Druhý trimestr a gymnastický míč. Používaly jste?

25. črc 2022

Ahoj,
chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost se sezením na gymnastickém míči v druhém trimestru. Ve středu začínám 5. měsíc a už aspoň týden mě dost bolí v kříži, občas to vystřeluje do levé nohy, tak mě napadlo, že když pohybu mám dost, že by mohl pomoct míč jen na sezení. Vím, že houpání a skákání se doporučuje až těsně před porodem, ale nevím jak sezení🙈😏
Moc děkuju☺️

petulkadodo
25. črc 2022

Já na něm seděla a hopsala od půlky těhotenství až do porodu. Sedět na čemkoli jiném mi pak bylo nepříjemné. Nevím o tom, že by se na míč smělo až před porodem. Na cvičeních pro těhotné se s míčem běžně cvičí.

autor
25. črc 2022

@petulkadodo děkuju za reakci, všude čtu jen jak se kvůli míči může povolit pánevní dno a může dojít k předčasnému otevírání porodních cest🙈
Už nevím co s tou bolestí dělat, většinu dne chodím a normálně funguju a jen co si na chvíli sednu, tak to začne bolet jako blázen😪

petulkadodo
25. črc 2022

To jsem nikdy neslyšela. Sezení a cvičení na míči pánevní dno uvolňuje, aby nebylo přetížené, ale zároveň posiluje a pomáhá proti bolesti kyčlí a zad. Určitě nemůže způsobit předčasný porod.

cilkat
26. črc 2022

Jediné omezení, které nám ohledně tohoto zdědili na školení zdravotního tělocviku, bylo, že ty míče musí z bezpečnostních důvodů být dvouplášťový, kdyby míč praskl, aby nedošlo k pádu... Jinak jsou naopak doporucovany.

andelka
26. črc 2022

Velký míč byla nejpoužívanější věc několik let. Válela jsem se po něm pořád, cvičila na něm v kurzu těhotenského cvičení, a pomáhal mi i v první době porodní. A potom při uspávání mimca.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru