icon

Divný pocit+bolest břicha ve 12.tt. Je to normální?

sanyy22
4. led 2021

Ahojte, chtěla bych se zeptat. bude mi 23 a jsem poprvé těhotná. Takže mě vyplaší i když špatně kýchnu🤭Jsem v necelém 12tt na gyndu jdu v pátek. Od včerejška mám v břiše takove divné tlaky. někdy ten tlak je na pravé straně někdy na levé. Když třeba vstávám z postele tak mě zabolí břicho okolo pupíku , i když zatnu břicho tak to divně zabolí. Jsem furt taková nafouknutá. A několikrát se mi stalo hlavně v noci že mě vzbudilo mravenčení obou palců na noze. Odezní to cca po 7-10 minutách chůze. Jsou to normální pocity v prvním trimestru?? Děkuji za rady.

crejzy
•
4. led 2021

To pobolívání na stranách břicha určitě, roztahuje se děloha a roste bříško ;)

palja
•
4. led 2021

@sanyy22 na to mravenceni jsem brala magnesium, měla jsem nedostatek hořčíku. To magnesko se bere i když tvrdne břicho. Je to volně prodejné, ale poradila bych se s lékařem.
Jinak ty divné pocity v břiše co popisuješ jsem měla taky, je to normální k těhotenství jak se děloha zvětšuje a roste 😉

sanyy22
autor
•
4. led 2021

Děkuji holky za reakci, dost jste mě tím uklidnili. Naposled na gynde se totiž na mě dívali jak na blbce kterému furt něco je.

carameels
•
4. led 2021

Okolo toho 12tt jsem taky byla pořád šíleně nafouknutá a “všechno” bolelo. Dokonce i to, když jsem 5 minut stála u linky, tak mě začal dost bolet podbřišek. Ale naštěstí je tohle normální jev, jak psaly holky, děloha se začíná zvětšovat, mimino bude potřebovat čím dál víc místa 🙂

klokanka31
•
4. led 2021

@sanyy22 Já si na ty tlaky a pobolívání v břiše pamatuju moc dobře. Navíc já byla vyplašená že jsem měla za sebou mimoděložní (tam kupodivu bez bolestí). No a mám zdravou holčičku ☺ buď v klidu a nestresuj se, miminko si jen musí dělat víc místa 😉