Dnes ve 20tt necítím pohyby

3k
9. črc 2017

Ahoj všem, prosím zkušenější o radu! Jsem poprvé těhotná, 20tt, přesně 19+4. Pohyby cítím už asi 3 týdny a opravdu pravidelně. Ale dnes nic. Jen dopoledne nějaké slabé náznaky a to je vše. Mám mít strach? Nebo je to v tomto týdnu normální? Měla jsem i náročnou noc, vrátili jsme se domů s manželem asi ve 3 hodiny ráno, může to mít vliv, že by bylo miminko unavené? Protože do 3 do rána kopalo.

Moc děkuji za odpovědi.

agnes2ivory
9. črc 2017

@3k to muze byt. Mela jsem to tak taky. A i par dni pred porod najednou nic, letela jsem na gyndu a tam se lumpik zacal hybat. Zkus si dat neco hooodne sladkyho, po tom obvykle zacnou prckove v brisku řádit 🙂 kdyby se to nelepsilo, skocis si zitra k doktorovi. 🙂

roxolanka
9. črc 2017

Oni v brise dokazou nekdy fakt dlouho spat. Vyzkousela jsi treba dat si neco sladkeho? Ja prez den casto necitila pohyby, ale pak vecer skoro vzdycky alespon tukanecek, to me uklidnilo a po tom sladkem casto kopal. Mas treba nejake jidlo, na ktere vetsinou reaguje?

mku
9. črc 2017

Muze to byt i tim vedrem, ze proste vic spinka... taky to tak obcas mam... zkus si lehnout na zada a pockat jestli se rozhybe...
Pokud bys i tak nic necitila, jed na pohotovost. Taky jsem jednou byla a doktorka sama rikala, ze radeji sedmkrat zbytecne, nez jednou pozde...

janina_8
9. črc 2017

U mě se taky třeba dlouho nehýbalo a jak jsem už začala mít strach, jestli se něco neděje zlého tak se začalo hýbat jako by mě chtělo říct neboj jsem v pořádku. kdybych já necítila pohyby půl dne tak bych šla k doktorovi.

3k
autor
9. črc 2017

Zatím jsem neměla potřebu mimčo nějak budit. Vždy se hezky a pravidelně ozývalo samo. Občas, když jsem měla pocit, že ho dlouho necítím, tak jsem se hluboce nadechla do břicha a hned se ozvalo, ale dnes ani tohle nezabírá! Uklidňuje mě, že alespoň dopoledne nějaký náznak byl a že v úterý, když jsme s paní doktorkou poslouchali srdíčko, tak bilo jako zvon. Zkusím si dát něco sladkého a pak uvidím. Lehnout si nezabírá, vleže jsem necítila zatím ani jeden pohyb, vždy jen v sedě nebo ve stoje. Ani nevím, zda na pohotovosti u nás na maloměstě jsou schopní mi nějak pomoc, nebo mám popřípadě jet rovnou někam do porodnice? Každopádně moc a moc děkuji!

mku
9. črc 2017

@3k kdyztak do porodnice... obycejna pohotovost nepomuze, tam nemaji mozna ani potrebny ultrazvuk... ale ve 20tt je asi i mozny, ze ne vzdycky pohyby citis...

pratensis
9. črc 2017

Jak píšou holky, může se to stát. Stávalo se mi to v různých fázích obou těhotenství, i třeba těsně před porodem, že najednou byl jeden den, kdy bylo mimčo podstatně méně aktivní než obvykle. Další dny zas už normálně. Ale kdyby se ti to nepozdávalo, radši se rozjeď do porodnice na kontrolu. Ono je opravdu lépe třikrát zbytečně než jednou pozdě. A hlavně se nebudeš zbytečně stresovat. Zkus mimčo ještě nějak zaktivovat, pobudit (sladké, jemné šťouchance nebo třesení bříškem, tvoje lehčí fyzická aktivita). Kdyby to nezabralo, tak bych pro ten klid možná jela.

vanea
9. črc 2017

V tomto týdnu je to normální =) gynekolog mi říkal že i teď (zítra začínám 30tt) se může stát, že je prostě den, kdy všechno prospí, nebo je otočený směrem dovnitř, kdy to jde hůř cítit - potvrdili i na kurzu a v porodnici. Uvidíš zítra, ale kolem 20tt jsem to taky tak měla, střídaly se dny klidu se dny, kdy se hýbal aktivněji =) Pokud by tě to znervózňovalo i zítra, tak si skoč na kontrolu.

agnes2ivory
10. črc 2017

@3k tak co? Jak jsi na tom?

3k
autor
10. črc 2017

Dobré ráno,

Tak jsem včera mimčo nakonec probudila. Absolvovala jsem večerní procházku po městě, sice

3k
autor
10. črc 2017

*sice jsem musela obejít půl města, ale stálo to za to! Už jsme byli s manželem rozhodnutí, že když to nepomůže tak jedeme, ale nakonec se ozvalo. Ulevilo se mi!

Asi někdy zbytečně plaším, ale je to naše první štěstíčko a tak vymodlené!!!

Tak děkuji za rady a podporu všem!!!

agnes2ivory
10. črc 2017

@3k tak to je bezva 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru