icon

Kdy skončí nevolnosti a únava v šestnáctém týdnu těhotenství?

reeeza
22. črc 2025

Ahoj holky. Asi se chci jen vyjecat a pistěžovat si 😅Jsem v 16tt. Už jsem se těšila, jak mi bude lépe, ale ono je to pořád stejné. Ráno je mi celkem fajn, ale hned po snídani začnou nevolnosti, které trvají až do večera. Nezvracím, ale je mi pořád blbě :/, reflex mám celý den. Oběd do sebe ještě nějak nasoukám, ale večeři už často ne. Vlastně ani nepřibírám a mám o kilo míň. Únava se rozjede kolem oběda, kolem 2, 3 už si chodím lehnout. Nejraději bych jen ležela. Snažím se se donutit do procházky se psem, ale někdy ani to, čili pohybu zrovna moc nemám, což asi taky není ok.
Prosím uklidněte mě, že už to brzy zkončí a budu zase trochu funkční 😅🙏

marry94
22. črc 2025

@reeeza u syna konec nevolnosti kolem 12tt u druhé dcery nevolnosti zvracení až do 6m měla jsem napsané prášky taky jsem neprinirala. Zkuste Antimetil myslim

jancazao
22. črc 2025

Mě bylo zle do 20 týdne a od 22 až do porodu. Ale to jsi určitě slyšet nechtěla…

takaya
22. črc 2025

@reeeza jeste chvilku vydrz a prejde to. Me pomahal antimetil, opravdu odpocivat/spat, piskoty namacene v caji (par nikoliv cele baleni 😁 ), nekomu pomahaji haslerky a nekomu zazvorova lizatka 🙂

chumlee71
22. črc 2025

@reeeza asi tě nepotesim,u prvního těhotenství jsem měla nevolnosti do pátého měsíce a u druhého mi nevolnosti skončily až když jsem porodila 😆

merope
23. črc 2025

Mně všichni říkali, jak ta únava v 2. trimestru zmizí - reálně se zmenšila cca v 6 měsících věku dítěte. 🙂 - a skutečně líp je až co je ze syna trošku parťák, tak od 4-5 let věku. Ale od cca 3 měsíců věku dítěte se to pořád pomaličku zlepšovalo.

No, kamarádka má teď několikadenního novorozence a prý normálně spí.

emillyhk
23. črc 2025

No, taková ta obrovská únava, kdy jsem usínala jen jsem si někde sedla, tak ta přešla nějak koncem prvního trimestru. Nevolnosti asi měsíc před porodem? Teda mě bylo blbě pořád, ale takhle na konci už jsem aspoň nezvracela 🙈
Váha je kapitola sama o sobě. Před těhotenstvím 51 kg, na konci prvního trimestru 48 kg, diagnostikovaná těhotenská cukrovka a nasazená dieta. Což s těma nevolnostma byla dost hrozná kombinace. Někdy kolem 22.tt jsem se teprve pomalu vracela k váze před těhotenstvím. V dia poradně byly nadšené, já vyřízená, moje gyn. už mírně nervózní... Nakonec jsem teda přibrala, radovaly jsme se doktorkou z každého půl kila 😁 K porodu jsem šla s váhou 57 kg.

cherie24
23. črc 2025

@reeeza já se ve třetím těhotenství problila až do 5 měsíce. V 5. Měsíci jsem měla o 3 kila míň než před začátkem těhu. Spát se mi chtělo pokaždé, jen jsem si sedla nebo nedej bože lehla, to jsem byla tuhá hned. 😄 Pak se to přehouplo a v 6. měsíci jsem skokově přibrala 6 kilo během měsíce, do konce těhotenství jsem pak nabrala 13 kilo. Ale spát se mi chtělo celé těhotenství. 😃 Můj doprovod k porodu po mě neustále chtěl chodit na procházky, abych prý byla v kondici k porodu a já celé těhotenství prospala. 🫣 S holkama mi bylo taky dost blbě, ale s ukončením prvního trimestru se mi udělalo líp a nikdy jsem nešla s váhou tolik dolů. Jak jsem pak skokově nabrala, připadala jsem si jak špekáček. Hrozně jsem to na sobě cítila, byla neohrabaná a unavená. Na ten popud jsem i ukončila sport, bála jsem se úrazu. Paradoxně mi sport na vzduchu dělal velmi dobře, i přes to zvracení, celodenní nevolnosti a únavu. Soustředila jsem se na sportování a ne na to, že bych nejradši pošla s hlavou v záchodě a bylo mi aspoň na chvíli krásně. 🙂

reeeza
autor
23. črc 2025

Holky děkuju. Uvidím, jak to bude u mě, ale je to už kapku ubíjející. Musím se ale nějak kousnout a prostě to vydržet. I když teda tiše doufám každým dnem, že už se to zlepší 🙃. Procházky mi dělají někdy líp, že už mi třeba po nich není tak na zvracení. Ale někdy je tedy nemůžu vůbec udýchat a mám dušnost. Takže celkově to chce zvolit ( jinak jsem zvyklá na rychlou chůzi) a i ty šlofíčky mi dělají dobře. Někdy se ale ani na tu procházku nevyhrabu 🫣 ale zkusím na tom zapracovat 😅