Mé těhotenství a nečistotný kocourek

konikponik
15. dub 2018

Ahoj holky. Jsem už bezradná, tak to zkouším napsat sem. Jsem těhotná a mám dvě kočky. Jednu už x let, je to moje láska, je hodná, čistotná... prostě bez té nedám ani ránu.
Teď máme cca 4 měsíce doma nového kocourka. Ten je od začátku dost problémový. Chodí kadit třeba i 7x denně, často má průjmy, je nečistotný, bývá celý od hovínek.

Nechali jsme na veterinách už snad milion korun. Samé testy, vyšetření.. zatím ale bez úspěchu. Doma stále uklízíme, koupili jsme i velice drahou kočičí toaletu. Kocourka pravidelně myjeme, a minimálně aspoň utíráme dětskýma vlhčenýma ubrouskama.

Bohužel je to čím dál horší..a já si vůbec neumím představit, že se do tohodle ,,svinčíku" narodí mé vysněné miminko.
Člověk by ho i dal někomu... ale já toho kocourka děsně miluji. Udělala bych cokoliv, aby se mnou zůstal... ale už jsem opravdu bezradná...

co si o tom myslíte?😢

priefi
15. dub 2018

@konikponik nedavas mu mleko, nebo smetanu nebo neco takoveho?

Kazdopadne mas pravdu, mimi by v takovem prostredi opravdu nemelo byt.

konikponik
autor
15. dub 2018

@priefi vůbec.. je na dietních granulí od veta, a nic jiného nemá..

ladyhacek
15. dub 2018

@konikponik je to kotě? Ono za pár měsíců se to může zlepšit. Jinak bych se zkusila zaměřit na tu stravu, buď to mléko nebo třeba i maso, jiný typ granulí a spíše ty granule. Také se může predcpavat. Mají kočky gelne k dispozici jídlo nebo jimbjim dáváte v nejakych intervalech. Já měla kočku tedy už před lety. Teď máme psa, ale myslím, tě to bude stejný problém 🙂
My psovi většinou dáváme granule a když maso tak ne samostatně, ale mícháme mu to s granulemi. Když přijel švagr v dobrém mu do misky dál celou plechovku masa nobpes se pozvracel, měl průjem... Prostě i zvířata se musí se stravou popřát ve střevech a ne každému něco sedne. Zkusila bych právě tu stravu. Klidně počátku mrkev a rozmixují pokud to bude jíst. Jinak zvířata by neměli jíst lidskou stravu na to je třeba alergický můj manžel že na to nejsou stavěný a akorát jim zadelavame na problémy. Náš pes nikdy neměl kosti apod. Jinak pokud najedete na "kočičí dietu" tak počkej 1-2tydny za nastane změna.
Nebo se zkus zeptat jiného veterináře 🙂

ladyhacek
15. dub 2018

@konikponik teď to dočítám. Zkus změnit ty granule. Klidnému kus masa dej třeba mu chybí i to. Pozeptam se manžela až se vzbudí , v neděli si přispívá 🙂

priefi
15. dub 2018

@konikponik a cim odcervujes, pipetou (je i proti tasemnicim) nebo tabletou (pusobnost je omezena)?

konikponik
autor
15. dub 2018

@priefi
@ladyhacek
zkoušeli jsme právě už všechno... dostával jen kuřecí... špatně, pak je krůtí a králičí.. špatně,.. kvalitní granule bez obilovin...špatně..

teď má teda od veta ty dietní... na střeva.... a hovínko je pevnější... ale stejně se v tom vymáchá a je to po celým bytě.. navíc mu to jakoby i odpadává od zadečku.... jsem z toho fakt smutná... a hlavně už dost vyšťavená..
navíc ty hormony.. od rána kvůli tomu jen brečím :-/

konikponik
autor
15. dub 2018

a přitom bych ho i přes to samou láskou snědla....

priefi
15. dub 2018

@konikponik a zkousela jsi royal canin? A co to odcerveni?

konikponik
autor
15. dub 2018

@priefi royal ne... teď bere Hillsky i/d .. cca týden.
Překvapivě odčerven ještě nebyl. Veterináři nám to zatím nedoporučovali... dělaly mu jen všelijaké odběry a kdoví co všechno... předevčírem jsme dali pipetku.. a dostal alergickou reakci.. začala mu pěnit huba a byl divný..tak jsme ho hned dali do koupele a pak spal asi tři hodiny... a pak už dobrý.

konikponik
autor
15. dub 2018

ale několikrát se mu vyšetřovali hovínka a nic tam není

ajronka
15. dub 2018

Je teda dost divné, že se v tom máchá. Kočky jsou čistotné a tohle by dělat neměli. Zkusila bych změnit i veterináře. Je možné, že kocourkovi něco vadí. Zkuste dát záchudek jinam. A jak je starý, že ještě nebyl odčervený?

slimacikmia
15. dub 2018

https://www.kockanenipes.cz/poradna/?strana=1
Nechceš skúsiť položit dotaz? Za skúšku nič nedáš a možno s tými skúsenosťami, ktoré majú ti budú vedieť poradiť...

vzkazyzuniverza
15. dub 2018

Ja mela stejne problemoveho kocoura, po kazde toalete jsem mu musela utirat zadek, aby mi vsude nenechal rozmazanou stolici. Granule byly ok, ale nesmel kapsicky a bezne jidlo. Granule z veteriny bych nedavala. Zkus koupit granule, kde je ve slozeni ryze. Nebo uvarit jatra s ryzi, ty stavi. No ale ja mu kupovala Acanu, nejlepsi, nejdrazsi, mohl se uzrat, ale vse ok. Jinak, nez ty peujmy vymizi, tak to trva mesic. A antibiotika to zase vsechno kazi. A nekteri veterinari jen rejzujou a jsou nauceni, nepouzivaji selsky rozum a z neceho zitmusi, pak tam clovek leze porad. Happy cat maji ryzi a Brit granulky. Hosne stesti. Znamy meli kocoura, ten pwlichal a oni mu na to veterinari dali spesl granule, nechutnaly mu a bez efektu. Stacilo zbavit byt roztocu, ale lidska hrdost majitelky to nedokazala.

konikponik
autor
15. dub 2018

@ajronka má necelých 6 měsíců.
No uvidím no. Koupím zase jiný substrát, odčervím ho ( i když to asi nezabere) a budu se modlit. 🙏

ajronka
15. dub 2018

@konikponik kotě bylo odebráno brzy od kočky, to taky může mít souvislost s tím co dělá.. Granule bych taky změnila a i toho veterináře.

pavca1982
15. dub 2018

Budu upřímná ...osobně bych kocourka dala pryč dokud je mladý zvykne si jinde. Mimčo zabere spoustu času a budeš mít co dělat sama se sebou. Kočky vylezou všude.Nedovedu si představit, že by mi kotě roznášelo výkaly po bytě.

vendes
Autor odpověď smazal
Zobraz
janapetrvalska
15. dub 2018

Jaky kockolit pouzivate? muze byt problem v tom, nebo to ze je to kocozrek maly a chce si vydobit misto vedle Vasi starsi kocicky. Kockolik DOPORUCUJU ZVERLIT CERVENY! zadne silikonove sracky apod.

janapetrvalska
15. dub 2018

a pokud ma prujem, smekta, a odcervit muzete a musite!

janapetrvalska
15. dub 2018

a zkuste vystrikat byt aby necural, nekakal mimo zachodek jen zachodek... je na to spesl sprej a kupte si šantu a dejte na misto kde chcete aby se zdrzoval je to afrodiziakum pro kocky

mamitom
15. dub 2018

Zažili jsme kdysi něco podobného... Napíšu co mě napadá, zbytek napsaly holky 😀 1) odčervit. Jak nemůže být půlroční kočka odčervená? V životě bych si nenechala neodcervenou kočku běhat po baráku... Je spousta přípravků na odčervení (tablety, spot-ony=pipety, pasty), něco mu sednout musí, 2) zkusit změnit granule jak psaly holky a taky asi i toho veterináře, 3) opravdu každý den čistit záchodek, já jsem ze začátku čistila i 2x denně asi 14dni pak jsem ty intervaly prodlužovala, 4) jak daleko má jídlo od záchodku? Spousta lidí dává jídlo a vodu k záchodku...😓 Což nepochopím, já na/u záchodu nejím a kočce to taky není příjemné, někde jsem četla, že min. je 1m. My jsme měli wc na chodbě a jídlo v kuchyni. 5) není tam nějaká velká žárlivost s kočkou, kterou už máte? Kocour tehdy kakal protestně do peřin 😤, 6) jak je jídlo rozložené během dne? Kočka by měla sežrat denní dávku postupně. Uvádí se že žerou 6-8x denně, jen zobnou a jdou... Ale pokud jsou 2 a více koček, v rámci zachování své stravy si to kolikrát sežerou najednou a pak se přežírají... Z vlastní zkušenosti. No snad by mohl aspoň nějaký poznatek pomoct. Jinak zkusit napsat ještě zkušenějším 😀 držím pěsti!

stazinka2018
15. dub 2018

To, že dosud není odčervený, je hrozné!! Hned odčervit a zkusit jiné stelivo.

mamitom
15. dub 2018

@pavca1982 promiň ale musím reagovat. "Ježiš to dítě pořád řve, už nevím co s ním... Ale je malé, tak si někde jinde zvykne..." Tazatelka se kocoura nechce zbavovat, vybrala si ho a má ho ráda, je to člen rodiny. Takže snaha řešit problém, ne se zbavit kocoura 😉

janapetrvalska
15. dub 2018

Jen doplnim ze odcerveni muze byt ten problem! byt ve stolici nic nema je treba odcervit a nejucinejsi jsou tablety pak jak bude starsi muzes zvolit jinou formu ale ted rozhodne odcervi . A kdyz uz teda doktor vsechno mozne delal delal i na kocici aids? bohuzel jsou obdobi ataku a to se podobne projevuje , ale spis to fakt vidim na to ze neni odcerveny a vymenit stelivo za prirodni zverlit apod. Jinak pije ? curani ma ok? muze mit propem ze ho neco stipe boli , to je fakt treba vymenit doktora. Urcite bych nedavala pryc, 1) jsem nazoru ze to nic nevyresi jen se prehodi problem do jine rodiny, 2) proste jeto zodpovednost kdyz si vemu zvire spoleha bohuzel na toho nejiteligentnejsi tvora “cloveka” tak se tak chovejme, dite tez nedame pryc pri problemu. Ja mela nekolik kocek nekolika jsem prodiuzila zivot aspon o trosku a vynahradila co nezazili, a ted mam dve z utulku. sice jsou naramne vychovane ale proste se tim snazi temito projevy naznacit ze neco neni ok..

janapetrvalska
15. dub 2018
janapetrvalska
15. dub 2018
priefi
15. dub 2018

Odcerveni je prvni krok pri porizeni kocoura, maji v sobe skrkavky, muzou mit i tasemnice, ale to by asi v hovinku objevili. Pokud je venku, nebo byl venku, je lepsi pro Tve bezpeci i miminka ho odcervit. A ta pipeta byla na odbleseni, nebo odcerveni? Byla pipeta vhodna pro kocky? A nemel problemy jen kvuli tomu, ze si tam dosahl a olizal? Nebo primo reakce na pipetu na kuzi?

S ohledem na to, ze se kocourka nechces vzdat, je nutne zjistit, zda to je bezpecne. Kocourek pochazi z chovu a byl v domacich podminkach, pobyval venku, je to tipicky venkovni kocour? A Ty ho mas jen doma, nebo je i venku?
@konikponik

janapetrvalska
15. dub 2018

kupte si tuto knizku je opravdu presna jasna

priefi
15. dub 2018

@konikponik ale je divne, ze to je takove prasatko, kocky obvykle jsou cistotne

janapetrvalska
15. dub 2018

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru