Kdy v těhotenství na kontrolu k praktickému lékaři?
Ahoj, zajimalo by mě, v kolikátém tt jste šly na kontrolu k obvoďákovi a co vás vše u něj čekalo? Díky za zkušenosti
Ja su ted s druhym mimcem ve 30.tydnu a jeste jsem nebyla...... S prvnim behem druheho trimestru
No k praktikovi si skocim ted nekdy (26tt) u me je prusvih zubar. K nemu se mam dostat az v dubnu a na to mam uz plus minus za 14 dni uz rozmezi porodu
Já sem jenom poslala po manželovi obvoďačce těhotenský průkaz, bylo to někdy ve druhém trimestru , ale nevím přesně..Dostala jsem razítko něco tam dopsala a bylo to hotové.
Nejdu. Minule to bylo o nicem. Ted shanim obvodaka noveho a uz 2 tydny nikde v okoli volna ordinace. Ekg snad muzou udelat i bez zadanky, takze to nehrotim
Já nestihla jít k Dr byla jsem 21 TT ale jde jen o to že pokud tě nic netrápí dá ti jen razítko takže bych se tam teď moc nehrnula pokud ti nic není ještě něco chytneš
@makronka222 ekg hlavně není na nic potřeba, nejdeš na operaci, jdeš rodit 😉neměla jsem ani jednou, nikdo to ani nechtěl a neřešil
Taky od praktické žádné razítko nemam, jen mi psala zadanku na EKG, ale už jsem se tam s výsledky nevracela. Ani od zubaře razítko nemam, takže snad mě nechají porodit 😉.
Bylo mi vysvětleno, že je dobré se tam zastavit do 20tt. A to především kvůli tlaku. Aby se vyloučila hypertenze již před těhotenstvím. Pak aby se to nezaměňovalo s preeklampsií a opačně.
No ale tlak měří na každé kontrole u gynekologa. Také na každé návštěvě testují moč, krev se bere 2x nebo 3x, co tedy praktik dela navíc?
Nevim. V prukazce kolonka je. U zubare jsem uz byla a jeste snad jednou pujdu. No a me ceka cisar, takze vlastne na "operaci" pujdu...
@zrzeckas já byla u zubaře cca v 24tt, u nového, stěhovali jsme se. Předtím, jsem chodila pravidelně k zubaři, který mi předělával bomby od úplně původního zubaře (důchodce) a teď i bez rentgenu mi nová zubařka řekla, že i bez něj vidí, že 3 plomby jsou potřeba předělat. 2 dny potom, mi odpadl kus zubu a od té doby mě bolí. Nejhorší je, že nevydržím ležet na zádech, blbě se mi dýchá a motá se mi hlava a celkově je to strašně divnej a nepříjemnej stav. Takže teď nevím, co dělat, protože jsem s doktorkou domluvená, že se objednám po porodu. Termín mám na konci dubna a.pochybuju, že ten zub vydrží. Takže ze své zkušenosti vím, že opracovat zuby v druhé půlce těhotenství je pro někoho i docela komplikované. Pak se do vás pustí, že při pravidelných prohlídkách by se tohle stávat nemělo. Ale já ty prohlídky měla 2x ročně. Děs:'(to jsem si chtěla jen postěžovat😀
U obou těhotenství jsem si jen na obvoďačku ťukla, když jsem měla cestu kolem a nechala si dát razítko do průkazky
@darzanka Já mám třeba hrozně pečlivého obvoďáka, takže tuším, že mě čeká důkladná prohlídka 🙂 Když jsem si šla pro razítko pro nového zaměstnavatele, tak mě objednal na regulérní prohlídku, třebaže jsem měla pár týdnů starou preventivku 🙂 Ten můj razítko jen tak někam nefrkne.
@klea81 A já si myslím, že je fajn monitorovat svůj zdravotní stav 🙂 Jeden z důvodů, proč jsem pravidelně dávala krev - člověk třikrát do roka ví, že mu v krvi nekoluje nějaký bordel a nic mu nechybí 🙂
@malinkaelinka No já se totiž od 18ti léčím s vysokým tlakem a ten mě kontrolovali v kardiologické ambulanci v nemocnici. Takže u obvoďačky jsem ani léta nic nepotřebovala, zkontrolovaná i skrz odběry jsem byla jinde. Ale jinak je určitě důležité nechat se pravidelně zkouknout🙂
Někdy kolem 15tt ale jen proto, že jsem měla chřipku a potřebovala jsem neschopenku. Jinak bych se tam taky nehrnula a případně jen zavolala, jestli je to nutné. Akorát tam člověk něco chytne.
Původně jsem chtěla obvoďáka neřešit, ale nakonec jsem tam ale musela jít něco vyřídit a na preventivku jdu v 35 tt. Bylo mi řečeno, že to je i z toho důvodu ať ví, že budu mít dítě ...
Já jsem byla teď asi ve 33. týdnu a změřila tlak, poslechla a udělala EKG..objednala jsem se mimo nemocné..

@jitulka87 ve druhém trimestru,normální prohlidka a plus ekg.