co píšete a moc to pomohlo.

elialen
10. čer 2016

Chtěla jsem holčičku a mám chlapečka...teď bych už holčičku ani nechtěla. Chlapečci jsou fajn - je s nimi sranda a mají móc rádi hlavně maminku 😉 . Důležité je zdravé dítě s milujícími rodiči.

frydolinka
15. čer 2016

Ahoj, dneska v poledne mě čeká první screening ve 13. týdnu. Na jednu stranu se těším, ale na tu druhou mám obrovský strach, aby bylo všechno naprosto v pořádku. Taky jsem zvědavá, jestli už půjde rozeznat pohlaví. Máme doma 2 kluky a řeknu Vám, že jestli nám řeknou, že to bude třetí pinďou, tak mě klepne pepka 🙂 . Problém je v tom, že manžel se chce nechat překvapit, ale já a kluci to chceme strašně vědět. Jsem zvědavá, jak to vyřeším. Držte mi palce 🙂 🙂

verdos
15. čer 2016

@frydolinka My čekali (a doufali), že to třetí je holka... Když jsem na UTZ viděla toho pinďoura, tak jsem se začala strašně smát :D. Postupně jsem si zvykla na fakt, že to budou prostě 3 kluci a jsem teď i ráda 🙂. (ale na 1. screeningu to byla ještě holka... pinďour byl vidět až na tom ultrazvuku v cca 20. týdnu).

frydolinka
15. čer 2016

Já vím, že ted to bude spíš o náhodě, jestli bude něco vidět. Já jsem od začátku přesvědčená o tom, že to bude kluk, nevím proč, ale je to tak. I když o miminku mluvíme doma, říkám -na něj..., ho... atd. Všichni kolem nám říkají jak nám přejou holčičku a hlavně, aby to nebyl zase kluk, ale já si myslím, že to kluk je. Je fakt, že bych si moc přála princeznu, ale vlastně s tím vůbec nepočítám.

jjustyna
15. čer 2016

@zuzana0809 Na to si zvykneš a miminko budeš milovat ať je to kdo je to. Já jsem v prvním těhotenství taky čekala holku a tak jsem věděla, že chci co nejdřív vědět, co to bude, abych si tak kluka "zvykla". Když mi řekli, že to kluk bude, přijala jsem to naprosto bez emocí, jako fakt. Hned na první pohled po porodu mi bylo jasné, že ho miluju. Je to mé dítě, je ze mě, já jsem ho přivedla na svět a já ho budu vychovávat. A teď, když jsou mu 3,5 roku jsem taaaaak pyšná, že je to šikovný kluk, že jsou s manželem parťáci a že se nám daří, vychovávat správňáckého kluka...Je hodný, klidný, pozorný. Nejsi špatná matka, nakonec zjistíš, že bys ho nevyměnila ani za armádu holčiček

kuliseks
15. čer 2016

Taky jsem chtela holcicku a mam uz pulrocniho medvidka 🙂 je krasnejsi a roztomilejsi nez hromady holcicek, co jsem videla 🙂 a to rikaji i jini nez ja 🙂 takze nebud smutna, uvidis, ze malej princ Ti to vynahradi. Navic v okoli znam holcicky na zabiti a chlapecky andilky i treba ve 13🙂 myslim ted povahou🙂 takze to muze byt tak i tak super, kdyz je to dobre vychovany clovek obecne 🙂

lu88cie
15. čer 2016

Ahoj u nas to bylo trochu podobne.od jakziva jsem chtela holcicku.ale bohuzel byla jsem dvakrat tehotna pokazde jsem cekala holcicku a pokazde jsem o ne ve 22tt.prisla.proto kdyz jsme se znovu pokusili o miminko neprala jsem si nic jineho nez aby bylo v poradku.ono nezalezi na tom jestli je to holka nebo kluk nejdulezitejsi je ze to detatko vubec mate a budete ho milovat.my ted mame dva chlapecky a jsme za ne stastni😊

verusky
15. čer 2016

@zuzana0809 uzij si toho chlapecka...
myslela jsem od mladi, ze budu mit jako u nas syny a nakonec holku. když nam rekli, ze cekam prvni devce, uronila jsem slzičku... po porodech (dcery jsou za sebou) jsem byla stastna, ze mam nakonec holky.
jiny tatinek, treti dcera, tu jsem jejimu tatovi prala, protoze mel v peci dva syny a spatne zvladal emoce mych dcer (i me). pritom zeny jsou citlivejsi od přírody... umrcene trochu...
pak jsem cekala ctvrte... vlastne jsem si trochu prala holku, umim to s nimi, jsem na ne zvykla, zas by byly k sobe jako starsi dcery, obleceni, hracky nemusim resit...
doktor řekl kluk jak buk... pak mi jedna vedma rekla, ze je to dar pro me.
narodil se nadherny jemny chlapcek... tri tydny jsem zvykala na pohlavi (prebalovani, prebalovala jsem ještě jeho starsi sestřičku) a po trech týdnech uz pohoda a najednou to byl pro me uzasny chlapak, milujeme se, nadherne se smeje, komunikuje, je to asi fakt jiné, ja se s nim pořád "ňuchňám"...
v zivote je třeba obou pohlavi, dceram predavame nas zensky úkol, syny mame milovat a oni nas...
at je vse v nejlepsim poradku!! a nahoda neexistuje 🙂

koordinatorka_odboje
15. čer 2016

@zuzana0809 nejsi 🙂 budeš ráda za chlapečka, uvidíš, jak bude roztomilý 😀

astyna
15. čer 2016

Já jsem vždy chtěla syna - od bývalého máma dělá v diagnostickém ústavu pro dívky a to mě odradilo ažaž 😀 Navíc kluci jsou víc na ty maminky, jsou jim i často podobní, nemusíš se o ně tak později bát, mají i snadnější život... 🙂

urtica
15. čer 2016

@kuliocka17 já zareauguju na to "představa copaté usměvavé holčičky mě láká...." to je právě to...i kdyby to holčička byla, možná by nebyla vůbec copatá, možná by měla na hlavě pár chlupů...možná by nebyla usměvavá,ale zádumčivá a podmračená....milovala byste ji o to méně? Myslím, že ne 🙂.
I když se narodí vytoužené pohlaví, může být (a řekla bych, že skoro vždycky bude mít) do našich představ hodně daleko...
Je opravdu nejlepší nemít žádná očkávání, i když je to těžké a brát dítko přesně takové jaké je.

P.S.: My tedy holčičku máme, ale do křehké holčičky má hodně daleko a myslím, že temperamentem si zdaleka nezadá s kluky...

astyna
15. čer 2016

@urtica

podobná holčička je i moje neteř (jednou jsem i tady na MK zmiňovala) - od mala vztekloun, co si nevydupala, to vyřvala. Ségra ji prostě často musela nechat v obchodě na zemi, aby ji pak doběhla, jinak to s ní smysl nemělo. Na vlasy si nenechala šáhnout snad do 6 let, než šla do první třídy (tak byla na ostříhaná úplně na krátko). Nyní je v 8.třídě na základce a vypadá spíš jako flegmatický Kurt Cobain, než Pipi dlouhá punčocha 😀 Představa o copaté holčičce hezká, ale když se vám narodí "spíš kluk než holčička", tak je to pak jedno 😀

evik19
15. čer 2016

@zuzana0809 Taky jsem si vždycky přála holčičku, ale už během těhotenství jsem si tak nějak vsugerovala, že to bude jisto jistě kluk (nenechali jsme si pohlaví říct, bylo to pro nás překvapení), a když jsem si pak ke konci těhotenství představila, že by to nakonec mohla být ta moje vytoužená holčička, tak jsem ji už ani nechtěla, byla jsem už nastavená na to, že to bude kluk - a byl!🙂 Jsem za něho šťastná a po jeho narození mě fakt ani nenapadlo, že bych radši holku. Naopak i kdyby se nám někdy zadařilo druhé mimi, byla bych zase šťastná i za druhého chlapečka, a to jsem si vždycky přála dvě holky. Takže tomu dej pár dní a ve chvíli, kdy si zvykneš na to, že to bude kluk, už to ani nebudeš chtít jinak. A po jeho narození už vůbec ne! Takže žádný stres, to štěstí přijde samo🙂

verdos
15. čer 2016

@astyna Mně je podobný jen 1 ze 3 :D (ze zbylých dvou je jeden na tchýni a druhý na tchána)...

kuliocka17
15. čer 2016

@urtica tak myslet si to můžu že 😀 spíš ten pocit, toho dalšího ženského elementu v baráku... ale jak jsem psala, já si nestěžuju, prostě to beru jak to je a rozhodně se tím netrápím... 😉

urtica
15. čer 2016

@kuliocka17 Jasně, já to nemyslela ani konkrétně na Tebe (jen, že jsi to zmínila...), spíš tak nějak všeobecně....

jouzis
15. čer 2016

já to chápu...teď máme kluka,za což su ráda,protože manžel je šťastný a já taky...ale podruhé bych si moc přála cérečku,takže si to chci nechat říct(poprvé to bylo překvápko),abych se kdyžtak ,,smířila" s druhým klukem...a i když vím,že ho budu milovat a že budu hlavně chtít,aby bylo to 2.miminko zdravé a v termínu(syn se narodil ve 32.tt),tak stejně ta touha po holčičce tam je veliká

veronicka89
15. čer 2016

Dej mu jmeno zacni nakupovat hadriky a uz si ani nevzpomenes ze jsi chtela holcicku 🙂

lucykal
15. čer 2016

Měla jsem velmi komlikované těhotenství po ZT. S předčasným porodem. Pohlaví jsem nevěděli a musím řct, že sjem to vůbec neřešila co to bude ani když se malá narodila měla 1600g a byla 23 dní beze mě.

urtica
15. čer 2016

@lucykal Doufám, že to dopadlo dobře...! Ano, po potratu jsem taky neřešila...

efijil
15. čer 2016

Buďte ráda za těhotenství! Za zdravé děcko uvnitř Vás!!! Opravdu! Jsme ve 21. století a mít v sobě zdravé dítě je velikánský dar! Je tu mezi námi těch, které by dala cokoliv za to, mít zdravé dítě a otěhotnět vůbec 🙂 Važte si toho a berte to tak, že je to hodně velká vzácnost bez ohledu na pohlaví 🙂 Až ho prvně spatříte, bude to láska na první pohlad 🙂 Přeju Vám klidný zbytek těhotenství a ať vše zvládnete v pohodě 🙂

Strana
z6