8tt a 6 kilo nahoře - kolik jste nakonec přibraly?

25. črc 2021

Prosím uklidněte mě někdo. Jsem teprve v osmém týdnu a už mám 6 kilo nahoře. Beru tedy dvakrát denně duphaston což by mohlo způsobovat i to. Ale hlavně jim večer protože večer mám strašné nevolnosti a musím neustále kousat do nějakého pečiva. Myslíte si že se to zastaví a pak tam bude nějaká pauza nebo to pořád poroste takovýmhle tempem? Měl to někdo stejně? S prvním dítkem jsem přibírala až ke konci a nakonec to dalo 20 kg, ale opravdu to bylo až v tom třetím trimestru, takže tohle mě trochu děsí 😳😳🥺🥺😩😩

zuzkasim
25. črc 2021

Pochybuju, že se to zastaví samo o sobě. Nešlo by večer kousat do něčeho jiného? Upravit jídelníček tak, aby tělo mělo veškeré potřebné živiny, ale v přiměřeném množství a rozumném složení? Nevím, jen tak uvažuju, ale tak velké přibrání v tak krátké době určitě nepovažuju za dobré, snažila bych se to řešit.

crejzy
25. črc 2021

Já bych to řekla doktorovi, on se stejně podivý, normální to úplně nebude ani z večerního pečiva

janedv
25. črc 2021

Uklidnit te neuklidnim, ale mela jsem to taky, celkove pak 23kg v prvnim i v druhem tehotenstvi. Ale u me to byla vodaa diky rychlemu narustu vahy me poslal gynekolog na kardiologii, kde objevili vrozenou (!!!) dost zasadni vadu, ktera se u me proste projevila az s tehotenstvim - velky zahul pro telo. Do te doby jsem ja, kavarensky povalec, dopravala svemu srdci relativni klid, takze to proste neprojevilo. Takze za me zbystrit.

cherie24
25. črc 2021

Já jsem s první přibrala 23 kilo celkem a z toho 5 už v prvním trimestru. A to jsem kvůli nevolnostem odešla na neschopenku ... Ale já jsem teda v době otěhotnění hodně zhubla ze stresu v práci, takže jsem to v podstatě jen nabrala zpátky na svou váhu, kterou držím už od puberty. A hodně jsem teda zadržovala vodu + jsem jedla jak urvaná pak v druhém a třetím trimestru. Výsledkem bylo 4,4 dítě narozené císařem. Teďka se držím, preventivně mě doktorka poslala do poradny a naordinovali mi dietu. Zatím v prvním trimestru 2 kila dole, od ukončení období permanentní kocoviny 2 kila na hoře.

leninka800
26. črc 2021

Ahoj, no. Ja teda taky nemuzu moc uklidnit 🙂
Pribrala jsem 26kg...neustale jsem mela hlad a pocit prazdneho zaludku. Nevolnosti z hladu...
Tak me kazdy uklidnoval,ze to urcite necham v porodnici...ha ha z porodnice jsem sla jen -5kg 😃
Poradne hubnout jsem zacala az kdyz jsem prestala kojit. Maly sal mlicko jak vztekly a neustale jsem mela nekoncici zizen i hlad 🙂
Ted ma maly 2roky a me zustalo jen 5kg nahore.
Takze i kdyz priberes neboj se urcite to zase zhubnes. 🙂 💪

syslounek
26. črc 2021

Na vašem místě bych to probrala s doktorkou, přijde mi to hodně.
Přibírala jsem taky hned od začátku, ale v prvním trimestru to bylo tak 4 kg, skončila jsem s +25 a to jsem jedla hlavně zeleninu.

syslounek
26. črc 2021

@leninka800 Já šla z porodnice -2 kg, a to jsem porodila 4 kg dítě.

cherie24
26. črc 2021

@syslounek já třeba popravdě ani nevím kolik jsem nechala v porodnici, ale do 3 měsíců jsem měla všechno dole a byla na své původní váze. U mě to byla opravdu ta zadržovaná voda, první měsíc jsem se v noci budila úplně durch. 🙄 Ale u malé je prý vážně možné, že jsem si jí takhle vykrmila svými nočními návštěvami ledničky a neustálým mlsáním.

adula000
26. črc 2021

6kg za těch pár týdnů se mi zdá až podezřele moc, to se musíš přejídat a nic za ten den nedělat, jinak si to nedovedu představit.

evika_1105
26. črc 2021

@adula000 mam stejny nazor, je to faktt strasne mic.Resila bych to co nejdriv na gynde

lidija1234
26. črc 2021

já jsem přibrala taky hodně kg na začátku, když jsem nejedla tak mě bylo špatně a dělalo mi hodně dobře sladké takže jsem radši jedla a byla v klidu. Nezvracela jsem a žádné jídlo mě nevadilo, sladké miluji :D teď ve 28tt mám 15kg nahoře (plus měla jsem nařízený klidový režim) a kamarádka která je stejně těhotná a furt si mě dobírala tak má 13kg nahoře, takže mě hezky dohnala. Uvidíš co řekne doktor určitě bych mu to řeßkla a nijak se tím netrápila pak to zhubneš 🙂 Mě ta váha už taky nejde tak rychle nahoru a důležité je že je mimčo zdravé 🙂

autor
27. črc 2021

Děkuji za rady. Řekla bych že jim pořád stejně akorát jsem přidala takové to sem tam kousnutí kvůli nevolnostem. Je pravda že oteklá asi trochu jsem, takže to může být i voda. A ano trochu jsem zvonila, ne že bych celý den ležela ale po spontánním potratu asi před čtyřmi měsíci rozhodně nebudu držet dietu ani sportovat 🤦‍♀️ Uvidím na další kontrole se zeptám ale na tu jdu až za devět týdnů 😩

adula000
27. črc 2021

na gynekologii na kontrolu jdeš až za 9týdnu?

rimortis
28. črc 2021

22 kilo jsem nabrala, pěkně 2 - 3 kg každý měsíc 🙈

autor
29. črc 2021

@adula000 ano 😁 mám zavolat v půlce září. Malé město, jeden doktor. Ale i tak myslím, že víc kontrol je právě až od druhého trimestru. Mezitím je akorát screening a ten se tu nedělá, ten si musím zařídit zvlášť sama.

adula000
29. črc 2021

no nevím, já mám kontrolu každé cca 4 týdny od začátku těhu.

montmirail
29. črc 2021

Můžu tě naprosto uklidnit já také přibrala hnedka ze začátku. Myslím, že hned v prvních pár týdnech už jsem měla pět kilo nahoře. Nakonec jsem měla 19 kg nahoře, ale také jsem to nechala v porodnici. Všechno to byla voda, měla jsem nateklé prsty na rukou o kotníkach ani nemluvím 🤣🤣🤣

autor
29. črc 2021

@adula000 no mám to i ve zprávě, tož jsem se nepřeslechla.

adula000
29. črc 2021

spíš bych změnila doktora

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru