icon

Hemoroidy ve 2. trimestru

iwitka
10. črc 2017

Od prvního porodu jsem pocitovala, že něco není v pořádku v oblasti ritniho otvorů. Gynekolog mi řekl, že to homoroid není. Spíše jen podrazdena hraz . Teď jsem těhotná podruhe a ve 2. Trimestru, kdy trpim zacpou, se mi udelal vnější hemoroid velikosti tresne. Cipky ( již dva druhy) nezabiraji a ja nevim co s tím. Máte zkušenosti? Lze operovat v těhotenství? Je to opravdu protivné a kazí mi to celé těhotenství, které bych si teď už mohla užívat.. ...

hani007
10. črc 2017

Nic s tim nedelejte. To ma vetsina tehotnych. Max. to mazte dubovou kurou. Po porodu to do par tydnu vetsinou zmizi. Kdyz ne, resila bych to az pak.

hani007
10. črc 2017

@iwitka Jinak pricina je takova, ze vam zvetsujici se deloha a miminko tlaci na konecnik takze s tim opravdu nic neudelate. Je to bezne..

mku
10. črc 2017

Me vzdycky pomuze mast z konopi, ale domaci, ktera je mnohem silnejsi nez z lekarny... jinak nikdy zadne masti ani cipky nepomohly...
A zaroven na sobe poznam kdyz jim hodne ovoce a hodne piju tak je to hned lepsi...

iwitka
autor
10. črc 2017

@hani007 díky. Trochu me to uklidnilo. Jen teda nevím jak vydržím ještě 5 měsíců: -(

iwitka
autor
10. črc 2017

@mku tak to můžu zkusit. Domácí mast máme. Piju hodně. Jim ovoce a zeleninu, celozrnne pečivo, kysané výrobky a denně nechodím cca 5 km. Tam je problém asi fakt jen to tehu. Děkuji za reakci.

mku
10. črc 2017

@iwitka ja to mela taky nejhorsi ve druhem trimestru... ted mam problem max jednou za tyden az dva...