Jak poznat, kdy je nepřibírání v těhotenství problém?
Ahoj, chtela bych se zeptat, jak jste to měli s přibíráním a nepřibíráním, a kdy se to začalo řešit.
Já jsem před těhu měla váhu 59-60kg (víc ne, možná míň). Při kontrole v 11tt jsem měla 64kg, což mě hodně překvapilo, ale řikala jsem si, že to se stává. Od tý doby váha začala klesat. Teď na kontrole ve 20tt jsem měla 62kg. Jsem sice pořád nad svojí původní váhou, ale jim celkem hodně (ne velký porce, ale častěji, protože mi jinak bývá špatně). Na poradně to zatim tolik neřeší, jenom se nad tim vždy pozastaví. Tak jenom jestli jste to měli podobně, a jestli bylo všechno v pořádku, nebo od kdy to začíná být problém. Děkuji za odpovědi🙂
@anyyyn Jestli miminko prospívá jak má, pak bych to neřešila. Ja sem cely první trimestr nepribrala nic 🙂 Teď sem 32tt a nahoře mam 7,5 kilo
Jsem teď v 28.týdnu a mám nahoře 2 kg. Do šestého měsíce se váha nehla ani o píď a to se cpu jak kyselina 😀
@jako_mala_holka jsem ve 20tt😉
@anyyyn Ježíš já se omlouvám, špatně jsem ve spěchu četla 🤦♀️🌷ale jak říkám, každý je jiný, tak se neboj, kdyby měl doktor nějaké podezření, že je něco špatně, tak by se to řešilo, oni u těhotných všechno víc řeší 😉
@anyyyn buď ráda. Nemusíš mít + 20 kg. Přibrala jsem u všech tří dětí do 10 kg a úplně mi to stačilo.
Za celé těhu jsem přibrala 3 kg 🤔 po porodu hodně pod výchozí váhu. Nic mi na to neřekli, mimi prospivalo takže vše ok.
@anyyyn Přibrala jsem za celý těhotenství 2 kg, vůbec nikdo to neřešil. Držela jsem cukrovkovou dietu. Mám sice o 10 kg víc než ty, ale při své výšce úplně tlustá nejsem. Bohužel se mi kila vrátila a teď vážím stejně jako když jsem šla rodit 🙈😅.
Já v druhém těhotenství hubla celý třetí trimestr a nikdo mi nic neřekl, důležité je aby prospívalo mimčo.
Prvni tehotenstvi jsem pribrala snad 8 kilo. Ted to vypada, ze to bude podobne, jsem 31 tt. Nabirat jsem zacla az nekde daleko v 2. trimestru. Dcera mela 3150 g, syn vypada, ze bude mit taky prumernou vahu. Klid...
@katule1990 jsem na tom stejně. Po porodu jsem měla ještě míň než jsem otěhotněla a najednou mám během roku rodící váhu 🤣.
@fandysek_1 Mně to strašně štve, že jsem to nabrala zpátky + 2-3 kg navíc, když vím, jak jsem po porodu byla pěkně hubená 😢😅.
@katule1990 to mi povídej, se na sebe nemůžu ani podívat. Horší je, že vždy mám mánie cvičení, shodim 2-3 kg a pak zase povolim. No jsem na sebe naštvaná.
@fandysek_1 Mám úplně stejný pocity. Kdybych v těhotenství nabrala 20 kg a zbyly mi dvě, tak jsem asi celkem v pohodě, ale když jsem hned po porodu byla na svý vysněný váze, co jsem neměla od nástupu na vejšku a po roce mám vše zpět i s úroky, tak mě to hrozně štve.
@katule1990 A to jsem v těhotenství nosila i svoje oblečení a teď to oblečení mi není 😂🤣😁 no nic, zítra jdu zase do sebe. Takhle to nejde.
@fandysek_1 To jsi dobrá, já si říkám, že před Vánocema to nemá moc cenu 😅. Ale samozřejmě to má cenu vždycky, to je pravda... 😊
@katule1990 každý den, kdy cvičím a hlídám se v jídle se počítá k dobru před Vánoci 😄😂
@anyyyn do 6. měsíce jsem shodila 10kg a nikdo nepoznal, že jsem těhotná, pak jsem přes časté zvracení, začala nabírat. zvracela jsem celé těhotenství a přesto jsem pak byla hodně v plusu.
švagrová přibrala jen pár kil a to se ládovala jak o život. byla strašně hubená už před otěhotněním a po porodu ještě víc a má problémy doteď nabrat. za to kamarádka moc nejedla, snažila se jíst zdravě a od poloviny těhotenství nejedla vůbec sladké a chodila hodně pěšky, cvičila a přesto měla skoro 30kg. hodně kvůli tomu brečela, ale narodila se jí zdravá holčička a přestože nemá ještě vše dole, tak má super kondičku.

Já v prvním trimestru zhubla snad 7kg (zvracení,skoro nic jsem nesnedla) a nikdo to neřešil, pak jsem začala pomalu přibírat a dostala jsem se asi 9kg nad svoji původní váhu před těhotenstvím... Tak vydrž, jsi teprve v prvním trimestru, a neboj se, kdyby bylo něco blbě, tak ti to řekne dr na kontrole a řešit se to bude... Každé tělo je jiné a může jinak reagovat, jsou takové, co priberou 5kg, nebo takové, co priberou 20kg...to až tak neovlivnis 🙂